Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Дефинитивно @Acid треба да размисли да стави „Не ми се допаѓа“ копче на форумов.
Не ми се допаѓа таа идеја[DOUBLEPOST=1547325809][/DOUBLEPOST]
Прв пат слушам за A Quiet Place, а овој другиот секаде ми се појавуваше, и си реков ај да го изгледам дури не ми го спојлерисале. Подобро да го спојлерисаа.
Тоа е добро филмче можеш да го ѕирнеш и е правен од овој батка хмм

Последно уредено:
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Вест број еден:
Леј Џејк слабо растура одвај го чекам филмов.
Го обожавам овој бран на вакви нетипични,настрани филмови после Менди може да кажеме дека ни следува ова со јака тупаница.

Вест број два:

Човеку побогу.
Неможам да поверувам види го ти Кевин спејси у каов пинџур е брат ми,значи не.
И тоа категорично Не.Штета за човекот.

Вест број три: додуша ова не е вест.

Дали сте приметиле дека новиве филмови имаат моќен трејлер,интродукшн,ама филмот е лош.
Значи не глеам трејлери ама кога и да погледнам некој делува онака доста супер,и го примамува гледачот последен пат кога го глеав оној за(еј као се викаше) ахм еве го I Think We're Alone Now-значи го глеаш и сеа имаш као у стилот кратки реченици од типот шо кажал Француски Журнал,Њујорк тајмс или Вики среброва во врска со филмот и имаш реченици као у стил:Terrifying,Brutal,Honest, и тука у позадина иде нешо ваква музика.
И ај сеа да ве видам кажете ми дека не сте измамени мислам нели она слабо пленат овие ствари?

Вест број четири:тс ова не е вест:pos:
Грандисимо дали е жив?[DOUBLEPOST=1547332724][/DOUBLEPOST]
Второ предупредување - не го гледај!
Birdbox:icon_mrgr:

Последно уредено:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Birdbox е waste of time tbh, ништо особено не се добива или испушта ако се гледа.

Јас го гледав ради мемињата.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
Што е излезено по торенти од филмовиве што се интересни пред Оскарите?
A Star is Born
Roma
The Favourite (screener)
BlacKkKlansman
Green Book (screener)

Black Panther
First Man
Vice (screener, нема превод никаков)
Crazy Rich Asians
A Quiet Place
Cold War
22 July

Eighth Grade
Leave No Trace
First Reformed
Beautiful Boy
The Old Man and the Gun (screener)
The Sisters Brothers
Annihilation
The Hate U Give

Hereditary
Wildlife
Incredibles 2

The Ballad of Baster Scruggs
The Wife
The Rider
Mid90s
Sorry to Bother You
Colette
Isle of Dogs
Disobedience
Bird Box
The Happy Prince
Suspiria
Everybody Knows
White Boy Rick
The Miseducation of Cameron Post
What They Had
Outlaw King
Tully
Mission Impossible: Fallout
Love, Simon
You Were Never Really Here
Mowgli
Paddington 2
The Other Side of the Wind
Puzzle
Deadpool 2
Under the Silver Lake
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald
Lean on Pete
Private Life

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot
Sicario: Day of the Soldado
Burning
Searching

Blindspotting
Ready Player One

Сите со шанси за номинација во понекоја категорија, подредени според шанси за главниот Оскар, со bold оние што мене ми оставија впечаток и ти ги препорачувам.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Го изгледав и ок е онака ама... добро, колку филмови треба да изгледам на тема „Молчаливиот Рајан Гослинг“? Цел филм ќути човекот. Кариера направи со ќутење. Па треба во очи да му гледам и да одгатнувам мистерии. Си викам, зошто мене не ми е животов ваков, зошто јас не можам да бидам вака ќутлив тип, мистериозен, кул, ама многу важен па да ми биде простено што уста не отворам ем сите да ме разберат. Остај, тешко му е на човекот, колку терет носи на плеќи...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
Го изгледав и ок е онака ама... добро, колку филмови треба да изгледам на тема „Молчаливиот Рајан Гослинг“? Цел филм ќути човекот. Кариера направи со ќутење. Па треба во очи да му гледам и да одгатнувам мистерии. Си викам, зошто мене не ми е животов ваков, зошто јас не можам да бидам вака ќутлив тип, мистериозен, кул, ама многу важен па да ми биде простено што уста не отворам ем сите да ме разберат. Остај, тешко му е на човекот, колку терет носи на плеќи...
Па добро, тој е еден од послабите болдирани. И мене ми беше само ОК.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Незнам дали знаеш но Нил армстронг вашеже за доста мирен и повлечен човек.Одалечен од очите на јавноста,и без многу веслање.Инаку Рајан шо е крив коа му дават такви рољи,мислам имаат филмовите како се вика она screenwriter ли е чоекот?Нека му дадат неој лист повеќе нека учи :pos:
Зборувајќи за ''Кариера направи со ќутење'' да ги земеме за пример Чарли Чаплин и Рудолф Валентино :pos:Знам знам друго време,други дешавки :pos:
Ајде ќе навиваме од сеа да му дадат повеќе за бамборење у меѓувреме да го проучиме уште малце неговиот заводлив ајс контакт,инаку да у право си претежно е на муте

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.491
Поени од реакции
87.378
Во најновиот Хеловин, Џејми Ли Куртис ја направиле да изгледа ко класичен Trump voter :icon_lol:. Облечена како класичен реднек + колекцијата на оружје што ја има во куќата... и фалеше да го има оној сељачки Тексашки y'all акцент за сликата да биде комплетна.

Просек филмче, добро само за тепање време :smirce:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Па добро, тој е еден од послабите болдирани. И мене ми беше само ОК.
Не те критикувам што ми го предложи море еј! Од што ме мрзеше да пишам First Man те цитирав тебе :pos:

Незнам дали знаеш но Нил армстронг вашеже за доста мирен и повлечен човек.Одалечен од очите на јавноста,и без многу веслање.Инаку Рајан шо е крив коа му дават такви рољи,мислам имаат филмовите како се вика она screenwriter ли е чоекот?Нека му дадат неој лист повеќе нека учи :pos:
Зборувајќи за ''Кариера направи со ќутење'' да ги земеме за пример Чарли Чаплин и Рудолф Валентино :pos:Знам знам друго време,други дешавки :pos:
Ајде ќе навиваме од сеа да му дадат повеќе за бамборење у меѓувреме да го проучиме уште малце неговиот заводлив ајс контакт,инаку да у право си претежно е на муте

Тоа е тој поглед. Требаше Интерстелар да му го дадат, наместо да го гледаме Метју како рика ко мало дете, Рајан ќе пуштеше една солза, машка, а се друго преку eye contact... Она кога наставничката му објаснуваше на Метју дека ги лажат децата во школо, па Метју се расправаше со неа... Рајан ќе ја убиеше со поглед :pos:

Член од
20 октомври 2005
Мислења
314
Поени од реакции
136
...
Дали сте приметиле дека новиве филмови имаат моќен трејлер,интродукшн,ама филмот е лош.
Значи не глеам трејлери ама кога и да погледнам некој делува онака доста супер,и го примамува гледачот последен пат кога го глеав оној за(еј као се викаше) ахм еве го I Think We're Alone Now-значи го глеаш и сеа имаш као у стилот кратки реченици од типот шо кажал Француски Журнал,Њујорк тајмс или Вики среброва во врска со филмот и имаш реченици као у стил:Terrifying,Brutal,Honest, и тука у позадина иде нешо ваква музика.
И ај сеа да ве видам кажете ми дека не сте измамени мислам нели она слабо пленат овие ствари?
...

Ова е вистински постер за филмот. Колку ѕвездички добил од The Guardian?

https://www.youtube.com/watch?v=rbhrz1-4hN4 :)

Kajgana Shop

На врв Bottom