Фан Клуб: Интер

Ако го тргнеме на страна Икарди како незаменлива точка во нападов и Кандрева како веќе умрен играч, конкурираат 4ца играчи за 2 позиции.

Од тие 4ца, моментално Перишич е тотално бескорисен.

Политано се труди и ровари по крило, доста добро пробива и нафрла, но реализацијата му е очајна. Доколку не ја подобри, нема што да бара во Интер.

За разлика од него Кеита со многу помалку изиграни минути покажа дека знае со топка, еден од ретките наши играчи што знае да пробие и да направи нешто корисно со топка. Покажа доста подобра реализација на шансите од Политано и Грозниот заслужува стартна постава на сметка на Перишич.

Со Лаутаро ситуацијата е најосетлива, бидејќи најдобро се снаоѓа во 16 метри и нема што да го троши по крило.

Сметам дека во ситуации кај што бркаме резултат, мора да го става место Наиголан/Борха/Весино и да проба со 4-4-2 кај што по крила би притискале Кеита/Перо и Политано, а напред би биле он и Мауро. Мислам ова е нешто што го пробува Спалети у задње време и му дава резултат. Чекаме да сфати дека така мора да почнува со мали екипи особено и да се нагазат уште во прво полувреме

Иначе вчера откако влезе Раџа направивме 5 шанси во рок од 5 минути, све да му ебам неозбилно ја на него.

Иначе вчера откако влезе Раџа направивме 5 шанси во рок од 5 минути, све да му ебам неозбилно ја на него.

Раџа кога влезе ако запримети беше поспор од бабами...од километар се познава дека нема тренирано и физички е катастрофа,можеби знае да игра фудбал ама насекое го стигнаа,претрчваа и сите топки му ги земаа кога малце ќе си дадеше фор...што побрзо се ослободат од него и рабзерат дека направија грешка кога го купија тоа подобро..од него нема шанси да имаме корист во иднина со онакво однесување и физичка форма,само дигресија ќе има и то е то...Марио за него е Кевин Де Брујне моментално.

Раџа кога влезе ако запримети беше поспор од бабами...од километар се познава дека нема тренирано и физички е катастрофа,можеби знае да игра фудбал ама насекое го стигнаа,претрчваа и сите топки му ги земаа кога малце ќе си дадеше фор...што побрзо се ослободат од него и рабзерат дека направија грешка кога го купија тоа подобро..од него нема шанси да имаме корист во иднина со онакво однесување и физичка форма,само дигресија ќе има и то е то...Марио за него е Кевин Де Брујне моментално.

Џони полека бе бате! :ROFLMAO:
Да му дадеме шанса на човекот. Преку кур ми е од пропаднати трансфери, дај да го оставиме да се стабилизира, Раџа е добар фудбалер.

Џони полека бе бате! :ROFLMAO:
Да му дадеме шанса на човекот. Преку кур ми е од пропаднати трансфери, дај да го оставиме да се стабилизира, Раџа е добар фудбалер.

Никогаш нема да се стабилизира,рак на очите вчера ме фати кога го гледав колку е спор и паднат..а замисли чоекот си продложува да си излегва до доцните часови и да се пијанчи како некој тинејџер..со таков ментален склоп никогаш нема да биди тој фудбалер што го знајме и да имаме корист од него..0 од карактер и професионализам..нам ни треба фудбалери што ќе сакаат да се докажат и да гризат по терен...да беше тренер Конте сега Наинголан на одмор во Миконос ќе беше..во тимот легачи и шалабајзери не ни требаат..Марио е чист пример за професионалец,чоекот лани беше отпишан од Интер и беше прашање на време кога ќе го продадат за сега да стани незаменлив во средината и покрај изјавите кои ги даде и околностите со кои се соочи откако е во Интер(менување тренери,лоши резултати,притисок милион,почетнички грешки...)

https://www.football-italia.net/132667/ausilio-coutinho-and-dybala-regrets

Немам време за превод, ама хајлајт на муабетот ми беше кога Аусилио рече: „Не викам дека не сакам да дојдат Роналдо или Меси, зошто сакам да работам со најдобрите играчи во светот“

Да работел со нив сакал. Што ќе работиш, да не ќе им броиш склекови во теретана?

Другото е очекувано, вика да не се занесуваме многу, во јуни пак ќе претураме од шупливо во празно :)

Aj perisic sto e dupka ovaa sezona i go nema nikade na tereneto nzn sto tolko go falite politano probival se trudel awe se e dzabe koga nemas realizacija od centarsutevi nema fajde toa go znaeme od kandreva ako baravme igrac samo za nafrluvanja togas sto go kupuvavme politano toa go moze i kandreva sutiraj u sesnaesetnik nekoj ke ja pogodi kad tad. Politano i Perisic se najmizernite stranicni napagaci vo seria a realizacija mizerna od trcanje i nafrlanja nema fajde falat golovi. Mozebi posle nova godina ke se smeni nesto sto verojatnosta za toa e 1%

Aj perisic sto e dupka ovaa sezona i go nema nikade na tereneto nzn sto tolko go falite politano probival se trudel awe se e dzabe koga nemas realizacija od centarsutevi nema fajde toa go znaeme od kandreva ako baravme igrac samo za nafrluvanja togas sto go kupuvavme politano toa go moze i kandreva sutiraj u sesnaesetnik nekoj ke ja pogodi kad tad. Politano i Perisic se najmizernite stranicni napagaci vo seria a realizacija mizerna od trcanje i nafrlanja nema fajde falat golovi. Mozebi posle nova godina ke se smeni nesto sto verojatnosta za toa e 1%

Ако мислиш дека Политано и Кандрева исто придонесуваат за Интер, онда размисли повторно.

Ако мислиш дека Политано и Кандрева исто придонесуваат за Интер, онда размисли повторно.
Aj objasni mi ja razlikata togas od kandreva i politano ?

Ne me interesire probivnost i takvi sranja sakam statiatika na golovi i asistenci?

Последно уредено:
Aj objasni mi ja razlikata togas od kandreva i politano ?

Ајде, да почнеме со тоа што Кандрева дојде во Интер како еден од носителите на играта у Лацио, со изиграни еден куп големи утакмици у кариера, дерби средби со Лацио и слично. Политано доаѓа од Сасуоло, кај што нит видел дерби, нит притисок од тоа да играш у посилен клуб кај што нешто се очекува од тебе. У тоа селото веројатно никад немало ни повеќе од 30к публика.

Политано има 25 години, прв голем клуб у кариера му е и му судиш после 4 месеци како се снашол. Не ти е ова Роналдо па да очекуваш од него immediate impact и да земе цел Интер на грб да го носи.

Околу стилот на игра, веројатно последен дриблинг на Кандрева му беше во првата сезона кога дојде во Интер. Од тогаш, целата игра се сведе на трчај паралелно со аут линија и центрирај на слепо (нешто што сеа го прави Перишич). Политано, заедно со Балде се единствените играчи во Интер кои моментално можат да поминат играч во 1 на 1 ситуација. Многу поразноврсен, доколку не центрира, знае да се намести на удар или двојна комбинација со некој што е во шеснаесетник. Единствена замерка ко што пишав погоре е во реализацијата. Едноставно премногу изгледни прилики ги префрла преку гол. Додека во фаза на организација на играта е моментално светлосни години пред Кандрева и Перишич.

Не треси глупости бе..Политано ни е убедливо најдобро засилување од летото и најпогоден трансфер на управата..секоја чест за тоа што го донесоа бидејќи моментално е далеку подобар играч од Кандрева и прави поголема разлика..прво тоа што е левичар и дава поинаква димензија во нападот,има поголемо фудбалско знаење и техника,придонесува во организацијата на нападите и топката кога е во негови нозе е на сигурно место,за центаршутеви е доктор во споредба со Кандрева и плус за прв пат беше повикан да игра за репрезентацијата ..ако не беше ништо посебно никој немаше да го побара ..има потполно ист стил на игра како Меси...единствени две мани му се шутот и физичката подготвеност..но ако ги имаше тие две работи досега немаше да игра во Интер туку во Манчестер Сити или Реал Мадрид

Awe se ok za stil na igra ama mene taj stil na igra ne mi prava nekoja razlika koga ke mu gi vidite golobite i asistencite se propaga vo voda. I politano trca na krilo i nafrla edinstveno sto e porazlicno e sto politano znae da zavrti nakaj sesnaesetnik mesto da prodolzi pravo nakak korner znamenceto.

Ama ok vie si imate vase mislenje jas moe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom