Најекономично греење и ладење

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Kako so vidov ne samo gree tuku I drugi klimi pisani bea ama to ne se spomnuva tuku samo se pluka po gree I toa zasto e najprodavan brend kaj nas vo zemjava. Mu smeta na drugive toa I se pluka, a se znaj to so e najprodavano kakov kvalitet ima. Kaj I da vidam posledno vreme segde se mesti klimi od gree. Kaj mene nova zgrada se izgradi I site klimi od gree se, Ohrid bev pred nekoja nedela kaj opstinata novata zgrada e so gree klimi. Pa I ovie monterive znaat sega so e kvalitet I preporacuvaat gree klimi.
Dobro,svativme i vo site tvoi prethodni postovi, i? Sto e celta na povtoruvanjeto kako papagal deka tvojata klima gree odlicno te sluzi?

L

lleeoo

Гостин
Kako so vidov ne samo gree tuku I drugi klimi pisani bea ama to ne se spomnuva tuku samo se pluka po gree I toa zasto e najprodavan brend kaj nas vo zemjava. Mu smeta na drugive toa I se pluka, a se znaj to so e najprodavano kakov kvalitet ima. Kaj I da vidam posledno vreme segde se mesti klimi od gree. Kaj mene nova zgrada se izgradi I site klimi od gree se, Ohrid bev pred nekoja nedela kaj opstinata novata zgrada e so gree klimi. Pa I ovie monterive znaat sega so e kvalitet I preporacuvaat gree klimi.
Abe ajde sto e najprodavano e najkvalitetno :))) ili tolku e dlabok dzebot na graganite pa ide na evtina varijanta.
Ajde da vidime :
Preporaka deka e dobra od monter ili prodavac
Nasproti

Dokument za POTVRDENI performansi
Sto bi odbral[DOUBLEPOST=1546166629][/DOUBLEPOST]
Dobro,svativme i vo site tvoi prethodni postovi, i? Sto e celta na povtoruvanjeto kako papagal deka tvojata klima gree odlicno te sluzi?
Se pogodila klimata bas super kamo sreka site da se pogodat i da se prefrlat site na klimi.
Ama da se znae sto se kupuva a ne da se lazi narodo deka nekoi se semokni i ke zagreat nevideni kv so malku pari. Zatoa sto potoa sledi razocaryvanjeto i go praat coekot budala deka stanot mu e sator i storii od toj vid

Последно уредено од модератор:
Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Abe ajde sto e najprodavano e najkvalitetno :))) ili tolku e dlabok dzebot na graganite pa ide na evtina varijanta.
Ajde da vidime :
Nasproti

Se pogodila klimata bas super kamo sreka site da se pogodat i da se prefrlat site na klimi.
Ama da se znae sto se kupuva a ne da se lazi narodo deka nekoi se semokni i ke zagreat nevideni kv so malku pari. Zatoa sto potoa sledi razocaryvanjeto i go praat coekot budala deka stanot mu e sator i storii od toj vid
Svativme deka se pogodila,i od avion se gleda deka e povrzan so sizofrenicarot,i neka ne zamara na sekoj post
Investitorot koga ja pravi zgradata bas go zabole kakva klima ke stavi,stava nesto sto e najevtino za utre da rece "stanot vi e so klima inverter",pa koga utre ke rikne ti ke si ja cukas glavata
Muabetot mi bese, odma se primetuva koj e od prodavackite na kineski klimi,ne mora da se pravdaat i da mackaat oci tuka. Neka otvori sizofrenicarot profili gree1 gree2 itn i cista rabota

Член од
2 октомври 2017
Мислења
145
Поени од реакции
271
Posebna cel nemam zasto nemam ni korist sekoj kakva sakva neka si kupuva pa I milo mi e I od drugite brendovi da e. Muabeto mi e deka vo odnos na cenata I performansite e dobar izbor.

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Posebna cel nemam zasto nemam ni korist sekoj kakva sakva neka si kupuva pa I milo mi e I od drugite brendovi da e. Muabeto mi e deka vo odnos na cenata I performansite e dobar izbor.
Ok,svativme,i prvite 10 pati istoto go kaza. Osven toa ne kaza nisto drugo. Isto kako edna od prodavackive vasi sto povtoruva "gree e br.1,vie vrska nemate" i za sreka mi e blokiran da ne zamara

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.830
Poentata e da se prestane so plukanje po Gree. 100 pati kazav, predlozete model/brend sto ke mu parira na Gree so kvalitet/cena. Strasnoto e sto nema vo momentov. Site entry modeli na "brendovite" se od 50% do 100% poskapi.[DOUBLEPOST=1546168350][/DOUBLEPOST]
Svativme deka se pogodila,i od avion se gleda deka e povrzan so sizofrenicarot,i neka ne zamara na sekoj post
Investitorot koga ja pravi zgradata bas go zabole kakva klima ke stavi,stava nesto sto e najevtino za utre da rece "stanot vi e so klima inverter",pa koga utre ke rikne ti ke si ja cukas glavata
Muabetot mi bese, odma se primetuva koj e od prodavackite na kineski klimi,ne mora da se pravdaat i da mackaat oci tuka. Neka otvori sizofrenicarot profili gree1 gree2 itn i cista rabota
Prestanete so navredi edni kon drugi. Toa ne doprinesuva na nikogo so nesto dobro. Naucete se da komentirate, bez navredi.

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Poentata e da se prestane so plukanje po Gree. 100 pati kazav, predlozete model/brend sto ke mu parira na Gree so kvalitet/cena. Strasnoto e sto nema vo momentov. Site entry modeli na "brendovite" se od 50% do 100% poskapi.[DOUBLEPOST=1546168350][/DOUBLEPOST]
Prestanete so navredi edni kon drugi. Toa ne doprinesuva na nikogo so nesto dobro. Naucete se da komentirate, bez navredi.
Kade e navredata?

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Poentata e da se prestane so plukanje po Gree. 100 pati kazav, predlozete model/brend sto ke mu parira na Gree so kvalitet/cena. Strasnoto e sto nema vo momentov.
Зошто не кажеш дека нема кој да му парира и во потрошувачка... Клима декларирана А+++ со 5.1 сцоп ви троши 2.7кв наспроти Митсуто кое троши 1.8кв за истата топлина...
Човекот со Хансол пушта шпорет затоа што на одржување му троши по 1.2кв. Епа не е надвор сега 20 степени за да се фали како троши 107кв само кога е пуштен грејачот!

Да ги рамниш со Тундри и Вивакси ОК, ама имаат уште леб да јадат за Митсу и Даикин!

Член од
2 октомври 2017
Мислења
145
Поени од реакции
271
Ok,svativme,i prvite 10 pati istoto go kaza. Osven toa ne kaza nisto drugo. Isto kako edna od prodavackive vasi sto povtoruva "gree e br.1,vie vrska nemate" i za sreka mi e blokiran da ne zamara
Sakash veruvaj sakash ne tvoe pravo dali imam vrska so gree eve pobaraj od adminite da me proverat a ako smetash ti ili nekoj drug deka smetam od temava I forumov slobodno ke se povlecam I ne pisuvam pojke.
Ajde da vidime :
Nasproti

Se soglasuvam ako e najprodavano ne znaci najkvalitetno no za nash standard so ovie plati ne mozime ednostavno da si dozvolime klima em jaka em evtina. Mozi ako site zemavme nad 1000€ plata bi kupile em poznat brend em vrvna klasa so jaki performansi no nazalost situacijata ne e takva. Jas posakuvam sekoj eden so saka da se grej na klima da se nauci na nekoj osnovni raboti za klimive pred da kupi klima bez razlika koj brend e. I da gi znaj po servisno site raboti so gi nudi edna klima pa da napraj pravilen izbor. I jas sakav da ja kupam Daikin ili Toshiba najskapata ama nemav tolku pari.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Sakash veruvaj sakash ne tvoe pravo

Se soglasuvam ako e najprodavano ne znaci najkvalitetno no za nash standard so ovie plati ne mozime ednostavno da si dozvolime klima em jaka em evtina. Mozi ako site zemavme nad 1000€ plata bi kupile em poznat brend em vrvna klasa so jaki performansi no nazalost situacijata ne e takva. Jas posakuvam sekoj eden so saka da se grej na klima da se nauci na nekoj osnovni raboti za klimive pred da kupi klima bez razlika koj brend e. I da gi znaj po servisno site raboti so gi nudi edna klima pa da napraj pravilen izbor. I jas sakav da ja kupam Daikin ili Toshiba najskapata ama nemav tolku pari.
Nema sto da veruvam ili ne,me vrega mene i ostanatite clenovi sto mislite deka sme glupi i ne znaeme sto se slucuva.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.885
Поени од реакции
10.892
Друже ако од сиот овој муабет ти извлече ваква поента... :cuc: свака част

Вториот дел,си заборавил да тагнеш некого во црвено.Не сме деца,па ај кога ми е синот крив јас ќе викам по сите,демек па и не е само он.

Трето ај те молам појасни ми што подразбираш под цена/квалитет?

Член од
2 октомври 2017
Мислења
145
Поени од реакции
271
Nema sto da veruvam ili ne,me vrega mene i ostanatite clenovi sto mislite deka sme glupi i ne znaeme sto se slucuva.
Ete pobaraj od adminite eve I licno jas baram da bidam proveren. Od prilep sum I nemam vrska so gree ni so nekoj drug pak. Ako vidish ubo nanazad jas ne bev ni tolku aktiven na forumov osven lani koga ja kupiv klimata. I sega pred nekoe vreme. Pogresno mislenje imash. Eve ako se vrejgash ti ili drug pojke ne spomnuvam voopsto nesto povrzano so bi mozelo da te navredi.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.830
Зошто не кажеш дека нема кој да му парира и во потрошувачка... Клима декларирана А+++ со 5.1 сцоп ви троши 2.7кв наспроти Митсуто кое троши 1.8кв за истата топлина...
Човекот со Хансол пушта шпорет затоа што на одржување му троши по 1.2кв. Епа не е надвор сега 20 степени за да се фали како троши 107кв само кога е пуштен грејачот!

Да ги рамниш со Тундри и Вивакси ОК, ама имаат уште леб да јадат за Митсу и Даикин!
Ti se slusas li sto zboris ili samo da kazes nesto na brzina. nekoj like da lapnes od drugarcinjava tvoi.
Kakvo strucno mislenje dade...katastrofa.
Ajde ako si tolku spremen da testirame dve klimi vo ist cenov rang , Gree so koja sakas Mitsu/Teshiba/Daikin, vo ista prostorija i da te vidam posle sto ke kazes.[DOUBLEPOST=1546173921][/DOUBLEPOST]
Ti izleda sam si delis komplimenti. Toa e toa sto go zboram, PRESTANETE SO NAVREDI.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Ti se slusas li sto zboris ili samo da kazes nesto na brzina. nekoj like da lapnes od drugarcinjava tvoi.
Kakvo strucno mislenje dade...katastrofa.
Ajde ako si tolku spremen da testirame dve klimi vo ist cenov rang , Gree so koja sakas Mitsu/Teshiba/Daikin, vo ista prostorija i da te vidam posle sto ke kazes.
Ајде малку математика и логика, на дечкото FH35VE, при надворешна температура -4, повлекува 1.6kw на усис 26 степени и дава температура на макс издув 58.3
Степена.
https://streamable.com/xn8n1

А стрелчо Амберот,
На -7 дава 58 степени на издув, при усис 28 степени, нооо оваа клима повлекува фантастични 2.7 kw од штеќер.
Тоа е цел 1 kw повеќе струја од FH.

https://youtu.be/tHSpzyo8qgE

Ова е нешто најреално до Eurovent со скоро исти факторо и реално тестирање.

Да потенцирам Стрелчо имаше и од fh 35 клип како дава 58 степени на издув при надворешна -12 со потрошени 1.8kw, но од коа виде колку троши рерната Амбер го тргна, бидејќи разликата е евидентна.

Имате еве скоро иста моќност ма двете клими, ноo Mitsubishi FH35VE го прави тоа со 1kw на час помалку потрошени од Амберот.

Знаете колку е 1kw плус да троши струја.
И сеа колку е поефикасна FH35 од Амберот дуполо поефикасна.
За 40 посто поефикасна.
Значи ако при овој тест FH има COP од 4, Амберот има COP од 2.6.

Е така да си знаете.

1 kw плус е толку колку шо троши FH25VE.
Значи заедно FH25 и FH35 трошат колку што троши 1 амбер, но FH35 и FH25 даваат топлина 4+3.2 =7.2kw испорачана топлина, додека самото Амберче дава 4kw топлина.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ова мал ли тест е?
Две клими со А+++ и сцоп 5.1 Едната троши 2.7кв, другата 1.8кв. Погоди која е која

Kajgana Shop

На врв Bottom