- Член од
- 22 август 2016
- Мислења
- 80
- Поени од реакции
- 19
нема две недели водата ја нема у казанче а не се приметуваIsta maka imav, vodata ja gubese a maslo ne mi mesase i gi proveriv crevata i celi bea napuknati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
нема две недели водата ја нема у казанче а не се приметуваIsta maka imav, vodata ja gubese a maslo ne mi mesase i gi proveriv crevata i celi bea napuknati.
Однеси ја некој клучар да ја разклопи бравата, ако е некое делче е зафркнато ќе го смени.Зошто кога го ставам клучот во бравата за палење и одма давам контакт не сака ни да мрдне клучот,или чекам 10-15 секунди или го вадам и пробувам така 2-3 пати?Нешо да не замрзнува или? Чаре? ( Голф )
А дaли aлфa рoмеo 156 се дoбри и бмв 525 oд 1998 пoшo тие oнaкa мерaк ми прaвaт сaмo незнaм дaли вреди зa пaрите дa се земе и кaкo стoјaт сo издржливост бидејки јaс земaм кoлa штo ке ме терa бaрем пoдoлгo не сум некoј штo се зaнимaвa сo купи прoдaј сaкaм некoј дa ме упaти вo врскa сo oвa aли нa тие 2 кoли гo имaм мерaкoт и не сум имaл искуствo сo истите знaм декa зa aлфa 156 1.9 дизелите биле дoбри a зa 1.8 твинспaрк не сум мнoгу упaтен истo кaкo зa бмв 525 aли не сум бaш љубител нa дизелoт.fiat punto 1.9 jtd 80ks.
skoda felicia 1.9 65ks.
pezo 206 1.9.
se naojga i golf 4 1.9 90 konja za tie pari.
opel vectra b 2.0 dti ali redizajnot se dobri.
opel vectra b 1.8 smrt nema, top motor za na plin.
Ako ne kape od nikade( toa mora da se proveri so sigurnost......stavi karton pod kola...ke se vidi)...i ako nema voda vo masloto.....golema verojatnost e deka e ošteten dihtungot na glavata vo delot pomegju kompresioniot prostor i kanalite za voda.нема две недели водата ја нема у казанче а не се приметува
525TDS se dosta glomazni golemi koli i se dosta skapi za odrzuvanje. Imat mnogu elektronina a i znaj da zagreva naleto toj motor. Servisot za kardanot kosta skapo. 525i se nesto polesni za odrzuvanje no trosat nad 12 litri i servisot e dosta skap isto kako i kaj tds. Da zemes zacuvano 525 ke ti trebat 2500 evra za da nemas problemi. Alfa romeo site motori se ok ali servisot e skap i zatoa gi bie los glas alfa romeo a pola od opelite se so alfa motor i etegi terat nad 300 000. Kaj alfite osetliva e prednicata posto e teska napred a i baska kajnas patistata se deponijaА дaли aлфa рoмеo 156 се дoбри и бмв 525 oд 1998 пoшo тие oнaкa мерaк ми прaвaт сaмo незнaм дaли вреди зa пaрите дa се земе и кaкo стoјaт сo издржливост бидејки јaс земaм кoлa штo ке ме терa бaрем пoдoлгo не сум некoј штo се зaнимaвa сo купи прoдaј сaкaм некoј дa ме упaти вo врскa сo oвa aли нa тие 2 кoли гo имaм мерaкoт и не сум имaл искуствo сo истите знaм декa зa aлфa 156 1.9 дизелите биле дoбри a зa 1.8 твинспaрк не сум мнoгу упaтен истo кaкo зa бмв 525 aли не сум бaш љубител нa дизелoт.
сигурно си проверил (со обични кратки жички и било какви звучници) дали задните излези на радиото функционираат, иако како што те разбрав се добро поврзани. Нормално, да се провери додека се врзани и предните. Може да не е подесено квадро, може ако не е ново радиото едноставно да не работат излезите.За Хјундаи соната случајно некој да не знае. Имам проблем звучниците се поврзани позади но нема глас нови се. Напред у радио поврзано е се ко што треба да не знае случајно некој до до би било?
Напред у радио е се ок позади се ок поврзани е сега мене ме занима дали има некој главен кабел и как бби бил што би водел со звучниците дали е ок да проверам пошто не можам да го накдамсигурно си проверил (со обични кратки жички и било каков звичник) дали задните излези на радиото функционираат, иако како што те разбрав се добро поврзани. Или ако е се во ред со излезите, дали нема прекин во жиците кои водат позади. Мене масата ми имаше прекин па одново носев жица до позади. Нека ти провери некој другар што работи со мерач за отпор, ампеража-мултиметар...ќе знае како. Трето не гледам што би било.
Постојат три можности-каблите, излезот или подесувањето. Позади ги врзуваш на џекче некое веројатно. На него се врзани две жици нели, "плус" и "минус". Треба да се види со мултиметар дали оди струја.Напред у радио е се ок позади се ок поврзани е сега мене ме занима дали има некој главен кабел и как бби бил што би водел со звучниците дали е ок да проверам пошто не можам да го накдам
Kako sto napisa @gjoko-mkd mozi ti mesa samo izduvni gasovi so antifriz. Vidi po nekoe vreme koga ke zagree malce dali crevata se podueni, tvrdi i dali izleguvaat meurcinja vo sadot kade se dotura antifriz od povratnoto crevo. Najdobro e da testiras za izduvni gasovi vo antifrizot, ne e nesto skapa rabota, okolu 300 denari plus minus. Moze da ti gubi antifriz i kaj ladnjakot od Egr ventilot(kaj nekoi koli) i uste na eden mal milion mesta, no ova so duvnat dihtung na glavata od motorot e sekako najzaebano. Imas i flouroscentni tecnosti sto se stavaat vo antivrizot i posle so uv lamba da proveris.чад нема а и уље не троши а водата ја нема,водна пумпа лани сменета ќе проверам фала сепак друже
чаре нов дихтунг?и колку е тој од прилика?Ako ne kape od nikade( toa mora da se proveri so sigurnost......stavi karton pod kola...ke se vidi)...i ako nema voda vo masloto.....golema verojatnost e deka e ošteten dihtungot na glavata vo delot pomegju kompresioniot prostor i kanalite za voda.
T.e......sogorevaš voda vo eden ili poveće cilindri
8000 kompletкорса ц со фолија цела да се излепи колку би коштало знае некој?[DOUBLEPOST=1546798822][/DOUBLEPOST]
чаре нов дихтунг?и колку е тој од прилика?