Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.174
Поени од реакции
13.445
Се дур има ликови кои отворено ќе ти кажат "мене гајле ми е за државата, битно од партија ме вработија ми го средија животот" ќе ни се случуваат вакви и многу полоши работи. За мене многу болно беше тоа што беше дозволено да зависиме од албанска партија и од нивните два члена дали да ни се сменело името. Се дур тука плачете и кукате, а на наредни избори повторно би гласале за Дпмне или Сдсм, го заслужуваме ова. Не треба да имаш муда да тепаш пратеници, ниту да си два на два да се ставаш на цајкани, ниту да протестираш и да фрлаат солзавци во тебе, се што треба да направиш да земеш пенкало во рака и да заокружиш трета опција или пак да го прешкрташ ливчето, така ќе ја покажеш твојата моќ. Да се жалиме тука, а пак да гласаме за едните или другите е крајно лицемерно, доволно страдавме од нив.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.627
Поени од реакции
11.689
Во каков поинаков смисол може да биде? :D
па незнам
ваљда целиш на тоа дека ке не поебат нема да не примат
посекако за во Еу неможе одма а во нато ке влеземе

Sent from my iPhone using Tapatalk

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.344
Поени од реакции
21.720
А ти, што потајно се надеваше некој да си лежи и бомбите од Смилковско да ти ги пушти Заев, пак тука :icon_lol:
"Бомбите за Смилковско" беа пуштени во судница. За субвенции за компири биле. :icon_lol:

Заев: Разговорот на Азири од „Монструм“ и Бејта е за субвенции

Уште не ми се верува дека едно полуписмено човече од Муртино, со скромна интелигенција, одликувано од принцот на Македонија и Црна Гора, успеа толку народ да ги направи магариња.

Значи, која гнасна секта се комуњариве. Си поиграа со трагедиите на семејствата, изборна кампања водеа со лаги и манипулации за умрени деца, само за да дојдат на власт. И откако дојдоа, им кажаа бомбите биле за субвенции за компири. Наводната вмешаност на власта во масакрот.

Багра неспособна.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Слатки вмровскиве солзи. :D
Вемерофците не плачат златно, штотуку сдс им ја збрка валканата работа.
Сега сдс е во слободен пад, а вемерото ќе биде наградено за ова и пак сдс ќе го донесе вемеро на власт, тука ќарија само 5 души, другите коска гризат.
Сега и квакачот ќе се врати, сдс ја изгуби употребната вредност.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.091
Вемерофците не плачат златно, штотуку сдс им ја збрка валканата работа.
Сега сдс е во слободен пад, а вемерото ќе биде наградено за ова и пак сдс ќе го донесе вемеро на власт, тука ќарија само 5 души, другите коска гризат.
Сега и квакачот ќе се врати, сдс ја изгуби употребната вредност.
I sto so toa ako se vrati? Ne stvarno ete utre da ima izbori i pobedat so neznam kakvo mnozinstvo, sto ke smeni toa?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom