Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ете после тешки и мачни преговори со ултра-качаците Села и Касами , Заев попуштил и и го исполнил и (ваљда) последниот хир .
Официјално, човеков испадна добар за сите комшиски племиња , освен за неговото. Нормалано тука не гo рачунам делот од племето составен од заблудени револуционери, за нив испадна толку супер, што на цело ебење што им го удри ни еден едини плач не пуштија и тоа е сепак особина за почит.
Абе види,кога протестираше нашата дијаспора по светот особено Мелбурн и Сиднеј,северњаците цело време завиваа ак не пак дојдите за 200 евра работите и разно разни увреди.Албанците за разлика од нас си ја ценат дијаспората ,си го ценат свото.Е па сеа наздравје нека ни е!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Решено е веќе,Цар Самуил бугарин,и крал на Бугарско кралство.Почна бришењето на се шо е Македонско.Кај се бе овие од МАНУ,да гукнат барем за овие уценувања.За шо уствари земаат плата,која е нивната улога?Прам муабет со партиски симпатизер, вика немало врска шо било битно!?:cautious:Па истиот тој фрлаше со дрва и камења по бугарофилот Љубчо.Алоо бе луѓе има нешто шо е побитно од вашите лоповски партии!
Имаш текст за кај ќе го Татаризираат Самоил?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.652
Поени од реакции
16.856
https://faktor.mk/istraga-za-zernovski-kje-mu-presudi-li-katnata-garaza-na-todorovikj

сега кај општина Центар може да не се гради а кај општина Аеродром ако не се градеше кај Мајчин Дом 8 милиони евра штета !?
А има и друго, Жерновски кажува една констатација, ако не се гради, штетата не е колку пазарената цена за градбата, па не е самата градба со вредност 0 !!
Е сега има дузини постапки на ОЈО и СЈО, не само сега туку и порано, кога се води постапка за некој тендер со неправилности, се кажува штета на буџетот во висина на тендерот, како да вредноста на работата е НУЛА.... овие глупости си одат и по судови и по медиуми а никој не размислува...[DOUBLEPOST=1547024753][/DOUBLEPOST]
Не само Самоил и нас ќе не татаризираат не се секирај.
ама ќе ги враќаме татарските пасоши, ќе бидеме
НОН ЕУ Татари :icon_mrgr:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Политичките елити си тераат агенда,и народ не слушаат, а народот е овца ќе излези и пак ќе гласа.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Изгледа вемеро навистина беа бранители на националните интереси. Збогум македончиња
Е па можда народот конечно ќе свати дека партиите освен за своите,за други интереси не се грижат.Во Франција народот свати,кај нaс веќе е касно,стануваме минато свршено време.Ама битно сдс е на власт,мисла на еден партиски послушник.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.091
Е па можда народот конечно ќе свати дека партиите освен за своите,за други интереси не се грижат.Во Франција народот свати,кај нес веќе е касно,стануваме минато свршено време.Ама битно сдс е на власт,мисла на еден партиски послушник.
Ami aj da napravime uste edna sarena revolucija onaka kako proslata na zimi majka i da se nadevame na najdobroto kako prosliot pat. Od kaj da znaes treta srekja, mozi ke ni se posrekji ovoj pat. Ete na francuzite im uspea :)
Tuku muabetot e so si pikavte trn vo zdrava noga ne mi e jasno samo. Kako vikat od kol na kol kolot vgaz. Decata revolucii ke pravele, rezim ke rusele a za posle otom potom ke mi ja mislele.
Ama mu ja smislivte alal vi vera (y).

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ami aj da napravime uste edna sarena revolucija onaka kako proslata na zimi majka i da se nadevame na najdobroto kako prosliot pat. Od kaj da znaes treta srekja, mozi ke ni se posrekji ovoj pat. Ete na francuzite im uspea :)
Tuku muabetot e so si pikavte trn vo zdrava noga ne mi e jasno samo. Kako vikat od kol na kol kolot vgaz. Decata revolucii ke pravele, rezim ke rusele a za posle otom potom ke mi ja mislele.
Ama mu ja smislivte alal vi vera (y).
Кој то ние?Ти некако настрана се држиш?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.091
Кој то ние?Ти некако настрана се држиш?
Jas se drzam na strana uste od pred nekoja godina. Gragjanite si izlegoja na izbori i i kazaja toa sto imaat da kazat. I togas i sega ja pocituvam nivnata izborna volja. Nisto se nema promeneto od togas vo mojot stav okolu se ova taka da toa e toa. Po svadba tapani ne biva.
I ne si go sfakjaj licno, opsto mislev ne specificno na tebe.
P.s Vidi avatar i vidi slika vo potpis. Ne se tie djabe staveni tamu pred povekje od dve godini.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Jas se drzam na strana uste od pred nekoja godina. Gragjanite si izlegoja na izbori i i kazaja toa sto imaat da kazat. I togas i sega ja pocituvam nivnata izborna volja. Nisto se nema promeneto od togas vo mojot stav okolu se ova taka da toa e toa. Po svadba tapani ne biva.
I ne si go sfakjaj licno, opsto mislev ne specificno na tebe.
P.s Vidi avatar i vidi slika vo potpis. Ne se tie djabe staveni tamu pred povekje od dve godini.
А дали ја почитуваш вољата на тие шо не излегоа на референдум,пошто тие беа во поголем број?После тој референдум само будала верува во демократија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.091
А дали ја почитуваш вољата на тие шо не излегоа на референдум,пошто тие беа во поголем број?После тој референдум само будала верува во демократија.
SDSM i demokratija, referendumi i takvi raboti se dva razlicni nespoivi poimi. Si znaeja gragjanite za toa, ne e prv pat SDSM na vlast. Taka da sigurno i toa go imaa vkalkulirano vo ravenkata koga go pravea izborot za koj ke glasaat na parlamentarnite, lokalnite itn itn. Posle deka se popismanile nikoj ne im e kriv, najmalce jas.
A koj vo sto veruva ne se zamaram jas mnogu.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ете после тешки и мачни преговори со ултра-качаците Села и Касами , Заев попуштил и и го исполнил и (ваљда) последниот хир .
Официјално, човеков испадна добар за сите комшиски племиња , освен за неговото. Нормалано тука не гo рачунам делот од племето составен од заблудени револуционери, за нив испадна толку супер, што на цело ебење што им го удри ни еден едини плач не пуштија и тоа е сепак особина за почит.
Па добро, логично е ова со Села и Касами. Сепак Северна е замислена како држава удобна за сите освен за Македонците.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom