Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.252
Поени од реакции
16.403
Сдсм не ја искористија таа "тактика" да верглаат на тв како го намалиле невработувањето.
Што ме интересира дали ќе ги вратат кога кажаа која е реалната бројка на невработени.
Иначе тоа се користеше и претходно, можност на пријавување на еден или шест месеци, вмро вторите ги етикетира како невработени кои не бараат работа.
Најлошо беше во предходниот мандат на СДСМ, па и до 2009...Сега е точно дека се смалува бројот на невработени, но не дека се вработуваат туку, поради пензионрањето и БЕГАЊЕТО во странство на младите и стручните кадри..

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Дај не зезај,ако пропадни оваа вукојебина,најмногу ќе жалат албанците.Па во Албанија немаат вакви поволности како кај нас.Па 20 години нит струја плаќаа нит комуналии.Рамковни паразити лежат дома и земаат плата.За кое тоа обесправено малцинство бладаш не ми е јасно???
Не се будали ни они ни нивните спонзори да направат некакви поделби и нови граници тука.На нивните спонзори најмногу и одговара цело време да има тензија и никогаш да се нема решение за овој проблем.Колку повеќе се одоговлекува прашањето за Македонија толку полошо за нас и нашата територија.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.279
Поени од реакции
15.405
Најлошо беше во предходниот мандат на СДСМ, па и до 2009...Сега е точно дека се смалува бројот на невработени, но не дека се вработуваат туку, поради пензионрањето и БЕГАЊЕТО во странство на младите и стручните кадри..
Grujo imaše podobar koncept...gi praćaše na studiranje...:vozbud:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не се будали ни они ни нивните спонзори да направат некакви поделби и нови граници тука.На нивните спонзори најмногу и одговара цело време да има тензија и никогаш да се нема решение за овој проблем.Колку повеќе се одоговлекува прашањето за Македонија толку полошо за нас и нашата територија.
Ти нели ќе си одеше од тука? Мислиш дека треба да ти е гајле за државата од која ќе бегаш?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.173
Поени од реакции
3.418
Берик го мрази само Грујо, веројатно лично се имаат рчнато,
додека овој Зраинчо ги мрази сите што имаат поинакво мислење од неговиот фирер, божем некој сељак (како мене) му е крив за бедата во која живее.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ова во пракса не е точно.
Види и спореди како му идеше на западнот сосед пред и по влезот во НАТО. Исто и за другите.
Абе инвестиции фрчат, уште живеат во камено време , покрај море градовите се оправија но за тоа не ти е потребни нато, така да во пракса се сеуште во камено доба

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Ти нели ќе си одеше од тука? Мислиш дека треба да ти е гајле за државата од која ќе бегаш?
Јас сум отиден ама не значи дека не ми е гајле за државата во која сум живеел 18 години.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
ЕПТЕН СКАНДАЛОЗНО, НЕ ЗНАМ КАКО ЗА ОВА НЕ СЕ ЗБОРУВА НАСЕКАДЕ!!!111
Не се зборува бидејќи се припаѓа на опозицијата, сите медиуми што постојат во Македонија и не даваат да се прикажува на народот. А и ш.иптарите исто така контролираат голем дел. Но на се има крај, како што викаат некои. Прво ќе се почне од ш.иптарите.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.686
Поени од реакции
5.468
Da zivee severna makedonija, da zivee zoran zaef praten od boga da ne vnese vo nato i eu
Не е од Бога не е, пратен е од американска амбасада и дип стејт специјално за да го смени името. Ама за вас нема разлика, тие се Господ за вас северни.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Не се зборува бидејќи се припаѓа на опозицијата, сите медиуми што постојат во Македонија и не даваат да се прикажува на народот. А и ш.иптарите исто така контролираат голем дел. Но на се има крај, како што викаат некои. Прво ќе се почне од ш.иптарите.
STRAMOTAAA...
ZAEF KE PLATIII ZA OVA...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.252
Поени од реакции
16.403
знаеме кој е и каков е го*ното Пичковски, ете сега го нападнал Стоилов... не повикувам на линч, но редно е да се најде некој да му фрли кофа со фекалии, слично како што му направија на еден новинар од хрватска , иако тој новинар не беше идиот како нашиот
Во неговиот идиотизам го нарече СВИЊА и Каменос !!
Да имамТвитер би му го препрати на Каменос , преведено на англиски ;) ... сакам на следни избори Каменос да биде на власт таму, па Пичковски а и неговите спонзор да си окркаат грчки...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom