Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
nikade vo kapitulacijata ne pisuva za evropski znamencija, nikade nema napisano deka odrodeni makedonski pratenici treba da glasaat za promena na ustav, ime, brisenje nacija i drzava i dvojazicnost na cela teritorija so drakonski kazni. Ne ja vrtete rabotata, seto ova so se sluci e corba na komunjarite a posebno sarenite ofci so gi glasaa.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.726
Поени од реакции
31.828
,,,i posle se,,koj e kriv,,,
,,,vratete se nanazad gidinki na postiranjata i uvhestvo vo "sharenata revolucija" na tukashni chlenovi koi vo toa vreme na satrapska vlast pravea shto pravea a koga dojdoa nivnite na vlast naednash gi snema od forumov ili chat pat se javujavuvaat od nekade si stranstvo,,,zakluchok,,,

Последно уредено:
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Koga dojdoa komunjarite na vlast se znaese deka drzavata e gotova, barem tie so imaat 2 grama pamet i nesto memorija vo glavata. Sareni ofcicki najlesno e da gi zavedes, ko na detence sareno lizafce da mu nudis, tolku im e mentalniot kapacitet.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.726
Поени од реакции
31.828
,,,tragikomichno e shto najgolemiot del od i najobichnoto chlenstvo shto glasaa za se ova seushte se so istoto mislenje i stavovi,,,

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
,,,vratete se nanazad gidinki na postiranjata i uvhestvo vo "sharenata revolucija" na tukashni chlenovi koi vo toa vreme na satrapska vlast pravea shto pravea a koga dojdoa nivnite na vlast naednash gi snema od forumov ili chat pat se javujavuvaat od nekade si stranstvo,,,zakluchok,,,
Вистина, и јас тоа се прашувам, многу ликови што доека траеше геј револуцијата 24/7 пишуваа на темава, а сега ги снема.

B

Bafra

Гостин
Колку и да сум ги осудувал МАНУ и Љубчо Георгиевски за промовирање на таа идеја, после 17 години гледам дека тоа било визионерство за тоа време. Но дали е веќе можеби доцна? Најпаметната работа која Хрватите ја направија беше олујата и си решија секакви проблеми со малцинства и права. Па после нека се лечат сами, ред и закони сами нека поставуваат, сами нека се образуваат, сами меѓу себе економија нека прават, фирмите сами нека си ги водат, сами нека си искачаат у чајџилница, сами нека јадат донер и ќебап. Нас и така за кур не не бива фалеше уште овие да паразитираат на нас и да ја кочат државата со уцени и плачки. Една идеја освен орли и мапи нема излезено од Албанец за овие 27 години, не знам кој курац ќе ни се освен штета што прават.
А што би било доколку функционираше правото во државава :D... наместо да канализирате незадоволство према шќиптарите, треба пљукате и обвинувате по македонските политичари. Тоа дека им е ниска свеста и @puno го знае, затоа и се преселил од Чаир во Аеродром, ама лесно се менува тоа, доколку се сака.
Косоварите кои тепале и малтретирале македонци биле виновни, а не системот што не ги казнува и воведува во ред :icon_mrgr:. Не се виновни удбашките структури што шќиптарите слободно си работат со бело и разни криминали. МВР, УЈП, ДБК,СУД од 45та па до сега Македонци ги водат, како се виновни шќиптарите не ми е јасно :toe: .
Доста Димовска која ги избрка сите квалитетни безбедносни службеници шќиптарка ли беше ... Грујо,Мијалков, Верушевски, Шеќерка,Заев, Димитров тие шќиптари ли се (не се ни македонци, ако имаат локални имиња, ама нели тоа не е битно) Смешно ми е 80% население да обвинува 20%, дека поради нив не може да пркнат.

Ај спореди источна со западна Македонија која е поразвиена. Да не беа нивните пари од Германија и Швајцарија, Македонија којзнае со девизи како ќе беше.

Баш да ја видиме пораката на 7ми Мај од газдата на овие територии :cool:
@vlavot Колку време ќе трае промената на името ... Сепак ти најсреќен беше од кога помина во собрание ;)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
А што би било доколку функционираше правото во државава :D... наместо да канализирате незадоволство према шќиптарите, треба пљукате и обвинувате по македонските политичари. Тоа дека им е ниска свеста и @puno го знае, затоа и се преселил од Чаир во Аеродром, ама лесно се менува тоа, доколку се сака.
Косоварите кои тепале и малтретирале македонци биле виновни, а не системот што не ги казнува и воведува во ред :icon_mrgr:. Не се виновни удбашките структури што шќиптарите слободно си работат со бело и разни криминали. МВР, УЈП, ДБК,СУД од 45та па до сега Македонци ги водат, како се виновни шќиптарите не ми е јасно :toe: .
Доста Димовска која ги избрка сите квалитетни безбедносни службеници шќиптарка ли беше ... Грујо,Мијалков, Верушевски, Шеќерка,Заев, Димитров тие шќиптари ли се (не се ни македонци, ако имаат локални имиња, ама нели тоа не е битно) Смешно ми е 80% население да обвинува 20%, дека поради нив не може да пркнат.

Ај спореди источна со западна Македонија која е поразвиена. Да не беа нивните пари од Германија и Швајцарија, Македонија којзнае со девизи како ќе беше.

@vlavot Колку време ќе трае промената на името ... Сепак ти најсреќен беше од кога помина во собрание ;)
ајде де,

а на пример 3-4 деца од 15 години фатат 12 годишно дете и го направат џигер... како ќе ги осудиш.. кај родител ако отидеш ќе ти рече, па деца се комшија... у полиција да отидеш нема да ги знаеш кои се....

Тоа све ти е доктрина бафра... точно е дека и ние сме криви... ние сме криви дека сме попустливи и дека све што сакаме е да живееме во мир... тоа е нашата кривица...

додека не се создаде организирана критична маса Македонци, кои ќе увидат дека светот не е мирно и фер место, иако сме 21 век, се дотогаш немаме шанси да успееме како народ на светската сцена

B

Bafra

Гостин
ајде де,

а на пример 3-4 деца од 15 години фатат 12 годишно дете и го направат џигер... како ќе ги осудиш.. кај родител ако отидеш ќе ти рече, па деца се комшија... у полиција да отидеш нема да ги знаеш кои се....

Тоа све ти е доктрина бафра... точно е дека и ние сме криви... ние сме криви дека сме попустливи и дека све што сакаме е да живееме во мир... тоа е нашата кривица...

додека не се создаде организирана критична маса Македонци, кои ќе увидат дека светот не е мирно и фер место, иако сме 21 век, се дотогаш немаме шанси да успееме како народ на светската сцена
Тепање меѓу деца секогаш имало и ќе има.
Е сега врска твоето како ќе ги судиш: во време на сфрј, деца на моќници почнале ептен да забегуваат, проблеми да прават. Дошло наредба до полицијата од погоре, кога повторно ќе прават проблеми, прво убав ќотек да им да дадат, па после да прашуваат чив син е. За месец дена, се вратил мирот.

На Кале видовме како тие што тепаа македонски деца, полицијата ги пушти да си одат.
Затоа напишав, ако власта има намера, многу лесно се постигнува нормално општество. Ама така нема да можат па да се богатат. Тоа вас не ви е тоа битно, што доаѓаат со опинци, а си идат со милиони.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
тепање на деца по етничка основа во Чаир има од 80ти ... Полицијата тогаш штитеше... Но таа доктрина ги исели Македонците од Чаир.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692

Абе сигурно дека се политичарите се криви,ама неможиш да го игнорираш фактот дека цело време сме под уцени,те од албанезиве те од грцине исто и од бугариве.Во тоа имаат и голема подршка од западот.Па 2001 воено бевме доминантни на сите фронтови,Арачиново требаше да биде нашата конечна победа ,а не пораз.Нели терористите веќе мафтаа со бели знамиња,ама преку ноќ станаа борци за човекови права и ги извлекоја како победници.Сега народот сваќа дека рамковниот договор е уствари капитулација и тоа со добиен вооружан конфликт.Од тоагаш започна и апатијата и деградирањето на македонецот.Сега само чудо може да не спаси од шах- мат позиција.Па која е таа демократија во која странски фактор ти налага дека мора да коалицираш со дуи во случај на добиени избори?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
nikade vo kapitulacijata ne pisuva za evropski znamencija, nikade nema napisano deka odrodeni makedonski pratenici treba da glasaat za promena na ustav, ime, brisenje nacija i drzava i dvojazicnost na cela teritorija so drakonski kazni. Ne ja vrtete rabotata, seto ova so se sluci e corba na komunjarite a posebno sarenite ofci so gi glasaa.
абе мораше да се најде некој да стави потпис и печат на фактичката состојба.. поарни од комуњарите за презентирање пораз, како победа немаше....

а од друга страна вегетирањето последните 18 години и одбивањето да се погледне вистината во очи, поготово од 2006 до 2017, допринесе народот да не е спремен за оваа состојба и да ја препушти без никаков отпор.

Затоа немој да го переш тука Грујо, тоа што беше во главите на вмроните, е доказ дека сето ова се знаело и не се спречило додека се можело... Грујо служел за канализирање и цедење на последната национална искра меѓу Македонскиот народ, што всушност се докажа на 27 Април, кога Грујо јавно се откажа од оние кои ја бранеа Македонија од она што беше во неговата глава, а испадна дека е вистина...

Тој црн четврток е денот кога официјално почна да се копа гробот на Македонската држава, која не само што беше мртва, туку веќе беше трула ..

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.726
Поени од реакции
31.828
Абе сигурно дека се политичарите се криви,ама неможиш да го игнорираш фактот дека цело време сме под уцени,те од албанезиве те од грцине исто и од бугариве.Во тоа имаат и голема подршка од западот.Па 2001 воено бевме доминантни на сите фронтови,Арачиново требаше да биде нашата конечна победа ,а не пораз.Нели терористите веќе мафтаа со бели знамиња,ама преку ноќ стѕанаа борци за човекови права и ги извлекоја како победници.сега народот сваќа дека рамковниот договор е уствари капитулација и тоа со добиен вооружан конфликт.Од тоагаш започна и апатијата и деградирањето на македонецор.Сега само чудо може да не спаси од шах- мат позиција.Па која е таа демократија во која странски фактор ти налага дека мора да коалицираш со дуи во случај на добиени избори?
,,,stranskiot faktor sekogash i sekade taka funkcionira nanazad istorijata,,,shemata sekogash e ista,,instaliranje na nivni poltroni koi ke ja sproveduvaat nivnata agenda,,no,,dokolku narodot masovno I vo celina kazhe ne na takvata politika brzo ja menuvaat stranata i naednash se soglasni so narodnoto mislenje povtorno manipulativno izigruvajki demek ete ja demokratijata na delo so dotichniot narod,,,
,,,ne,, stranskiot faktor sekogash si go gleda svojot interesi a na od narodot izbranata poilitichka struktura zavisi kolku ke gi zashtitat nacionalnite interesi,,,poglednete ja Slovenija od'43 ta pa do den deneshen,,,samo kako eden primer,,,

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
Пробуваат со дефокусирање како плукање по дијаспората со бугарски пасош,заборавајќи дека сите овде што останавме не направија Бугари со договорот со Бугарија. Или донесуваат заклучок:народот ги казни претходниве(иако претходните освоија 16000 гласа повеќе).[DOUBLEPOST=1547984691][/DOUBLEPOST]
абе мораше да се најде некој да стави потпис и печат на фактичката состојба.. поарни од комуњарите за презентирање пораз, како победа немаше....

а од друга страна вегетирањето последните 18 години и одбивањето да се погледне вистината во очи, поготово од 2006 до 2017, допринесе народот да не е спремен за оваа состојба и да ја препушти без никаков отпор.

Затоа немој да го переш тука Грујо, тоа што беше во главите на вмроните, е доказ дека сето ова се знаело и не се спречило додека се можело... Грујо служел за канализирање и цедење на последната национална искра меѓу Македонскиот народ, што всушност се докажа на 27 Април, кога Грујо јавно се откажа од оние кои ја бранеа Македонија од она што беше во неговата глава, а испадна дека е вистина...

Тој црн четврток е денот кога официјално почна да се копа гробот на Македонската држава, која не само што беше мртва, туку веќе беше трула ..
Грујо и Хорхе се криви што ја дадоа државата без отпор исто како и Љубчо и Трајковски за 2001.

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Абе сигурно дека се политичарите се криви,ама неможиш да го игнорираш фактот дека цело време сме под уцени,те од албанезиве те од грцине исто и од бугариве.Во тоа имаат и голема подршка од западот.Па 2001 воено бевме доминантни на сите фронтови,Арачиново требаше да биде нашата конечна победа ,а не пораз.Нели терористите веќе мафтаа со бели знамиња,ама преку ноќ станаа борци за човекови права и ги извлекоја како победници.Сега народот сваќа дека рамковниот договор е уствари капитулација и тоа со добиен вооружан конфликт.Од тоагаш започна и апатијата и деградирањето на македонецот.Сега само чудо може да не спаси од шах- мат позиција.Па која е таа демократија во која странски фактор ти налага дека мора да коалицираш со дуи во случај на добиени избори?
Не се само политичарите... Кривицата е кај сите нас... не оди подалеку, има луѓе кои сеуште му веруваат на Заев... чоеков може да се спореди со Минхаузен...

Македонскиот патриотизам се исмејува од обични луѓе, не од политичари....

Но пак ќе кажам патриотизмот го гради државата, не луѓето... Не со споменици, туку суптилно, модерно...

Но кога ќе размислиш, сите чекори после 2001, ги правеа нашите политичари смислено.. на пример сега гледам зошто е укинат воениот рок...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom