Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Таа што ја објави на 25 што вадеше 46 што клима беше?
Ако на 22 вади 58 тогаш на 30 ќе треба да ја стопи пластиката :-D. Незнам јас колку треба да биди ама според мене слабо е за мојава еве поискусниве нека кажат
Nevadi pojse od 58~60 niedna klima toa ovde e nekolku pati kazano i dokazano, Ok mereno e amaterski so meraci koi imaat +-2C greska....no niedna nema da digne nad 58 zatoa sto nema ni da povlece poveke ako izduvot stignal do 58, doagja izduvot do 58~60 i odma namaluva i T na izduv i potrosuvacka...na +7 koj i da e ured sto moze da izvadi 58C ke povlece mozda 800W, na 0C ke povlece 1200W, na -5 ke povlece mozda 1700 za tie 58C ama bitno moze da gi izvadi 58....nekoi nemozat ni 50. Kolku pari tolku muzika, zatoa 3,5ki-te nemaat site ista cena, ima i za 20k ima i za 60k modeli, i ocigledno cenata ne e zaradi dizajnot ili pojse filtri, do kapacitetot na greenje e. Samo na ladenje se site 3,ki, ama greenjeto e druga pesma.

https://streamable.com/ihjxx
@Strelec eve ja klimata shto mame mi eb* na mojata klima ,na dzamot a i na fasadata...
nekoj od tvoite a mozebi i ti ste i rekle na komshikata deka ova e normalno i deka bilo od kondenziranje na klimata... ako ne si ti te molam idi i sredi ja klimava zasto mame mi eb*...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Како е можно олку да течи небаре чешма. А ти досега ќе си направеше една надстрешница од плех над твојата

Како е можно олку да течи небаре чешма. А ти досега ќе си направеше една надстрешница од плех над твојата

zasto jas da pravam be, koga moze da ja resi toj shto ja mestel klimata, baska uste nemame zemeno imotni listovi mislam deka ne moze da se pravi nadvoresni promeni...

@Strelec eve ja klimata shto mame mi eb* na mojata klima ,na dzamot a i na fasadata...
nekoj od tvoite a mozebi i ti ste i rekle na komshikata deka ova e normalno i deka bilo od kondenziranje na klimata... ako ne si ti te molam idi i sredi ja klimava zasto mame mi eb*...

Ocigledno zamrznato e kondenz-crevoto, da probaat da go izvadat ke se iskrsi od sto e so mraz polno...verovatno isti slucaj i so tvojata klima....aj da vidime kaj tebe kako e reseno ke moze li ? Klimamont da vidime kako go resile kondenzot!
Tebe kondenz tacna sigurno ne ti namestile odozdola ;)
Takvi mali creva za kondenz predvideni za leten rezim ne funkcioniraat pri greenje, eve ti primer kako se resava toa iako e amaterski napraveno i realno treba cela kondenz-tava da se napravi ama i Kri-Kri ambalaza od sladoled vrsi rabota.
Kondenz tava od plastika vo Bugarija kosta 40leva, kaj nas e 1200den izrabotena od lim....realno ako se grees na klima cela zima ovaa tava mora da se ima.

kondenz.jpg

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
zasto jas da pravam be, koga moze da ja resi toj shto ja mestel klimata, baska uste nemame zemeno imotni listovi mislam deka ne moze da se pravi nadvoresni promeni...

Ти ќе правиш зошто тебе ќе те опни по џебот ако ти се заеби климата. Цела држава е на диво, па и ти за едно плехче што ќе ставиш. Наместиси и готово и 200 денари ќе те кошта

Ocigledno zamrznato e kondenz-crevoto, da probaat da go izvadat ke se iskrsi od sto e so mraz polno...verovatno isti slucaj i so tvojata klima....aj da vidime kaj tebe kako e reseno ke moze li ? Klimamont da vidime kako go resile kondenzot!
Tebe kondenz tacna sigurno ne ti namestile odozdola ;)

mojata klima ne pravi problem na niedna dr klima, prozor ili fasada, gledash koja pravi ako ste firma dojdete resete go a ne da kazuvate deka toa bilo normalno i deka toa bilo kondenzacija na klimata

Ти ќе правиш зошто тебе ќе те опни по џебот ако ти се заеби климата. Цела држава е на диво, па и ти за едно плехче што ќе ставиш. Наместиси и готово и 200 денари ќе те кошта

i toa shto vikas, moram da pobaram nekoj shto pravi takvi raboti i da napraam, zashto vaka ne ide...

Ja sum generalno zadovolen od klimata ,spodeliv nekoi iskustva i gledam ne se razlikuvaat od drugite inverteri vo taa klasa i cena .Kaj mene za sega e pogodena ja ni ja nudam ni ja prodavam neka tera vaka neka sluzi i toa e.
Aj ne tuku kazuvaj prikaski Falicna e tvojata i negree, brkaj rabota zaedno so Klime Dualot.
Potvrdeno od monterot sto i @murto go znae, ako lazam ja lazel i on, ama negledam deka nesto se neckas deka e falicna....a i nevidov deka se potrudi so toa telefonot sto sekako ti ima kamera da ni dolovis dokaz deka duva so 62C. Lazes susis, Klime na kvadrat.
I ne tuku mi se obrakaj zali se tamu kaj sto te zafrknale

• Ми се допаѓа
@matelu Ima LG Falicen model na koj site monteri se zalat zasto za bezplatno mora da gi demontiraat na tie sto se pozalile.
Klimata negreela i nediga ni 40C na izduv ni so 30zadaena, klimite site mora da im gi demontiraat bez doplata a od marketive pari im vrakjaat na ostetenite.
62C samo so svekja podgoren termometar moze da izmerat na toa LG i da pustat slika i site napalete se deka vadi 62C.
Klimata e povlecena od Lager i Koreancite se dojdeni tuka po zalbite na marketive...na TM samo eden LG model postoi i toj go nema vo zaliha, sve e povleceno od prodazba
Klimata ne Matelu e seuste na lager vo NP, dostapna samo na SK stadion, verovatna taa izlozenata, poslednata so Dual ERROR :D
Novite na R32 se falicni?

Taa vo TM od kade ja imaat.najdeno.dosta.star.model .e.

@ZigZag1115 Brat, vo red ti e klimata. Ostaj ja temperaturata na izduv, brkaj temperatura vo soba. ako 25 ne te zadovoluva, namesti ja na 27 klimata i ostaj ja. Ako osetis deka ne te topli, pojacaj jacina na izduv, ne ja cuvaj na Auto. Cim 50 stepeni si izmeril na izduv, vo red si e. Zapamti deka klimata go meri vozduhot gore kaj nea. Ako zadades 25 na dalinsko taa ke brka 25 gore kaj nea shto znachi kaj tebe kaj shto sedis ke e 23 stepeni. Apropo ova, gledam na merachot 25 stepeni ti odgovara da e sobna temperatura, znaci ke treba klimata da ja namestis na 27 na dalinskoto ako sakas kaj tebe da e 25 sobna temperatura. Se si e vo red, opushti se. Ist ko tebe bev, ti treba vreme da si ja naucis klimata, sekoja klima razlichno si tera vo razlichen prostor. I ushte ednas ti povtoruvam, najbitnoto, zadadenata temperatura na dalinskoto e temperaturata shto klimata ke ja meri gore kaj nea, a ne e to sobnata temperatura shto ke ja postignuva!

Aj ne tuku kazuvaj prikaski Falicna e tvojata i negree, brkaj rabota zaedno so Klime Dualot.
Potvrdeno od monterot sto i @murto go znae, ako lazam ja lazel i on, ama negledam deka nesto se neckas deka e falicna....a i nevidov deka se potrudi so toa telefonot sto sekako ti ima kamera da ni dolovis dokaz deka duva so 62C. Lazes susis, Klime na kvadrat.
I ne tuku mi se obrakaj zali se tamu kaj sto te zafrknale
Toa 62 go pisav onaka koj svati svati ama ti si tolku intelegenten.Pisav 50 imam izmereno so zivin neam ja labaratorija kao tebe nego na kolku sobna temp. ti dade 58° na 22 zadadena i kolku ti trosese

@ZigZag1115 Brat, vo red ti e klimata. Ostaj ja temperaturata na izduv, brkaj temperatura vo soba. ako 25 ne te zadovoluva, namesti ja na 27 klimata i ostaj ja. Ako osetis deka ne te topli, pojacaj jacina na izduv, ne ja cuvaj na Auto. Cim 50 stepeni si izmeril na izduv, vo red si e. Zapamti deka klimata go meri vozduhot gore kaj nea. Ako zadades 25 na dalinsko taa ke brka 25 gore kaj nea shto znachi kaj tebe kaj shto sedis ke e 23 stepeni. Apropo ova, gledam na merachot 25 stepeni ti odgovara da e sobna temperatura, znaci ke treba klimata da ja namestis na 27 na dalinskoto ako sakas kaj tebe da e 25 sobna temperatura. Se si e vo red, opushti se. Ist ko tebe bev, ti treba vreme da si ja naucis klimata, sekoja klima razlichno si tera vo razlichen prostor. I ushte ednas ti povtoruvam, najbitnoto, zadadenata temperatura na dalinskoto e temperaturata shto klimata ke ja meri gore kaj nea, a ne e to sobnata temperatura shto ke ja postignuva!

Ова нека стои за сите што местат фх35 во 80м2 и викаат дека аутофан не работи :)

Screenshot_2018-12-28-00-08-49.png
WTF bas monteri malku promasile drzaco kako li stoi (lebdi) klimava

Мерев издув на даикинот 42 степени. Собна температура 22, надворешна -1. Наместена е на 25степени и аутофан.
Дали е добро??
Мене ко слабо ми се гледа
Na Autofan ne se meri, ama FTXFA50 ima golem izduv i na najslab Fan (i nemozes da go namalis) ama kapacitetot si e Ok po toa sto go kazuvas dava nad 5kw(Fan=Medium) ili nad 4Kw(Fan=Low).
Zimam 24 na usis zasto ako sobna kazuvas ti e 22 merena na 1m od pod ili na kolku si ja merel (bitni se ovie informacii) togas na tavan kaj klimata e sigurno +2C.
FTX0.jpg
FTX1.jpg FTX2.jpg[DOUBLEPOST=1545953311][/DOUBLEPOST]
Ова нека стои за сите што местат фх35 во 80м2 и викаат дека аутофан не работи :)
Mala ispravka, onie so FH35 sto great 80m2 si kazale deka im e na 4ta Fan crta ili maximum Fan celo vreme a ne na AutoFan.
Znaci ne manipuliraj.
Na Eurovent taa klima e merena isklucibvo na MAx Fan ama doma koga ke ja doneses i stavis na AutoFan ne mrda od 2ra i NEMA da dobies SCOP=5.
I si potvrdiva deka neraboti AutoFanot a za da raboti treba da se dokupi nesto za da raboti
sonda so kabelce za 30funti ili kolku bese.
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-1494#post-8564750
Ako Najdobriot model e so Maaana....znaci li toa deka site ostanati se sekako so maana se slagas? Tvojata da ne bez maana ?

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom