Најекономично греење и ладење

Член од
2 декември 2018
Мислења
72
Поени од реакции
86
Што клима имаш? Значи ако во собата е поладно ќе дава повеќе?
Дали со истата зададена и собна 23-24 степени ќе вади толку??
Druze nema vrska na sala pisav inaku ednas imam mereno na izduv 50° so zivin inaku sto pogolema razlika imas od zadadenata normalno ke duva so pogolema toplina , a so 22 zadadena tolku na izduv toa znaci deka vo soba treba da e 12° mislam jasen sum

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
@matelu Ima LG Falicen model na koj site monteri se zalat zasto za bezplatno mora da gi demontiraat na tie sto se pozalile.
Klimata negreela i nediga ni 40C na izduv ni so 30zadaena, klimite site mora da im gi demontiraat bez doplata a od marketive pari im vrakjaat na ostetenite.
62C samo so svekja podgoren termometar moze da izmerat na toa LG i da pustat slika i site napalete se deka vadi 62C.
Klimata e povlecena od Lager i Koreancite se dojdeni tuka po zalbite na marketive...na TM samo eden LG model postoi i toj go nema vo zaliha, sve e povleceno od prodazba
Klimata ne Matelu e seuste na lager vo NP, dostapna samo na SK stadion, verovatna taa izlozenata, poslednata so Dual ERROR :D

Последно уредено:
Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Јас незнам како некои пишуваат на форумов дека ја ставиле на 21-22 и грејат 80м2 и се презадоволни оти дома се по куси ракави. Кај мене е 33м2 или 87м3 еве на 25 зададена не е баш топло. Ќе измерам утре и на 26 зададена ама ама мислам дека до кај 44-45 ќе биде
Eve neka spodeli iskustvo prijatelot @bulipilot kako gree so klimata 70m2 i na koj nadvreshni temperaturu.

Член од
6 јуни 2017
Мислења
110
Поени од реакции
203
Мерев издув на даикинот 42 степени. Собна температура 22, надворешна -1. Наместена е на 25степени и аутофан.
Дали е добро??
Мене ко слабо ми се гледа
Druze i jas merev na zadadena 23 so econo mode vklucen na autofan i comfort mode dava isto 42 stepeni. Gream prostor od 37m2 dnevna, trpezarija i kujna, a vratata od hodnikot so koj se spojuva dnevniot prostor i spalnite e otvorena. E sega jas si sum zadovolen kolku trosi kako gree i kako modulira za dr neznam.
A zosto e toa taka? Spored mene kolku podobra izolacija imas tolku pomalku energija treba da potrosis za da zatoplis.
Pametni klimi si toplat onolku kolku sto mu fali na prostorot. Ako imas mali toplotni zagubi polesno pobrzo i poevtino bi se zagreal istiot. Zatoa i nema potreba da krene poveke od 42 stepeni na izduv na zadadena 23. Potrosuvackata e 730w na nadvoresna -2°C
Sliki:

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Член од
2 декември 2018
Мислења
72
Поени од реакции
86
@matelu Ima LG Falicen model na koj site monteri se zalat zasto za bezplatno mora da gi demontiraat na tie sto se pozalile.
Klimata negreela i nediga ni 40C na izduv ni so 30zadaena, klimite site mora da im gi demontiraat bez doplata a od marketive pari im vrakjaat na ostetenite.
62C samo so svekja podgoren termometar moze da izmerat na toa LG i da pustat slika i site napalete se deka vadi 62C.
Klimata e povlecena od Lager i Koreancite se dojdeni tuka po zalbite na marketive...na TM samo eden LG model postoi i toj go nema vo zaliha, sve e povleceno od prodazba
Klimata ne Matelu e seuste na lager vo NP, dostapna samo na SK stadion, verovatna taa izlozenata, poslednata so Dual ERROR :D
Ja sum generalno zadovolen od klimata ,spodeliv nekoi iskustva i gledam ne se razlikuvaat od drugite inverteri vo taa klasa i cena .Kaj mene za sega e pogodena ja ni ja nudam ni ja prodavam neka tera vaka neka sluzi i toa e.

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
https://streamable.com/ihjxx
@Strelec eve ja klimata shto mame mi eb* na mojata klima ,na dzamot a i na fasadata...
nekoj od tvoite a mozebi i ti ste i rekle na komshikata deka ova e normalno i deka bilo od kondenziranje na klimata... ako ne si ti te molam idi i sredi ja klimava zasto mame mi eb*...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Таа што ја објави на 25 што вадеше 46 што клима беше?
Ако на 22 вади 58 тогаш на 30 ќе треба да ја стопи пластиката :-D. Незнам јас колку треба да биди ама според мене слабо е за мојава еве поискусниве нека кажат
Nevadi pojse od 58~60 niedna klima toa ovde e nekolku pati kazano i dokazano, Ok mereno e amaterski so meraci koi imaat +-2C greska....no niedna nema da digne nad 58 zatoa sto nema ni da povlece poveke ako izduvot stignal do 58, doagja izduvot do 58~60 i odma namaluva i T na izduv i potrosuvacka...na +7 koj i da e ured sto moze da izvadi 58C ke povlece mozda 800W, na 0C ke povlece 1200W, na -5 ke povlece mozda 1700 za tie 58C ama bitno moze da gi izvadi 58....nekoi nemozat ni 50. Kolku pari tolku muzika, zatoa 3,5ki-te nemaat site ista cena, ima i za 20k ima i za 60k modeli, i ocigledno cenata ne e zaradi dizajnot ili pojse filtri, do kapacitetot na greenje e. Samo na ladenje se site 3,ki, ama greenjeto e druga pesma.

Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
@Strelec eve ja klimata shto mame mi eb* na mojata klima ,na dzamot a i na fasadata...
nekoj od tvoite a mozebi i ti ste i rekle na komshikata deka ova e normalno i deka bilo od kondenziranje na klimata... ako ne si ti te molam idi i sredi ja klimava zasto mame mi eb*...

Како е можно олку да течи небаре чешма. А ти досега ќе си направеше една надстрешница од плех над твојата

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Како е можно олку да течи небаре чешма. А ти досега ќе си направеше една надстрешница од плех над твојата
zasto jas da pravam be, koga moze da ja resi toj shto ja mestel klimata, baska uste nemame zemeno imotni listovi mislam deka ne moze da se pravi nadvoresni promeni...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500

Ocigledno zamrznato e kondenz-crevoto, da probaat da go izvadat ke se iskrsi od sto e so mraz polno...verovatno isti slucaj i so tvojata klima....aj da vidime kaj tebe kako e reseno ke moze li ? Klimamont da vidime kako go resile kondenzot!
Tebe kondenz tacna sigurno ne ti namestile odozdola ;)
Takvi mali creva za kondenz predvideni za leten rezim ne funkcioniraat pri greenje, eve ti primer kako se resava toa iako e amaterski napraveno i realno treba cela kondenz-tava da se napravi ama i Kri-Kri ambalaza od sladoled vrsi rabota.
Kondenz tava od plastika vo Bugarija kosta 40leva, kaj nas e 1200den izrabotena od lim....realno ako se grees na klima cela zima ovaa tava mora da se ima.

kondenz.jpg

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
zasto jas da pravam be, koga moze da ja resi toj shto ja mestel klimata, baska uste nemame zemeno imotni listovi mislam deka ne moze da se pravi nadvoresni promeni...

Ти ќе правиш зошто тебе ќе те опни по џебот ако ти се заеби климата. Цела држава е на диво, па и ти за едно плехче што ќе ставиш. Наместиси и готово и 200 денари ќе те кошта

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Ocigledno zamrznato e kondenz-crevoto, da probaat da go izvadat ke se iskrsi od sto e so mraz polno...verovatno isti slucaj i so tvojata klima....aj da vidime kaj tebe kako e reseno ke moze li ? Klimamont da vidime kako go resile kondenzot!
Tebe kondenz tacna sigurno ne ti namestile odozdola ;)
mojata klima ne pravi problem na niedna dr klima, prozor ili fasada, gledash koja pravi ako ste firma dojdete resete go a ne da kazuvate deka toa bilo normalno i deka toa bilo kondenzacija na klimata

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Ти ќе правиш зошто тебе ќе те опни по џебот ако ти се заеби климата. Цела држава е на диво, па и ти за едно плехче што ќе ставиш. Наместиси и готово и 200 денари ќе те кошта
i toa shto vikas, moram da pobaram nekoj shto pravi takvi raboti i da napraam, zashto vaka ne ide...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ja sum generalno zadovolen od klimata ,spodeliv nekoi iskustva i gledam ne se razlikuvaat od drugite inverteri vo taa klasa i cena .Kaj mene za sega e pogodena ja ni ja nudam ni ja prodavam neka tera vaka neka sluzi i toa e.
Aj ne tuku kazuvaj prikaski Falicna e tvojata i negree, brkaj rabota zaedno so Klime Dualot.
Potvrdeno od monterot sto i @murto go znae, ako lazam ja lazel i on, ama negledam deka nesto se neckas deka e falicna....a i nevidov deka se potrudi so toa telefonot sto sekako ti ima kamera da ni dolovis dokaz deka duva so 62C. Lazes susis, Klime na kvadrat.
I ne tuku mi se obrakaj zali se tamu kaj sto te zafrknale

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Novite na R32 se falicni?

Taa vo TM od kade ja imaat.najdeno.dosta.star.model .e.

Kajgana Shop

На врв Bottom