Најекономично греење и ладење

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
Не заебавајте, со било која клима за 4000 денари месечно може да прави парна бања!!!

Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
Во целава дијагностика уште едно прашање фали: температурата колкава треба да биде во станот за корисникот да се чувствува стоплен? Бидејќи како може да видиме со термо печка не е стоплен?
Кај мене на пр. температурата е 21-22 степени и се чувствувам пријатно.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.615
Поени од реакции
11.671
Во целава дијагностика уште едно прашање фали: температурата колкава треба да биде во станот за корисникот да се чувствува стоплен? Бидејќи како може да видиме со термо печка не е стоплен?
Кај мене на пр. температурата е 21-22 степени и се чувствувам пријатно.
за зимурливи не под 25
на мене идеална ми е 23/24

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
Prozori obicni, nadvoresna vrata nova, na jug mi e cel stan, se greev so pecka i plakam 4000den 3500den tuka negde prosek vo najladnite meseci no so e najvazno ne sme stopleni, osven ako ja gusnis peckata :), po preporaka na dva drugari vo mojata zgrada koj stavija klima i se zadovolni, edniot ima gree mislam 3.5 drugiot gorenje 5.5 na sever e toj,
maksimum 30k bi mozel da odvojam.
А како ја користеше печката цел ден, неколку саати или во евтина тарифа, по потреба ...?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.971
Поени од реакции
11.272
@НЕКОЈ у Ѓевѓелија да,у Битола не! Ако четворка не го топли во 20м2 клима нема шанса.Има огромни топлински загуби(претпоставувам и од подот)и од секаде.Ќе му треба ФХ35 минимум,а не ова лончињава што ќе му даваат по 2-2.5кв и ќе ринат на 100% цело време,и на секој саат ќе влагаат у дефрост па он ќе мрзне оти по 5ц ќе му паѓа температурата,па ќе му дува фан дирекно у глава оти толкава е собата,а нозете измрзнати....
Долга и широка е приказнава

Последно уредено:
D

Deleted member 95595

Гостин
Sum shljakal denes vo spalnata, lajsni staviv na najkritichnite mesta kaj shto beshe ispukan knaufot. Narednava nedela ke ja dovrsham cela spalna, nemav denes vreme pa se nadevam deka malku od malku ke namalam vlez na laden vozduh.
IMG_20181230_171032.jpg [DOUBLEPOST=1546186884][/DOUBLEPOST]
А како ја користеше печката цел ден, неколку саати или во евтина тарифа, по потреба ...?
Ja polnel na evtina struja, a navecher i ja duval. Poshto nema sredstva sega da stava novi prozori, a segashnive ne mu bile dobri, ostanuva da kupi 3,5ka klima, pechkata da ja chuva so toa shto samo ke ja polni na evtina, nema da ja duva voopshto, da se pogrizi so traka da gi zadihtuva kolku shto moze prozorite i vo prva prilika koga ke e vo moznost da stavi PVC prozori. 4ka mu bila pechkata shto ne e voopshto slaba pechka pa ite kako ke i pomaga na klimata.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
@НЕКОЈ у Ѓевѓелија да,у Битола не! Ако четворка не го топли во 20м2 клима нема шанса.Има огромни топлински загуби(претпоставувам и од подот)и од секаде.Ќе му треба ФХ35 минимум,а не ова лончињава што ќе му даваат по 2-2.5кв и ќе ринат на 100% цело време,и на секој саат ќе влагаат у дефрост па он ќе мрзне оти по 5ц ќе му паѓа температурата,па ќе му дува фан дирекно у глава оти толкава е собата,а нозете измрзнати....
Долга и широка е приказнава
Гледај сепак 20м2 не се многу. 4000 денари месечно се постојано да работи климата со 1kwh. Во најлош случај да работи климата со 3цоп ќе има 3кв топлина. Колку и да има топлински загуби не би требало да бидат поголеми од ова за да има 23-24 степени дома.[DOUBLEPOST=1546187502][/DOUBLEPOST]
Пореална слика.

Кој град и апликација е оваа?

Член од
18 декември 2018
Мислења
98
Поени од реакции
91
GREE e brend/proizvoditel na svoite klima uredi, ne e igracka, zatoa lugeto mu veruvaat.
Ne e kako izvikanive brendovi koi pocnaa da sklapaat uredi na sekade, vo sekoja fabrika vo Kina/Turcija/Ceska.....
Donesete ured od brendovite proizveden vo maticnite zemji pa da razgovarame.
Od pricina sto toa nikogas nema da se sluci, veke kupuvacite ne se ludi da plakkat samo nalepnici.
Strelec spored tebe Japonskive klimi sto gi pravat vo kina kinezi se ponekvalitetni od vasive Gree koi isto taka gi pravat kinezi vo kina e sea sto e rabotava do kinezive e ednive se kvalitetni kinezi a drugive sto proizveduvaat japonski klimi se nekvalitetni kinezi ovie da ne se gladni pa zaboravaat da stavat negde stravce negde ventilator negde 5 brzini mesto 7 Japoncite i site drugi si imaat standard po koj se proizveduva dali bile shpanci mexsikanci ili kinezi kvalitetot e toj ova e uste edna glupost za da dokazete kolku se kvalitetni i posebni vasite klimi proizvedeni vo kina

Член од
14 август 2018
Мислења
4.971
Поени од реакции
11.272
Гледај сепак 20м2 не се многу. 4000 денари месечно се постојано да работи климата со 1kwh. Во најлош случај да работи климата со 3цоп ќе има 3кв топлина. Колку и да има топлински загуби не би требало да бидат поголеми од ова за да има 23-24 степени дома
Епа не изгледа многу,ама земи 150w/m2 што е “средно голема” загуба х 20м2=3кв како што кажа.Кај него само полошо може да биде!Која клима до 30 илјади ќе му дава толку? И да не се повторувам,дефрости,варијации големи на температура,фан во глава...

@dzodza8 за тие пари да си ставиш ПВЦ,и ако живееш со комшиите да ти дозволат оздола на станот да си залепиш стиропор.И сам можеш тоа не треба естетика рачунај 200-250ден по квадрат.И мани се клими,изолација само и после ќе уживаш со печката ;)

Член од
18 декември 2018
Мислења
98
Поени од реакции
91
@Sportage a ovoj Greenje nebil diler i prodavac on e sloboden umetnik na kogo samo edna firma mu bode oci :P....On samo usput da ti bil i dilerce-prodavacica na nekoj od onie lesni klimicinja po 20kg praveni za ToplaZona kako Grcka i Spanija..a koga veke e ljibitel na tie kuticinja od po 20kg lim i optimizirani za ladenje trebal Ladenje da se pise ili Ledomat :P:pos:
Jas da sum prodavac na klimi ili bilo sto bi mi bilo ispod chest da go pravam toa sto vie shitkachive manipulanti go pravite po forumive nasi i balkanski mene ne mi smeta nieden brend pa ni Gree duri sakav da zemam dve Gree lomo mesto Vivaxive ama dobro e sto pocnav da go chitam ovoj forum i da te chitam tebe i tvoive drugarcinja kako manipuliras i plukas po sve zivo i divo i ne dozvoluvate da ima realna diskusija i go ismevate sekoj koj ke spodeli realno iskustvo i se pofali za rabotata na svoite klimi deka toa e nevozmozno da e vistina posto nieden drug brend necini i imaat mani osven vasiot gree[DOUBLEPOST=1546189858][/DOUBLEPOST]
Kako so vidov ne samo gree tuku I drugi klimi pisani bea ama to ne se spomnuva tuku samo se pluka po gree I toa zasto e najprodavan brend kaj nas vo zemjava. Mu smeta na drugive toa I se pluka, a se znaj to so e najprodavano kakov kvalitet ima. Kaj I da vidam posledno vreme segde se mesti klimi od gree. Kaj mene nova zgrada se izgradi I site klimi od gree se, Ohrid bev pred nekoja nedela kaj opstinata novata zgrada e so gree klimi. Pa I ovie monterive znaat sega so e kvalitet I preporacuvaat gree klimi.
Kvantitet ne znaci i kvalitet kaj e najprodavano vo Indija Pakistan Banglades Brazil Afrika itn

Последно уредено:
Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Гледај сепак 20м2 не се многу. 4000 денари месечно се постојано да работи климата со 1kwh. Во најлош случај да работи климата со 3цоп ќе има 3кв топлина. Колку и да има топлински загуби не би требало да бидат поголеми од ова за да има 23-24 степени дома.[DOUBLEPOST=1546187502][/DOUBLEPOST]

Кој град и апликација е оваа?
https://www.yr.no/en/details/graph/2-785842/Macedonia/Karpoš/Skopje

Kajgana Shop

На врв Bottom