Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.252
Поени од реакции
16.403
.... дека е за граѓани што живеат на територија на Северна Македонија :icon_mrgr:
Една од придобивките на Договорот. #ФалаЗаев :)
Ќе има и Вагон други работи... во изводите на бегалците од Грција местото на раѓање го пишуваа како словенски топоним на местото / Грција
чичкоми од Белград, роден во Грција, кондури искина и не успеа во изводот да му напишат името на родното место на грчки и поради тоа не можеше да оди во Грција..
сега ќе треба илјадници и илјадници изводи да се крегираат

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Зошто не ги вратите тие 100к луѓе во графата баратели на работа, ако биле само избришани?
Си има со собрание, си има пратеници од вмро нека прашаат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
Си има со собрание, си има пратеници од вмро нека прашаат.
Што тоа да прашаат. Тоа е твоја шизофрена теза, не е на ВМРО. Ти треба да прашаш.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Што тоа да прашаат. Тоа е твоја шизофрена теза, не е на ВМРО. Ти треба да прашаш.
Се додека има партиски послушници кои ги третираат лидерите како богови, и не им ги поставуваат вистинските прашања, ќе бидат третирани како неми кучиња, и секогаш ќе бидат долната класа

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Сдсм не ја искористија таа "тактика" да верглаат на тв како го намалиле невработувањето.
Што ме интересира дали ќе ги вратат кога кажаа која е реалната бројка на невработени.
Иначе тоа се користеше и претходно, можност на пријавување на еден или шест месеци, вмро вторите ги етикетира како невработени кои не бараат работа.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.760
Поени од реакции
8.016
Колку убедлива? 61 пратеник? 63?
Реално гледано сите знаат дека Заев е голем лажго и лицемер, веќе луѓето тоа го видео и на сите им е јасно како бел ден. Над 61 ќе има секако.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
Се додека има партиски послушници кои ги третираат лидерите како богови, и не им ги поставуваат вистинските прашања, ќе бидат третирани како неми кучиња, и секогаш ќе бидат долната класа
Што ако прашаат, прашаа за Уставот, им рече нема шанса да го мењам. Јас само се надевам дека ќе потраат малце подолго. Уште бар 6-8 години.
Сдсм не ја искористија таа "тактика" да верглаат на тв како го намалиле невработувањето.
Што ме интересира дали ќе ги вратат кога кажаа која е реалната бројка на невработени.
Иначе тоа се користеше и претходно, можност на пријавување на еден или шест месеци, вмро вторите ги етикетира како невработени кои не бараат работа.
Знам дека ти е тешко за сфаќање, ама број на невработени е бројка битна само за невработените и за никој друг. Има една побитна бројка за економијата, се вика број на вработени. И таму нема лажење.

Ама батали тоа, тоа е друга дискусија. Кажи, те вработија негде или уште чекаш?

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Што ако прашаат, прашаа за Уставот, им рече нема шанса да го мењам. Јас само се надевам дека ќе потраат малце подолго. Уште бар 6-8 години.

Знам дека ти е тешко за сфаќање, ама број на невработени е бројка битна само за невработените и за никој друг. Има една побитна бројка за економијата, се вика број на вработени. И таму нема лажење.

Ама батали тоа, тоа е друга дискусија. Кажи, те вработија негде или уште чекаш?
Бројот на невработени е важен за билдање рејтинг пред избори.

Никогаш не сум барал, не сум чекал и нема да чекам вработување во државен сектор, затоа што во приватниот земам повеќе. ;)

Не сум јас без мозок па да ме шетаат по митинзи за 15к.

И претходно сум го кажал ова ама кој чита.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Вест Каменос поднесува оставка паѓа владата на Ципрас.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Со мирни протести и сарми не може да се симне власт. А и не смее пак да се постават дпшне.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Кога се' се заврши, јас само ќе кажам, највиновен ни е Уставот од 91ва, во кој македонците се ставаат ниво над сите останати граѓани во републикава. Не може албанецот Арбен и влаот Томи, со ромот Џевдат да бидат под дифолт граѓани од втор ред а за сите да важат исти закони, сите да плаќаме иста сметка за струја, сите да плаќаме иста сметка за телефон и исти даноци. Не може ти, затоа што си македонец, под дифолт да бидеш над сите останати. Не може да сака да отвори универзитет на крај на 20ти век, за да учи на јазик кој му е мајчин, ти да му викаш, ќути бе шкиптар, ќе учиш само македонски. Не, ќе му кажеш, во ред, учи албански ама и македонски, задолжително. Не може да му викаш, ќути бе циган, ти си само за по контејнери, па да сакаш истиот и тебе да те почитува ко да си му господар. Грешно е и срамно, што ние, како граѓани на републикава, кога ќе отидеме у бел свет и ќе не' прашаат кои сме, не поистоветуваат со грчко племе, со срби, со бугари и се вреѓаме, што е во ред, да се навредиш ама од друга страна, кога си најслаб надвор, доаѓаш дома и наместо да развиеш соживот со оние со кои што живееш, ти, затоа што се послаби, цела фрустрација им ја истураш нив. Сега, доцна е за соживот, доцна е за братска љубов помеѓу етнички заедници затоа што имаме премногу омраза, премногу гнев во нас и едни према други. Тој устав, тоа угнетување е една од главните причини за војната во 01, затоа и сега ги разбирам албанците, што сакаат се' повеќе и повеќе, затоа што 50тина години пред тоа се угнетувани и рангирани како граѓани не од втор, од четврти ред, епа сега браќа и сестри, дојде нивното време, си наплаќаат, нешто што би го направиле и вие да сте на нивно место.

Ве молам, не ме цитирајте со излитен фејк патриотизам, си ја сакам и јас државата и не го оправдувам овој пичкарски потег на власВа, у уста ги ебам продад...
Дај не зезај,ако пропадни оваа вукојебина,најмногу ќе жалат албанците.Па во Албанија немаат вакви поволности како кај нас.Па 20 години нит струја плаќаа нит комуналии.Рамковни паразити лежат дома и земаат плата.За кое тоа обесправено малцинство бладаш не ми е јасно???

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
И да не постои Македонија, пак ќе бидеш истиот. Ама чекор по чекор, ќе стигнеш до вистинскиот проблем, не се откажувај.
Не си многу различен од мене. Ако мислиш поинаку тогаш земи читај си ги постовите пред изборите.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
Не си многу различен од мене. Ако мислиш поинаку тогаш земи читај си ги постовите пред изборите.
Не зборувам јас за твоите проценки, зборувам за твојата огорченост. Ете и власт ти се смени, ти си дупло поогорчен.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не зборувам јас за твоите проценки, зборувам за твојата огорченост. Ете и власт ти се смени, ти си дупло поогорчен.
Да де, за тоа мислев и јас. Ако мислиш дека не си ист ко мене прочитај што си пишувал, а човек не се менува така да чекор по чекор ќе стигнеш до вистинскиот проблем.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom