Na dva stepena znaci dava samo 1,7kw? Ne razbiram nekako mi nema logika. So znacat tie kilovati phstage1?На -7 дава 3 киловати со 3.5цоп.
Na dva stepena znaci dava samo 1,7kw? Ne razbiram nekako mi nema logika. So znacat tie kilovati phstage1?На -7 дава 3 киловати со 3.5цоп.
OVa e 3,5ka na Greenje[DOUBLEPOST=1547070824][/DOUBLEPOST]lele braaaat. Pred 2 saatu bev vo Setec da se vidam so eden prijatel, imashe izlozeno edna Midea 5,5ka, otvoriv Eurovent da ja zirnam i istovo se chudev.
Прегледај го приврзокот 202816
Tie temperaturi -7, +2, +7 i +12 se Temperaturi na koi Eurovent pravi Testiranje.....ne pravi testiranje na sekoja mozna Temperatura od -7 do +15, tuku samo na tie 4.Na dva stepena znaci dava samo 1,7kw? Ne razbiram nekako mi nema logika. So znacat tie kilovati phstage1?
So ne gi ostavi klime kalibar likovite da objasnat sto e Stage 1 i ostalo..?OVa e 3,5ka na Greenje[DOUBLEPOST=1547070824][/DOUBLEPOST]
Tie temperaturi -7, +2, +7 i +12 se Temperaturi na koi Eurovent pravi Testiranje.....ne pravi testiranje na sekoja mozna Temperatura od -7 do +15, tuku samo na tie 4.
Testot se pravi ist za site klimi zaradi sporedba vo uslovi 30C zadadena na daljinsko, Fanot na Maximum, usisot se drzi konstatno na 20C.
COP se odnesuva samo za edna Temperatura primer +5C, ovde ti dava COP za 4 Temperaturi.
Za drugite Temperaturi koi ne se testirani vrednostite kolku bi dala kad bi grejala se dobivaat po matematicki pat kako niza.....interpolacija se vika toa u matematikata, i na toj nacin se presmetuva SCOP, za 6,8meseci grejna sezona.
Prostor koj ima zagubi 3,2Kw AMA na -10C nadvor, togas toj prostor na +2 ima samo 53% od tie 3,2kw a toa se tocno 1,72Kw
а ти колку информации имаш исцрпено од форумов имаш појма?So ne gi ostavi klime kalibar likovite da objasnat sto e Stage 1 i ostalo..?
Ubavo si pisa ednas, “moze da si dobies info ama ke si platis iljadarce” ic ne si principielen znaci ic
Pa nekako po ovaa logika mi ispaga deka na plus dva site klimi so ist pdesign treba isto toplina da davaat?togas toj prostor na +2 ima potreba od greenje so samo 53,8% od tie 3,2kw a toa se tocno 1,72Kw.
imat lapnato Strelcho od forumov mnogu pojke od iljadarche, da ne mu se sekirate vie.So ne gi ostavi klime kalibar likovite da objasnat sto e Stage 1 i ostalo..?
Ubavo si pisa ednas, “moze da si dobies info ama ke si platis iljadarce” ic ne si principielen znaci ic
Kolku poveke naucat ovde, tolku pomalku ke gi lazat Klime i kompanija....So ne gi ostavi klime kalibar likovite da objasnat sto e Stage 1 i ostalo..?
Matematicki e taka, ama testot nedava sekogas ist COP na +2 za site klimi, zatoa imas poeftini i poskapi modeli.Pa nekako po ovaa logika mi ispaga deka na plus dva site klimi so ist pdesign treba isto toplina da davaat?
TOL = -10C odma kazuva deka ili e 99% na Kapilara, ili pak nesto drugo i fali zasto slabo gree na -15C i fali podatokot...sigurno e eftina za "5,5ka" ama 5,5ka e samo na ladenje, i sigurno ne e za zimi kako vo Bitola ili Prilep od -15 -20.@Strelec A ova na - 10 shto pishuva 4,33kw? Shto mu znachi toa?
Колку пари толку музика пак се навраќаме на старата. Ако сакаш да купиш поевтина клима помалку и ќе те грее. Треба да платиш 7ка да добиеш греење како 5.5ка (али за тие пари и гратис ураган).Pa nekako po ovaa logika mi ispaga deka na plus dva site klimi so ist pdesign treba isto toplina da davaat?
Tocno taka imam mnogu informacii iscrpeno od temava.. barem polovinata ako ne i poveke bile od Strelec i sekako Zlatko, alfata i omegata na temava i samo na taa edna tema, a ne od strucnjaci (citaj seirdzii) ko tebe na site mozni temi na forumov..а ти колку информации имаш исцрпено од форумов имаш појма?
ти побарал некој пари?
ете некој уште не ја сфатил поентата на форумите
Sent from my iPhone using Tapatalk