Најекономично греење и ладење

F

Flatter

Гостин
Nov stan? Jaka izolacija? Kazi malku podetalno.
Stano e na prvi sprat. Ne e nov stano izolacija ima staveno nadoknadno plus nadvoresna od 5cm i vnatresna 5cm, novi pvc dzamovi sekade montirano. Debelinata na dzidovite bez izolacija se 30cm(25cm monti i 5cm cement) so izolacija dzidovite se debeli 40cm Od desnata strana lepe so druga zgrada a od leva ima drug stan.

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Препорачајте добра крима до 40-50к денари... Примена за греење се заедно на дневната соба и предсоблето. Еве го планот на станот. Што е најдоброто да се земе за овој распоред.

Локацијата за монтирање на климата(означена со црвено) е можна само на овој дел.Прегледај го приврзокот 202677
losa e lokacijata na klimata ne mozes da izvedesh na dr mesto?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Многу лошо место.

Треба над балконската врата за да дува накај дневната. Идеално би било така.

Член од
6 јуни 2017
Мислења
110
Поени од реакции
203
DAIKIN FTXF50A na ovie niski temperaturi za mesec dekemvri mi potrosi 2300 den.
toa vo prosek e 74 denari na den. 419 kw za 31 den ili 13,4 kw na den. ili prosek 600w na temeratura zadadena 23 stepeni. Gream 62 m2 (ja zatvoriv detskata soba 11m2).
Najcesto ja cuvam na comfort mode so vklucen econo mode rezim na rabota. Po potreba ja stavam na night mode, bidejki e najtivka na toj rezimna rabota.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
DAIKIN FTXF50A na ovie niski temperaturi za mesec dekemvri mi potrosi 2300 den.
toa vo prosek e 74 denari na den. 419 kw za 31 den ili 13,4 kw na den. ili prosek 600w na temeratura zadadena 23 stepeni. Gream 62 m2 (ja zatvoriv detskata soba 11m2).
Najcesto ja cuvam na comfort mode so vklucen econo mode rezim na rabota. Po potreba ja stavam na night mode, bidejki e najtivka na toj rezimna rabota.
Поефтино греење здравје...

F

Flatter

Гостин
Многу лошо место.

Ни таму не бива, од крајот на вратата до таванот има само 20cm, во главно кажало вратата скоро оде до плафон.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Многу лошо место.

Ни таму не бива, од крајот на вратата до таванот има само 20cm, во главно кажало вратата скоро оде до плафон.
Ако не бива над врата единствено решение му е 5-6 метра цевки па кај запчето помеѓу трпезаријата и дневната! Со тоа што перките едните налево а другите на десно :)

Член од
14 август 2018
Мислења
4.960
Поени од реакции
11.229
А си размислил за парапетна единица?
Или некое друго поегзотично решение? Како ова https://marketkonekt.com/makedonija/aparati-za-domakjinstvo/uredi-klimatizacija/ocaka-osaka-klima-ured-perfekten-nestandarten-agolen-dizajn/kmc.htm
https://marketkonekt.com/makedonija/aparati-za-domakjinstvo/uredi-klimatizacija/daikin-fleksi-klima-ured-flxs-b-rxs-k/95e.htm

Последно уредено:
Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Ако не бива над врата единствено решение му е 5-6 метра цевки па кај запчето помеѓу трпезаријата и дневната! Со тоа што перките едните налево а другите на десно :)
Точно така.

F

Flatter

Гостин
А вакво нешто со 2 клими на пример колку ќе биде исплатливо ? Да се ставе над вратата(вратата е 203 cm стандарна и има горе простор за клима) за влез во дневната соба Станот уште не е завршен, треба да го изглетувам и паркетар да го иструга и лакира паркето, чекам да дојде пролет па да го завршам. Така да може нешто да се измисле со бушење и ставање на цевки по џидовите ако е можно. Друга опција е ставање печка на палети.

snapshot-Mon, 07 Jan 2019 13_31_19 GMT.png

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
@Flatter ubava terasa imas sto gi fakja site 3 sobi naednas sto sa MultiSplit e odlicno
Sea nema da fati 50k ali ke resis komplet cel stan naednas bez mnogu akrobacii i krpenici.
Ova ke te kosta negde 80k opremata bez montaza....ke si zemes eden kredit na 60k bezkamaten na 12meseca i so tie 50k sto veke gi imas ke zavrsis rabota so edna nadvoresna.
Nadvoresnava e 21.000btu motor so 3 izlezi, 7Kw na greenje 6kw na ladenje.
snapshot-Mon, 07 Jan 2019 13_31_19 GMT.jpg

D

Deleted member 95595

Гостин
А вакво нешто со 2 клими на пример колку ќе биде исплатливо ? Да се ставе над вратата(вратата е 203 cm стандарна и има горе простор за клима) за влез во дневната соба Станот уште не е завршен, треба да го изглетувам и паркетар да го иструга и лакира паркето, чекам да дојде пролет па да го завршам. Така да може нешто да се измисле со бушење и ставање на цевки по џидовите ако е можно. Друга опција е ставање печка на палети.

Прегледај го приврзокот 202681
nemoj da se zaebavas so peleti. Ke se najdi reshenie za postavuvanje na klimite. Poshto ti e vo gradba ushte stanot, ne ke e nikakov problem da ti sprovedat cevki os klimite. 1 metro od cevkite ti e 10€. Nema tebe 30 metra cevki da ti trebat. Gledaj samo klimi, nishto drugo, so takva izolacija kakva shto imas, bez pari ke ti e greenjeto.

Kajgana Shop

На врв Bottom