Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.587
Поени од реакции
37.494
Како што прочитав, нема.... Демек имало некои од нив со кои ќе се преговарало.. и плус некоја мала партија Потами...Види, во Грција е поинаку од кај нас, националното чувство е бајаги поизразено. Сега, излегувањето на независни Грци од коалицијата, ќе биде протолкувано како полетна победа на националните интереси..... Види ја изјавата што ја дал Каменос, "Прашањето за Македонија, е прашање за кое илјадници беа убиени, и тоа не дозволува јас да не го жртвувам местото во Владата. "
...работава, од кај нас сега кај нив- копи / пасте, Каменос е против Ципрас и преспанскиот договор, прво неутрален, па сега инертно против, иако од негова страна има закани кон членството на партијата кој ќе го прифател индивидуално преспанскиот договор ќе сносел санкции и исфрлување од партија, друго ништо посебно од НЕГО како акција на дело освен излегување демек од коалиција, ме потсетува на дежаву кај нас, слично како Миц и на поедини членови од вмро дпмне кои за личен истерес од партиски избрани луѓе се претвориле во индивидуални политичари со сопствено мислење иако биле избрани поради политиката и програмата на партијата на што се членови, а не поради самите нив како индивидуа тие беа пресудни за изгласување на преспанскиот договор ... исто Ципрас ќе оди со „помали незначајни партии“ за да може да го ратификува договорот, како што се пазареше овој кај нас ЗЗ со Беса ... единствена разлика ќе биде масовноста на грчкиот народ на митинг против преспанскиот договор за разлика од нашиот „блед“ митинг против истиот договор... Меркел или ЕУ мора да даде или веќе даде голема пара во Грција да се покрие тоа дубарата од долгот на Грција и некое милионче на Каменас да остане само на зборови демек против!
...калкулацијата од парите наменети за да успее преспанскиот договор ќе зависи од грчкиот народ на митинг зависно од организацијата и целта или ќе биде само многу развиорени грчки знамиња и стотини иљади патриотски разгласени грци и запалени десетина контајнери и возвратени димни бомби за уметнички ТВ дојам и ништо друго...

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Дај не зезај,ако пропадни оваа вукојебина,најмногу ќе жалат албанците.Па во Албанија немаат вакви поволности како кај нас.Па 20 години нит струја плаќаа нит комуналии.Рамковни паразити лежат дома и земаат плата.За кое тоа обесправено малцинство бладаш не ми е јасно???
Не бе, ние сме ги викале шконци тоа бил проблемот :vozbud:
Затоа за оружје се фатиа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.587
Поени од реакции
37.494
знаеме кој е и каков е го*ното Пичковски, ете сега го нападнал Стоилов... не повикувам на линч, но редно е да се најде некој да му фрли кофа со фекалии, слично како што му направија на еден новинар од хрватска , иако тој новинар не беше идиот како нашиот
Во неговиот идиотизам го нарече СВИЊА и Каменос !!Да имамТвитер би му го препрати на Каменос , преведено на англиски ;) ... сакам на следни избори Каменос да биде на власт таму, па Пичковски а и неговите спонзор да си окркаат грчки...
..ако сајтот нема спонзори нема да функционира, нели? и нема да има такви гнасни коментари, гледај ги само спонзорите на сајтот кои се рекламираат, чиј пишан писзборови преставува срам за пишаниот новинарски збор во МКД според концептот на изразување, ама ТОЈ не е крив криви се сите ТИЕ што го „хранат“ уште повеќе да се соживува со неновинарско апсолутно хоштаплерско пишување со смелост да осудува, а самиот не се гледа, чист психолошки профил за изучување кај студентите по медицина!
...дури и „Град Скопје“ со своето рекламирање на ваков сајт значи и ТИЕ го одобруваат таквото изразување! Не знам дали постои некој МКД сајт да биде толку бомбардиран од спонзорство, јеби га, нашиов синдром, рекламирај се па макар и на тоалетна хартија ако сите ја имаат во рака и истата пак ќе предизвикува уште повеќе „фекалии“во пишан збор!

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
STRAMOTAAA...
ZAEF KE PLATIII ZA OVA...
Не, прво ш.иптарите ќе платат. Така е редот, не одлучувам јас туку народот што е испокраден, испонаказен, истероризиран, изнервиран.

Ти што мислиш за Македонците и Македонскиот народ?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Јас сум отиден ама не значи дека не ми е гајле за државата во која сум живеел 18 години.
Па не треба да ти е гајле, да ти било немало да бегаш. Штом си отишол ти го губиш правото да кажуваш дали некој нешто губи или добива, кој каков е и зошто е, ти со твоето качување во авион си одлучил дека државава не е добра за тебе затоа и немаш право да коментираш. И 50 години да си живеел тука, штом си се отселил толку бе бате, нова држава тебе те храни, старата заборави ја. Ама и ти ќе станеш изгледа ко овие од обединета македонска дијаспора, соопштенија ќе пуштате заедно.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Кој срам ни се случува, некој си шконтар на национална ТВ го нарекува Стоилов ,,играчот со бр.5". Ми доаѓа во земја да пропаднам.
Има ли некој грам чест во оваа држава? Подобро воопшто да не постоевме отколку едно племе неписмено да ни ја контролира цела држава, бруки брукосани.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Од суте аргументи тој е најмоќен? ??
Не кријам јас дека имам, не прекршувам закон што го имам.
Плус не лижам за да се вработам на државно
Секако дека не, немам јас ништо против тоа ти што имаш бугарски пасош, јас подржувам луѓе што се борат за подобар живот,далеку од тоа дека сум против.
Конкретно кај тебе ме нервира што цело време се издигнуваш како поголем патриот од сите тука.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.419
Поени од реакции
16.698
Па не треба да ти е гајле, да ти било немало да бегаш. Штом си отишол ти го губиш правото да кажуваш дали некој нешто губи или добива, кој каков е и зошто е, ти со твоето качување во авион си одлучил дека државава не е добра за тебе затоа и немаш право да коментираш. И 50 години да си живеел тука, штом си се отселил толку бе бате, нова држава тебе те храни, старата заборави ја. Ама и ти ќе станеш изгледа ко овие од обединета македонска дијаспора, соопштенија ќе пуштате заедно.
Tи си нашол да кажуаш на некого за шо има или за шо нема право да збори.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Не ме храни мене никој сам си го заработувам лебот.Во Македонија сум се родил таа е моја земја и главна причина која ја напуштив или би ја напуштил за стално покрај финансиите е и неосвестеното племе од народ кое ја продава државата на секој чекор,партиски ботови кој за 100 денари ќе го заебат братот и гниди кои постојано ги обвинуваат луѓето кои се патриоти и сеуште ги боли ова што и го прават на Македонија.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
846
Поени од реакции
1.336
Кој срам ни се случува, некој си шконтар на национална ТВ го нарекува Стоилов ,,играчот со бр.5". Ми доаѓа во земја да пропаднам.
Има ли некој грам чест во оваа држава? Подобро воопшто да не постоевме отколку едно племе неписмено да ни ја контролира цела држава, бруки брукосани.
Ако некој нешто речи од наша страна тој е расист и поттикнува етнички тензии. Ако албанец нешто напрај, тогаш никој "А" не вели. Ама зато мора да имаме соживот. Истото срање шо се случува низ земјите од европската унија, се случува и кај нас. Срејча шо кај нас шкипојве не се до толку задудулени како црнцинте и арапите.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.587
Поени од реакции
37.494
Кој срам ни се случува, некој си шконтар на национална ТВ го нарекува Стоилов ,,играчот со бр.5". Ми доаѓа во земја да пропаднам.Има ли некој грам чест во оваа држава? Подобро воопшто да не постоевме отколку едно племе неписмено да ни ја контролира цела држава, бруки брукосани.
...мислиш? не би рекла дека ова е најголем срам и демек честа ни е изгазена - ма јок!
тоа само новинарот јавно се декларира дека платил за новинарската диплома ако воопшто ја има при неговото тазе рамково вработување!
Честа ни беше згазена и ми дојде да пропаднам во земја т.е. да го скршам ТВ екранот кога ги гледав и слушав ТИЕ од ЕУ како ни доаѓата и ни солат памет со коментари ,,Вашата земја“ ...„Вашата Држава“ воопшто не спомнувајќи го ИМЕТО ....„МАКЕДОНИЈА“ и пази дојдени за „Наше “добро да не научат демек како да излеземе од кризава (што ТИЕ ни ја скуваа) и влеземе во нешто што и ТИЕ самите не веруваат па се спремни да самите излезат ...за да и овие од кај нас поставени на највисоките државни функции тетатет до истите на ТВ екранот ги слушам како гордо им возвраќаат со „Нашата земја“...„ Нашата држава“ ..„Нашата таковина“ без да спомнат иметоооооо -- Македонија! ете тоа е срамот на МКД и тоа ТИЕ се од „наше племе“, ебаго! другото што го спомнуваш е само плагијат од силата што ја добиваат поради нашево однесување!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Во нормално општество таков играч експресно треба да биде исфрлен од репрезентацијата.
Целосно го поддржувам новинарот, нема место за расисти во нашето општество, камоли во репрезентацијата.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Во нормално општество таков играч експресно треба да биде исфрлен од репрезентацијата.
Целосно го поддржувам новинарот, нема место за расисти во нашето општество, камоли во репрезентацијата.
Па нормално дека ке го поддржиш,и тој е љок,не е битно што направил.И деца да колел ке го поддржиш.Да се поддржувавме и ние така ке го јадевте немиен уште одамна

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не ме храни мене никој сам си го заработувам лебот.Во Македонија сум се родил таа е моја земја и главна причина која ја напуштив или би ја напуштил за стално покрај финансиите е и неосвестеното племе од народ кое ја продава државата на секој чекор,партиски ботови кој за 100 денари ќе го заебат братот и гниди кои постојано ги обвинуваат луѓето кои се патриоти и сеуште ги боли ова што и го прават на Македонија.
Таму од кај што земаш плата таа држава те храни, сигурно не земаш плата од Северна Македонија а работиш во Австрија. Не ми е битна причина поради која си ја напуштил, битно е што си ја напуштил и не треба да ти е гајле за партиски ботови.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
846
Поени од реакции
1.336
Во нормално општество шкипојте не би имале толку права, и Стоилов не би бил исфрлен, заради т.н.р. "расизам". Не дека и некој сега би го исфрлил.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom