- Член од
- 30 јули 2014
- Мислења
- 5.529
- Поени од реакции
- 18.444
Бафра, јас таа лекција дека системот не ебе во секој поглед оддамна сум ја научил. И дека проблемот се и самите Македонци. Имено, пред години се случува следново: недела беше, попладне, се слушаше некој чука нешто пред зграда кај што живеам. Гледам од прозор, некој батка си решил монтажни рампи да си стави на паркинг простор, кој ионака е презафатен. Се симнувам доле, здраво кој сте вие што правите, кој ви дозволил рампа да ставате, знаете ли дека не смеете, на тоа добив одговор дека сум требал аирлија работа да кажам, и да прашам дали треба помош. На господинот лично Имер Селмани му дал дозвола да стави рампа, и ми вика бегај од тука да не го дадам чекичот по глава. Јас може гаќите сум ги наполнил од страв, ама не отстапувам, викам фрли го чекичот па да се обрачунаме ако Господ ти дал мадиња. Е тогаш, улетуваат уште двајца негови пријатели као демек ме смируваат со апел да не правам проблеми и да си одам, вообичаена тактика за тој што си имал работа со нив знае. Јас не се померам и го чекам господинот да одговори на предизвикот, а комшиите Македонци, во уста да ги ебам, како по обичај, гледаат од прозор, меѓу кои имаше и десетина мажи и никој не се симнува да застане со мене. У меѓувреме доаѓа полиција, Македонец главен и двајца Албанци, некој од комшиите викнал, и Македонецот ми вика дека не може ништо да се направи и да се откажам. Ете тогаш ми стана јасно дека и системот, и грото Македонци си имаат проблем, и тоа е тоа. И ти сега ќе ме убедуваш кај да ја барам кривицата, кога знам генерално како функционира и зошто дојдовме до овде.А што би било доколку функционираше правото во државава... наместо да канализирате незадоволство према шќиптарите, треба пљукате и обвинувате по македонските политичари. Тоа дека им е ниска свеста и @puno го знае, затоа и се преселил од Чаир во Аеродром, ама лесно се менува тоа, доколку се сака.
Косоварите кои тепале и малтретирале македонци биле виновни, а не системот што не ги казнува и воведува во ред. Не се виновни удбашките структури што шќиптарите слободно си работат со бело и разни криминали. МВР, УЈП, ДБК,СУД од 45та па до сега Македонци ги водат, како се виновни шќиптарите не ми е јасно
.
Доста Димовска која ги избрка сите квалитетни безбедносни службеници шќиптарка ли беше ... Грујо,Мијалков, Верушевски, Шеќерка,Заев, Димитров тие шќиптари ли се (не се ни македонци, ако имаат локални имиња, ама нели тоа не е битно) Смешно ми е 80% население да обвинува 20%, дека поради нив не може да пркнат.
Ај спореди источна со западна Македонија која е поразвиена. Да не беа нивните пари од Германија и Швајцарија, Македонија којзнае со девизи како ќе беше.
Баш да ја видиме пораката на 7ми Мај од газдата на овие територии
@vlavot Колку време ќе трае промената на името ... Сепак ти најсреќен беше од кога помина во собрание![]()
Туку муабетот беше во идеални услови ние немаше до тука да стигнеме, ама што може сега да се направи, кога имаш пасивен и слеп народ и албански шовинизам спроти тебе. Иди пробај реши го проблемот, има одма плачење да има по сите медиуми, глеј што направија за еден Стоилов кој не е никаков фактор за ништо, одма Македонците биле расисти фашисти јаделе мали деца. Ете ти дај практичен пример како да почне правото да функционира, ако не барем како ние овците Македонци, ако не не штити државата и правото, да се организираме и да праиме нешто добро за нас.