L
lleeoo
Гостин
Е @micko88 и јас би купил уште една FH на старо колку беше 600 евра охооо топ ако најдеш некој кажи ке и најдам место некаде ))))може и стано под мене оти нема никој не се грее па така како на подрум да сумНе бе брат не мислев на тебе,мислев на критичарите од повеќе години наназад,се надевав дека ќе и падне цената поради тоа хахах,дури имаше време кога и јас
сакав да пишувам критики за FH 35ve се со цел да се намали продажбата па со тоа да и падни цената како би можел поевтино да ја купам хахах,но тогаш ми
поминаа во мислите зборовите Морал,Етика,Кодекс на честа кои одамна не сум ги слушнал во Македонија,па кога се потсетив на нивното значење се откажав
од тој начин на игра.Тие особини фалат на темава а богами и во цела Македонија.Ама тоа е, тешки се времиња па веќе не се бираат средства како да се одржи
семејството.Ја читам темата година дена,но не само последните страници така да знам по нешто.
хахах ништо тогаш,штом си ја продал на Диме.Јас сега барам друг како тебе што ќе сака да ја продаде.Аутофанот работи, ме чуди како на човек со твоето знаење
за климите не ти текнало малку да експериментираш,многу е едноставно.Јас со климиве сум многу кратко време,решив малку да експериментирам и воала све си работи.
Мада морам да признам,најдобри резултати во мојот простор во однос на потрошувачка и дадени киловати има во трета брзина во потоплите денови, а во минусните
на аутофан,но и да неработи аутофанот нее никаков проблем.Сум презадоволен од климата.Прашуваш зошто сум ја обесил жицава со кутивчево.Еве неколку претпоставки
па ти одбери која мислиш дека е точна хахах:
1.Сакам да продадам некое кутииче
2.Сакам да продадам некое сензорче без кутииче кое работи на климата
3.Да се фалам дека сум ја опраил работата со Аутофанот
4.Друга причина
Во едно од овие е точниот одговор хахаа.
хахах браво на забелешката,не можам да верувам хахах,потполно си во право.А што велиш малку да ја затегнам врвцата и да ја наместам под винкла.
Или може подобро ќе биде да ја ставам врвцата во тие пластиките и да ја наместам со типли и после да ставам поклопчето кое ќе го офарбам
како зидот а?Ама за тоа после нова година засега ништо од тоа.Жал ми е.Десет дена пред и после нова година прославувам хахах.
Чекам да ми дојде термометарчето за да го ставам на усисот, за издувот имам,штета што ми е приклучокот за климата надвор на тераса,инаку кога
ќе ја накитев климата..усис,па издув,па врвцата со кутичето,па мерачот за струја како новогодишна елка ќе беше,има гостите да се чудат, што е
ова чудо хахаах.
FH 35ve ако не ви работи на аутофан,целиот проблем е во топлиот воздух кај сензорот.Сензорот што дојде со кутиичето не работеше на мојата.
Еве едно видео од FH 35ve засега,па кога ќе стигни термометарчето ќе напраам видеа на различни надворешни температури со меренје на:усис,издув,надворешна температура
и потрошувачка на струја,па ќе пресметаме колку киловати дава и при која потрошувачка на струја.
Бидејќи пмерачот е надвор мораше да се снаоѓам со камера.другите ќе глеам да бидат со подобар квалитет.
https://streamable.com/jzegl