Најекономично греење и ладење

Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
Za dva meseci :-D[DOUBLEPOST=1545063278][/DOUBLEPOST]Во секој случај и да не е подобар неможи да биде полош[DOUBLEPOST=1545063380][/DOUBLEPOST]
Да не кажаа кога ќе има еуровент?
Изглеа ќе излезе како што ти пишав ќе се покаже како 60А

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.490
Поени од реакции
11.440
Za dva meseci :-D[DOUBLEPOST=1545063278][/DOUBLEPOST]Во секој случај и да не е подобар неможи да биде полош[DOUBLEPOST=1545063380][/DOUBLEPOST]

Изглеа ќе излезе како што ти пишав ќе се покаже како 60А
може ако се смета за пониска класа, фреонот шо е драстично различен мати памет дефинитивно
крај на краиштата должни се да напоменат дека за исти пари добиваш нешто НОВО нешто ПОДОБРО
чудна ствар како со ова да не се пофалат

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
може ако се смета за пониска класа, фреонот шо е драстично различен мати памет дефинитивно
крај на краиштата должни се да напоменат дека за исти пари добиваш нешто НОВО нешто ПОДОБРО
чудна ствар како со ова да не се пофалат

Sent from my iPhone using Tapatalk
А кој да се пофали??
Друже ако го споредиш rxf71a(за кој има.еуровент) со 50а и 60а ќе видиш дека има.помалку фреон и од двата а грее повеќе. Е сега ако го споредиш 60В и 71А ќе видиш дека ја имаат истата димензија,тежина,специфокација и количина на фреон. По ова се гледа дека 60В е подобар од 60А. Значи 50В по некоја логика треба да биди подобар од 50А. Screenshot_2018-12-12-19-57-29.png Screenshot_2018-12-12-18-39-23.png Screenshot_2018-12-15-02-07-52.png

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Да се надеваме дека нема да го укакаат. Ќе има супер препорака за клима во тој ценовен ранг!

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Се слишнав со менаџерката на ИЦС ГРУП. Ми кажа дека А моделот го немаат повеќе и дека веке нема да го произведуваат бидејќи ДАИКИН го раскинал договорот со компанијата што го произведувала изменувачот за А моделот.
Сега на Сенсирата затоа носи нова назнака т.е Б бидејки има друг изменувач и малку е поголема надворешната единица. Ми рече дека во перформанси е иста и дека еуровентот би требало да излезе за 1-2 месеца. Инаку А моделот веке го немаа со месеци. На почетокот на 2018 година го имале само А моделот,а потоа секоја наредна пратка што им стигала била со назнака Б.
Исто така ми кажаа дека нема да го има А моделот веке и нема можност ни пак да се порача.
Во прилог ми ги испрати деталните карактеристики за RXF50B.

Колку е точно ова не знам...[DOUBLEPOST=1545071815][/DOUBLEPOST]Се слишнав со менаџерката на ИЦС ГРУП. Ми кажа дека А моделот го немаат повеќе и дека веке нема да го произведуваат бидејќи ДАИКИН го раскинал договорот со компанијата што го произведувала изменувачот за А моделот.
Сега на Сенсирата затоа носи нова назнака т.е Б бидејки има друг изменувач и малку е поголема надворешната единица. Ми рече дека во перформанси е иста и дека еуровентот би требало да излезе за 1-2 месеца. Инаку А моделот веке го немаа со месеци. На почетокот на 2018 година го имале само А моделот,а потоа секоја наредна пратка што им стигала била со назнака Б.
Исто така ми кажаа дека нема да го има А моделот веке и нема можност ни пак да се порача.
Во прилог ми ги испрати деталните карактеристики за RXF50B.

Attachments

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.116
Поени од реакции
1.262
зар не им е по лесно да извршат преправка на веб страната и да испечатат нови флаери со точните ознаки на уредите што ги продаваат отколку да му објаснуваат и праќаат мејлови со спецификации на секој поединечно, или ќе му се објаснува на оној кој што ќе праша а на другите им продаваш едно а им наплатуваш друго.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
http://www.be-air.pt/upload_folder/table_data/a9131193-b9d2-4c61-8dab-ac1ab2d3d177/files/Caracteristicas Técnicas da Unid. Ext. RXF-A.pdf

Еве ја техничката спецификација и за А моделот.
Од рубриката исти се ама не се исти, новиов Б модел иди со еднореден изменувач (100мм поголем) за кое што долго време тука се трубеше дека е полошо од двореден.
Надворешната му е комплетно редизајнирана, но се потрудиле да ги задржат бројките, иако оваа Б верзија е за мааала нијанса послаба.

Мое прашање до тие што ја имате / ќе ја имате оваа клима. Има деклариран минимум на 440 вати. Дали ако ја пуштите на 20 степени ќе ви работи како он офф или ќе може да спушта пониско.

Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
http://www.be-air.pt/upload_folder/table_data/a9131193-b9d2-4c61-8dab-ac1ab2d3d177/files/Caracteristicas Técnicas da Unid. Ext. RXF-A.pdf

Еве ја техничката спецификација и за А моделот.
Од рубриката исти се ама не се исти, новиов Б модел иди со еднореден изменувач (100мм поголем) за кое што долго време тука се трубеше дека е полошо од двореден.
Надворешната му е комплетно редизајнирана, но се потрудиле да ги задржат бројките, иако оваа Б верзија е за мааала нијанса послаба.

Мое прашање до тие што ја имате / ќе ја имате оваа клима. Има деклариран минимум на 440 вати. Дали ако ја пуштите на 20 степени ќе ви работи како он офф или ќе може да спушта пониско.
Bulipilot imase mislam slika deka.moze da raboti i ponisko mislam na 300 bese ama ne sum siguren

Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
GVto moze podolgi periodi da modulira na min od 320-350W ja imam prateno vo razni varijanti i na potoplo nadvor so 22-23 zadadena na mala zadadena vnatre 20 na poladno nadvor a veruvam deka i kaj sensirata e taka..

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Прегледај го приврзокот 201460 Posle difrost ko nisto 2kw nekogas i do 2250 wati odi.Drzi 10-15 min pa namaluva postepeno.
Dodava Toplina kolku sto prostorot izgubil za vreme na traenjeto na defrost ciklusot, sosem normalno si raboti.
Poubavo da moze da povlece 2Kw i da zatoli kolku sto treba nego so 1Kw da se stopli samata i tuka okolu klimata a ti se ladi pola od prostorot i da treba da shaltas so Fanot 3ta ili 4ta :)
Dobro klimice iskoci toa i u Domavent podobar SCOP ke izvadi od onoj na Eurovent od tie so Mitsu sto sega so snegov shaltaat Fan brzini so daljiskoto :D

Последно уредено:

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Ако може мислење совет и плус минус некој ако има искуство да ми каже колку би требало да потрошам за куќа со парно.Целата инсталација ми е наместена на куќата ,таква ја купив.Значи само фалат радијаторите и котелот да го сместам.Се двоумам дали на пелети или на плин да ставам котел што би ми било подобро.Горилник имам на плин само треба да го поврзам ама немам искуство со овие работи ама баш нула.Совет каде што кај кој да се обратам како фирма за да ми ги среди работите како што доликува.

D

Deleted member 95595

Гостин
Ако може мислење совет и плус минус некој ако има искуство да ми каже колку би требало да потрошам за куќа со парно.Целата инсталација ми е наместена на куќата ,таква ја купив.Значи само фалат радијаторите и котелот да го сместам.Се двоумам дали на пелети или на плин да ставам котел што би ми било подобро.Горилник имам на плин само треба да го поврзам ама немам искуство со овие работи ама баш нула.Совет каде што кај кој да се обратам како фирма за да ми ги среди работите како што доликува.
so pari kako stojs?

Kajgana Shop

На врв Bottom