Група Б(MKD,CRO,ESP,JPN,BAH) - Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата The Accountant
  • Време на започнување Време на започнување

Кои репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    131
Да му е страв на човек да ги пушти резервиве и 2 сек на терен. Одма тех.грешка, пробивање.

После серијата од 6-0 исклучив, нема сврха. Ги става пак младиве, пак некои аматерски грешки што ни мене не би ми се десиле сега у моментов да влезам на теренот. Овој Гоце треба сам да ја напушти екипата, најслабо крило убедливо на целото првенство без никаква конкуренција, семката да му ја ебам.

Срамота

Колку сакаат нека ме ругаат после овој комемтар но ке си кажам што мислам. Кире е класичен пример за македонче.

Кога најмногу треба (Данска во Србија, денес со Шпанија и многу пати во минатото) него го нема.. Пола репрезентација е најискусен е и да прави такви почетнички грешки е во најмала рака срамно.. Денес не кошта утакмица заедно со Раул кој цело време го форсира Филип и Георгиевски... Мислам човече ти промашува три зицери ти уште го чуваш во игра... Нема никаква логика... Филип нема зошто да трошам зборови... Пас пас пас шут во рака на блок и еден гол кога излезе сам од шест метри... Зошто не играше ниту еднаш со Кире - Кумановски - Талевски ниту еднаш мене стварно не ми е јасно

Митрески човекот чуда правеше на гол но за кого...

Тоа е пи.ки сме и тоа ке си останеме..

За утре не очекувам ништо .. Истрошени сме... Мислам дека ке се испичкаме уште од старт...

И уште еднаш Кире е вистински професионалец, најдобриот сппртист можеби кој некогаш сме го имале и ке го имаме но кога најмногу треба тој потфрлува...

Намерно предадена утакмица, можеби оправдано, можеби не. Раул цели на Исланд. Оваа утакмица не му е битна изгледа. До некаде е право. Не треба да се ризикува и да се изморат главните играчи за џабе.

И уште еднаш Кире е вистински професионалец, најдобриот сппртист можеби кој некогаш сме го имале и ке го имаме но кога најмногу треба тој потфрлува...
Ај, ај, уште да не е тој, нема да видиме првенство. Нема и со кој да игра. Колку може дава тој, веќе 20 години. Камо да беа другиве ко него.

А шо кур праи Раул у моментов ?
Друже бар седни не си ги оптоварувај нозете за џабе и онака ништо не праиш последниве 20 минути.

Губиме шо губиме, ги стаи младите, пеки, ама глеа дека они трчаат наваму натаму ко муви без глави и овој место да викне тајм аут, да им даде некој совет, да им организира нешто, да им пренесе некое знаење, он шета де лево де десно по аут линија.

Па шо ако губиме, почни да ги спремаш децата за утре задутре на следно европско/светско да немаат само епизодна улога.
Ама он се понаша ко наставник по физичко "еве ви деца топка, играјте".... срамота...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ај, ај, уште да не е тој, нема да видиме првенство. Нема и со кој да игра. Колку може дава тој, веќе 20 години. Камо да беа другиве ко него.

Во право си и затоа напоменав класичен македонец... Кога најмногу треба потфрлува

Не знам зошто се создава непотребна еуфорија и после нормално следува разочарување. Се знаеше дека ова е максимумот на репрезентацијава. Успех е самиот пласман на првенствово, а секоја победа е гратис, зошто којзнае кога пак ќе се пласираат на светско/европско.

Мошне интересно е колку послободно и со колку поголема самодоверба игра Фитиљот кога не е со Кире во истата постава.

Може МРТ да ме викнат за гостин.
Дечки, жал ми е, ама тешко дека ќе имаме победа до крајот на шампионатот :)
Знам дека обожаваме да се палиме на ракометарите, ама реалноста е таа. Нема потреба надежите да одат до плафон, па после да се разочаруваме. Од Шпанија ја губиме со 10+, од Исланд 3-4 разлика и се' понатаму ќе биде само материјал за плукање и анализирање „кој е крив“. Реалноста е - толку ни се можностите. Отиде генерацијата која имаше уникатна можност да земе медал на едно големо натпреварување и да се пласира на ОИ. Се' додека не се смени целосно матрицата ќе бидеме крпеници со 2-3 носачи на играта и останатите „надежни ракометари кои уште не блеснале“. Здравје, за 5-10 години.

Може тогаш Филип Лазаров (како ракометар со најголемо искуство на овие натпреварувања) ќе биде во стручниот штаб и од голема помош на селекторот.

А шо кур праи Раул у моментов ?
Па шо ако губиме, почни да ги спремаш децата за утре задутре на следно европско/светско да немаат само епизодна улога.
Ама он се понаша ко наставник по физичко "еве ви деца топка, играјте".... срамота...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
има ПРВО утакмици со Исланд во квалификации, а и со Турска таму и Грција кај нас...

Само едно ми е во глава, што иднина имаме ние во ракометот? Ги пушти надеживе наши,они не како по 20 години да имаат,туку како 50. Ни желба,ни жар,да проба некој да влезе ама ич. Главна цел,подај му ја на Пешевски ако можеш и тоа е тоа,ај ќе вежбаме додавања на 11метри од гол. Се надевам само дека Кузмановски ќе го избрусат во Дојчландот инаку тешко ни се пишува.
Ајде ол ин утре и што биде нека биде,се гледа дека може да се носиме со поголемите,е сега дали можеме тоа цел натпревар ќе видеме утре вечер со и не толку посилните Исланѓани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom