Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
.

.
Штета, камо целиот овај бес да беше пред собрание :(
Јас не разбирам која е поентата на овие коментари.Демек ако ги колнеш нешто ќе се смени.Абе не може ако тебе ти е поважен викендот да излезеш навечер и да си поминеш убаво од ова тогаш и не ни заслужуваш нешто подобро.Овие што коментирале гарант 90% биле некаде надвор вчера за жал не пред собрание.Ова е како дома да ти гори куќата и ти да не превземеш ништо туку да си испаднеш вечерта во град.Нема државтотворност во овој народ и тоа не име да сменат да не колат на улица пак никој не ти испаѓа.

Последно уредено од модератор:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.365
Поени од реакции
30.767
2019 i uste razmislivate deka so izleguvanje na ulica site problemi se reshavaat.
Cela 2018 imase protesti i znate sto se sluci?
Samo ke ve zaobikolat od pred sobranie i ke se priberat doma, vie mrznete na studot.

Tesko e da se prifati no diktatorot Grujo od Budimpesta poveke popustase od murtinskata marioneta koga imase protesti.

Megunarodnata zaednica ne e na nasa strana.
Zatoa napustajte drzavata.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Со среќа нека е и да си го користиме за многу години.
So sreka neka vi e, se izborivte, nema sto tuka.[DOUBLEPOST=1547280307][/DOUBLEPOST]
2019 i uste razmislivate deka so izleguvanje na ulica site problemi se reshavaat.
Cela 2018 imase protesti i znate sto se sluci?
Samo ke ve zaobikolat od pred sobranie i ke se priberat doma, vie mrznete na studot.

Tesko e da se prifati no diktatorot Grujo od Budimpesta poveke popustase od murtinskata marioneta koga imase protesti.

Megunarodnata zaednica ne e na nasa strana.
Zatoa napustajte drzavata.
Tocno, ovde badijala bese izleguvanje,so prosetki po ulica ova ne se resava posebno koga si okupiran od vakov silen neprijatel, eden Hitler izgubi od niv a ne pa nie.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Мицко 11 дена немојт власт да држит не 11 години.
Ќе го наградат за соработката
Што мислиш, ако сакаше да го спречи ова неможеше да предизвика институциобална криза и блокада на парламентот?
Му рече американчњто, остај го шутиот да менува име, а ти ќе бидиш премиер, почекај малку. .

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Непрокопсаниве го сменаа името еј, патриот во мене жали, ама анархистот го теши сум знаел за државите како замислени ентитети. Овде чесно наивен можат само да те заебат, сите што тераа колку толку по пропис сите пропаднаа, нашиов народ е пропаднат осиромашен...

Ајде ЕЦБ не откупува повеќе државни долгови, еврообврзница македонска заборавете, со среќа продажба на долгот по берзиве. Значи пари нема крајот е блиску.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.690
Поени од реакции
31.705
,,,sledniot 11 January se pagja vo petok ili ponedelnik,,,ushte eden vrzan vikend za shoping vo the saloniki,,,

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Политички прецизно и мајсторски го одиграа Uncle Sam ова, честитки:bravobe::cuc:, му се восхитувам на политиката, не постои држава која ја почнаа како проект, а да не ја средат совршено.
Прво формираш унија како што беше СФРЈ, па ја распарчуваш на помали земји и почнуваш да си владееш со секоја како што ти одговара, иако и другите ги ебаваат како сакаат на кратко нашиот процес:
формираш „независна“ РМ, допушташ да се исколат меѓу себе и да опљачкаат се што останало од претходниот систем и имаш максимално зависна држава и народ, нема нешто што може полесно да се контролира и манипулира од осиромашен.
После тоа следна етапа, го дупиш во здрав мозок, развиваш криминал и си бараш племе кое е закоравено во мозокот со религија и национализам за некоја си ветена голема шиптарија и исламот, правиш ујдурми со нив и го тепаш овај сиромашниот да си ќути оти пак ќе го оставиш и без тие финансии што си му ги дозволил, а попатно ги наградуваш за ќутењето тие што си ги донел на одработување на задачата. Па си викаш чекај бавен е процесот ако цела држава ја дадам на едново племе,од другава страна имам друго племе исто со националистички усвитени глави и фејк историја што го внесовме во унијата, па кое ако му дозволам да си исполни една желба и да штанца пасоши ќе успеам побрзо да го завршам првиов проект, ајде попис на пола источна Македонија со бугарски државјанства во прва фаза и веќе тоа кинисува низ цела територија. Попатно му држиш предавања за прогресивност, толеранција, антинационалност на Македончето кое голем дел од нив задоени и со христијанската религија базирана на простување и оп имаш произведено стадо женски јагниња кои чат пат блеат ама немаат ни јајца ни рогови како бравот за да буцнат. Ако некој се побуни, одма камшикот и така 30тина години за да му дојде на народот преку таквото и да му стане сеедно дури и да му кажат дека ќе го бомбардираат. Паралелно на ова пумпање преку исламска заедница на пари од дрога во цела Западна Македонија и откупување на имотите од Македонците, на „мирен“ начин сами да ги натераш да си отидат, а северџани зинати за паричка мислат огнот го откриле ако некој шипо дојде и им понуди 100-200к да им го купи вилаетот, па шитнаа се по Западна и фино лепо си купија станче во метрополата.

Шах сте дечки, ви дадоа малку простор да си ги приберете емоциите и за неколку години да ви дадат мат, ви препорачувам да си барате чаре, куферите и ауфидерзен од стопанкинава, нема да оди на подобро туку на полошо, орлите уште поголем залет фатија и тешко некој да му ги скрати крилјата во догледен период, а животот си минува и после него нема друг!

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Некои постови ми го избришавте значи вие сте северњаци амеби и завршив со вас и оваа тема е баниран од мене и ај чао ,поздрав северњаци

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
12 март 2009
Мислења
20.575
Поени од реакции
16.772
Честито „прогресивни“ и про-западни /граѓани/ на Северна Какафонија... од денес си добивте во Уставот уште еден конститутивен народ.

За тие што незнаат, а повеќето не знаат и уште не сваќаат што се деси со Преамбулата на Уставот...

Историјата на Балканот досега познавала два примери со повеќе од еден конститутивен народ. Првиот СФРЈ (6 конститутивни народи) и се распадна во два дена како кула од карти во време кога се промовираше како четврта сила во светот и трета во Европа, а цутеше Братство и Единство насекаде низ Републиката. Вториот пример е БиХ, со три конститутивни народи, која прашање на време е кога ќе ја поделат, бидејќи е дисфункционална држава, со еден единствен автопат кој служи да ја поврзи Славонија (Северна Хрватска) со Далмација (Јужна Хрватска). Третиот случај е Северна Македонија, која сега ги има сите услови за иднина на СФРЈ и БиХ. Од утре натаму секој во своја општина со референдум може да си побара, кантон, федерална единица, отцепување, автономија...

Ех Грујо, Грујо... пизда ли ти лепа материна... спичка 10 милијарди за да му плаќаш на Еди Рама да дава вакви интервјуа и да ги плаши луѓето со Тирански платформи, само за да задржиш фотеља... Лежи сега таму Шутка, скапи!!!
кантонизација од БиХ е полошо и од Голема Албанија, полошо и од цела ФирМакедонија да влезе во Албанија, а што би било ноќна мора и за Грција и за ЕУ...
Всушност и нашите албански партии знаат дека ако такво нешто се случи завршуваат и рамковни привилегии, како во вработувањето, така и во неказнето кршење закон, неказнето крадење струја, неказнета дива сеча, неказнета сива економија...
башка што во таква мегаГолема Албанијаби се смалила доминацијата на муслиманите... затоа нивната шема е рамковни привилегии на сите полиња до максимум, потполна независност на нивната локална самоуправа, фактички тие практично си имаат кантони...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Јебига, народот е разочаран, уморен, исплашен... ама тоа што ве плаши вас, е тоа што не е рамнодушен, па сега демек фаќате сеир со колнење и силење... Силата максимум ви ја видовме 610.000 со полнење, мислам дека на некој наредни избори ќе се преброиме, а тогаш ќе го сетите гневот на народот изразен преку колнења и пцовки ;)
Кои "нас"? :pos:ти прочита ли што пишав јас или само нешто да треснеш? Чудно ми е како омразата према политичар некого би натерало да каже "да му умре фамилијата". Али ок, ако мислиш дека тоа е нормално, у реду е. (y)

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Кои "нас"? :pos:ти прочита ли што пишав јас или само нешто да треснеш? Чудно ми е како омразата према политичар некого би натерало да каже "да му умре фамилијата". Али ок, ако мислиш дека тоа е нормално, у реду е. (y)
А ти мислиш ветер дупка полни?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom