Cesti, a kratki defrosti ne se nikakov problem vo osnova, posebno ako taka odluchile lugjeto shto ja konstruirale klinata. Najgolem problem e takva klima vo prostor kako mojot so golemi toplotni gubitoci. Na sekoj saat defrost, 4 minuti, ojde dva stepeni temperaturata vo sobata, pa ko ke se ukluchi klimata, mesto da treba da si prodolzi od kaj shto zastanala, taa nanovo mora da nadoknaduva toplotna zaguba i taka vo krug. Koga ke recham deka padnala temperaturata vo sobata, ne mislam vo celata soba, toa ne se sluchuva kaj mene, bidejki imam zaprimeteno deka ako vo moment na pravenje defrost na klimata na 3,5 metri od klimata, na edno 50tina santimi od pod kaj shto e glavata od bebeto, ako bilo 20,3 stepeni, za vreme na traenjeto na defrostot ke padne na 19,5, ama situacijata kaj shto e zakachena klimata, kaj shto e senzorot e daleku polosha. Imeno, WN klimite imaat dva svetlosni indikatori na vnatesshnata. Koga sveti ednata sijalichka toa znachi deka klimata e na eden-dva stepena od zadadenata, a koga svetat dvete sijalichki znachi deka e od 3 stepeni pa nagore oddalechena od zadadenata temperaturata. Klimava ke si tera, se e top, ke vlezi vo defrost, 30 sekundi ke pominat, se pali odma vtorata sijalichka. Toa samo moze da znachi deka temperaturata na vozduhot okolu senzorot na klimata pagja i povekje od 4 stepeni za tie 4 minuti defrost, ako pri prvite 30 sekundi od defrostot se pali vtorata sijalichka.
Ova e i logichno ako se zeme predvid deka bash delot(knaufot) nad vnatreshnata ima 0 izolacija i tuka najmnogu gubam toplina i klimata posle sekoj defrost se trudi da ja nadoknadi taa zaguba i avtomatski troshi nadprosechno.
Pokoen e, pa nejkam da go pcujam, ama za toa e kriv majstorot za knaufot, go mrzelo da naredit 4 parcinja tervol i sega mi otvori rabota, ke se ishljakam duri ja postavam nas izolacihata.