Фан Клуб: Интер

so cel pamet veruvas deka spaleti e bolja opcija za inter od konte ? :)

Konte znae da go vadi maksimumot od timot so koj raspolaga, ti teknuva li so kakov juve osvoi titula bez poraz ? Milan go imaa ibra, konte znaes koj go imase ? Mirko vucinic ko glaven napagac, u sezona koga osvoi titula on mu dae 9 gola. Trgam na strana sramot so muntari i toj gol, toj juve i so vtoro mesto ke imase fantasticna sezona, dzovinko, star del piero, star potrosen pirlo izbrkan od milan, barcalji za 300 000 evra kupen, mirko vucinic glaven igrac napred, ama ete toa se desava koga trenerot go crpi maksimumot od timot, mu dadoa cel plasman u evropa, on ne ls sto dostavi direktiva, i titula im dade ... ostanatoto e istorija, postavi strasna osnova koja ja nasledi alegri.

Sigurno bolji skor ke imase konte od spaleti, so istiov tim, i lani i sega, titula mozebi nemase da osvoi, toa se slagam ipak juve se presilni, ama lani komotno mozese i tret da zavrsi, sezonava pred milan da e dobri 10 boda vo momentov, ne 4 so utakmica poveke.

Taka bese i koga dojde vo celzi konte, totalni autsajderi, ne se plasiraa ni vo LE so murinjo i imaa bedna sezona, i ete go konte defanzivata, nisto posebno ne kupi a osvoi titula, izleze protiv pep so negoviot prejak siti i i na negov teren 3 parcinja mu zakaci, iako imase na hartija poslab tim. Mozebi i istorijata ke ni se povtori, i nego ko i na murdzo mu se mesaa vo rabota, i edniot i drugiot posle toa jadea otkaz.

Konte inaku ne veruvam sega i da saka da doe, on pretpostavuvam bi sakal celo leto da go ima pred sebe i da si skroi tim po negov vkus taka da spaleti samo bi se menuval AKO ispadneme od grupi vo LS, vo sprotivno ke sedi uste sezonava kaj nas i toa bi bilo toa. A sea ako se smeni, valjda kertejker ke se nosi do kraj na godina koj ne veruvam deka bi imal problemi da zavrsi tret ili cetvrti so ogled na konkurencijata.
Па тоа е моментот бе Син.Кој било тренер да е у момемтов,со ваков јуве и овој ростер ние титула не гледаме.
Дал 2ро,дал 3то или 4то место мене,а и на било кој друг навивач не ми менува.
Во лш коа ја извлекоа групата наша у старт си знаевме дека ќе е претешко да завршиме 2ри.
И ова што е до сега направено таму,со овој ростер е за респект и тоа е факт.
За Барса не треба да зборам,а тотенхем е постојан учесник во лш задњиве години( години у кои ние со бер шева не излагавме на крај во посраната ле) и реално има 2 пати подобар ростер и подобар тренер од нашиов.
Сума сумарум - за мене сосема очекувана ситуација/пласман на табела.
Нека тера Спалетот, па летоска со ПОВЕЌЕ ЌЕШ да се брка позвучно тренерско име и минимум 2 ворлд клас везњаци,крило(киеза или сл.) и лев бек.Мада и тогаш реално би било да јуве пак на полусезона е шампион зш реално ја посраа цела италија со носењето на цр7.Наредни 2/3 сезони се нивни.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ама не можеш да го знаеш исходот ако останел политано.. можда ќе даеше интер гол а Јуве да тепа 3:1 (нешто налик со наполи) ќе ви дуваше промаја и можеше бродолом да ви се деси... сето тоа е хипотетички..
Abe gleas li deka ja go komentiram ona sto se desi, ne toa sto bi mozelo da se sluci sea da ne glumime dr.strange i 100te mozni ishodi sto bi se desile ako se vlecele nekoi drugi potezi.
Zatoa rekov, faktite se tie, do izleguvanjeto na politano inter sozdavase sansi i se nosese so juventus, posle izleguvanejto na politano inter nemase nitu edna sansa za gol, a ona za koe bese on izvaden, a vleze valero, isto, ne se desi, nit odbranata bese podobra ( naprotiv, kanselo asistirase za gol ), nit imase tecnost u igra, nit se nosea so presingot na juve, nit se sozdade prostor da kreirame sansi, ednostavno nisto ne se promeni, naprotiv, inter potona uste tolku.

Ja ne se ni izletav odma da komentiram za politano, ama poveke od jasno bese kako tecese mecot potoa, deka Inter e ednostavno polos na terenot, narocito vo napadot.

Nie logika mozeme da barame i ikardi koga bese zamenet za santon, neli ? Ama ishodot znaeme na kraj kakov bese i kako taa zamisla na spaleti mu odmogna na inter, iako namerite mu bile za dobroto na timot vo toj daden moment.
.[DOUBLEPOST=1544273840][/DOUBLEPOST]
Па тоа е моментот бе Син.Кој било тренер да е у момемтов,со ваков јуве и овој ростер ние титула не гледаме.
Дал 2ро,дал 3то или 4то место мене,а и на било кој друг навивач не ми менува.
Во лш коа ја извлекоа групата наша у старт си знаевме дека ќе е претешко да завршиме 2ри.
И ова што е до сега направено таму,со овој ростер е за респект и тоа е факт.
За Барса не треба да зборам,а тотенхем е постојан учесник во лш задњиве години( години у кои ние со бер шева не излагавме на крај во посраната ле) и реално има 2 пати подобар ростер и подобар тренер од нашиов.
Сума сумарум - за мене сосема очекувана ситуација/пласман на табела.
Нека тера Спалетот, па летоска со ПОВЕЌЕ ЌЕШ да се брка позвучно тренерско име и минимум 2 ворлд клас везњаци,крило(киеза или сл.) и лев бек.Мада и тогаш реално би било да јуве пак на полусезона е шампион зш реално ја посраа цела италија со носењето на цр7.Наредни 2/3 сезони се нивни.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Abe ima razlika od plasman vo ls do plasman vo ls, ja toa go zboram : )
Ja se slagam deka konte so istiot tim od lani, ili ovoj od ovaa godina, poveke od vtoro mesto ne moze da dostavi, ama prilicno sum siguren deka nema da imame stresna sezona ko lanskata, ili ko ovaa do sega, kade realno trebase da sme mirni na tretoto mesto, ili pa eventualno i da sme vtori bidejki i napoli dosta bodovi izgubija.
Druga rabota, konte e sposoben od nisto nesto da napravi i prijatno da iznenadi, moze da se nosi so golemi timovi iako ima poslab sostav, odnosno, ako nisto drugo, mozese da se nosi so totenhem gosti koi voopsto ne impresioniraa, pa i barsa doma koi bea bez mesi. Konte pamtam koga prv pat zaigra LS so juve, na gosti so celzi, od koi imase dosta poslab tim, a celzi bea Aktuelni prvaci vo LS, im izvadi 2-2, iako gubese 2-0, a doma gi pregazi so 3-0, dzovinko mu bese glavna zvezda u toj natprevar.

Ja smetam deka konte e idealno dolgorocno resnie za nas, zasto ima sampionski mentalitet za razlika od spaleti, koj go nema, i toa moze da go prenese na igracite, plus, odlicno se nosi so mediumi i ostalo vo italija, go vladee toj biznis koga e u prasanje italija kako zemja, i mnogu podobro bi legnal otkolku spaleti, baska i mi fali urlanje na klupa i praenje drami u paket so navivacite, posleden takov bese murinjo.
A za titula, realno i so konte, na vakov juve, minimum 2 godini ke se potrebni, toa e proces koj ke se gradi izvesen period so marota, ausilio, zhang i noviot trener, dali konte ili nekoj tret ke vidime. Moja zelba e konte, ili on, ili simeone, ili, kolku i da zvucam glupo za mnogumina, vrakanje na murinjo koj so toj negov uslovno receno mrtov takticki fudbal i cepidlacenje e seuste idealen za Italija, plus e legenda na inter, plus e preomilen kaj navivacite tamu pa odma ke se sozdade edna dobra atmosfera. Na cetvrta opcija ne mi teknuva sto bi mozela da e dostapna letovo.

Последно уредено:
Abe gleas li deka ja go komentiram ona sto se desi, ne toa sto bi mozelo da se sluci sea da ne glumime dr.strange i 100te mozni ishodi sto bi se desile ako se vlecele nekoi drugi potezi.
Zatoa rekov, faktite se tie, do izleguvanjeto na politano inter sozdavase sansi i se nosese so juventus, posle izleguvanejto na politano inter nemase nitu edna sansa za gol, a ona za koe bese on izvaden, a vleze valero, isto, ne se desi, nit odbranata bese podobra ( naprotiv, kanselo asistirase za gol ), nit imase tecnost u igra, nit se nosea so presingot na juve, nit se sozdade prostor da kreirame sansi, ednostavno nisto ne se promeni, naprotiv, inter potona uste tolku.

Ja ne se ni izletav odma da komentiram za politano, ama poveke od jasno bese kako tecese mecot potoa, deka Inter e ednostavno polos na terenot, narocito vo napadot.

Nie logika mozeme da barame i ikardi koga bese zamenet za santon, neli ? Ama ishodot znaeme na kraj kakov bese i kako taa zamisla na spaleti mu odmogna na inter, iako namerite mu bile za dobroto na timot vo toj daden moment.
.[DOUBLEPOST=1544273840][/DOUBLEPOST]
Abe ima razlika od plasman vo ls do plasman vo ls, ja toa go zboram : )
Ja se slagam deka konte so istiot tim od lani, ili ovoj od ovaa godina, poveke od vtoro mesto ne moze da dostavi, ama prilicno sum siguren deka nema da imame stresna sezona ko lanskata, ili ko ovaa do sega, kade realno trebase da sme mirni na tretoto mesto, ili pa eventualno i da sme vtori bidejki i napoli dosta bodovi izgubija.
Druga rabota, konte e sposoben od nisto nesto da napravi i prijatno da iznenadi, moze da se nosi so golemi timovi iako ima poslab sostav, odnosno, ako nisto drugo, mozese da se nosi so totenhem gosti koi voopsto ne impresioniraa, pa i barsa doma koi bea bez mesi. Konte pamtam koga prv pat zaigra LS so juve, na gosti so celzi, od koi imase dosta poslab tim, a celzi bea Aktuelni prvaci vo LS, im izvadi 2-2, iako gubese 2-0, a doma gi pregazi so 3-0, dzovinko mu bese glavna zvezda u toj natprevar.

Ja smetam deka konte e idealno dolgorocno resnie za nas, zasto ima sampionski mentalitet za razlika od spaleti, koj go nema, i toa moze da go prenese na igracite, plus, odlicno se nosi so mediumi i ostalo vo italija, go vladee toj biznis koga e u prasanje italija kako zemja, i mnogu podobro bi legnal otkolku spaleti, baska i mi fali urlanje na klupa i praenje drami u paket so navivacite, posleden takov bese murinjo.
A za titula, realno i so konte, na vakov juve, minimum 2 godini ke se potrebni, toa e proces koj ke se gradi izvesen period so marota, ausilio, zhang i noviot trener, dali konte ili nekoj tret ke vidime. Moja zelba e konte, ili on, ili simeone, ili, kolku i da zvucam glupo za mnogumina, vrakanje na murinjo koj so toj negov uslovno receno mrtov takticki fudbal i cepidlacenje e seuste idealen za Italija, plus e legenda na inter, plus e preomilen kaj navivacite tamu pa odma ke se sozdade edna dobra atmosfera. Na cetvrta opcija ne mi teknuva sto bi mozela da e dostapna letovo.
Muabetot mi bese deka juve ja nagazi topkata, taka da ke dadese gol i politano da bese u igra jer gi stisnaa do 16tnikot na inter, miranda naprai katastrofalna greska, mozese uste tuka gol juve da dade, baska ne svrzaa pas, mn jak presing izigra juve u vtoro do golot.. zatoa treberot sogleduvajki ja situacijata smetal da turi uste 1 vezen za da moze da ja iznese topkata, pa koj i da e trener da bese taka ke napravese zs toa e logicen poteg.. Koga togas juve ke dadese gol zs visese golot na inter u vtoro da ne se lazeme.. e tuka se vide kvalitetot.. pa posle od koa primi gol spaleti stavi 2 napagjaca iigrase 4-2-4 formacija ama kasno bese..inter si gi imase sansite u 1 pol ne gi iskoristi i toa e toa... ne moze inter 90 min da go napagja juve i da kreira tolku mn sansi... ednostavno ne moze, se vide kvalitetot u nastavakot na tekmata

Muabetot mi bese deka juve ja nagazi topkata, taka da ke dadese gol i politano da bese u igra jer gi stisnaa do 16tnikot na inter, miranda naprai katastrofalna greska, mozese uste tuka gol juve da dade, baska ne svrzaa pas, mn jak presing izigra juve u vtoro do golot.. zatoa treberot sogleduvajki ja situacijata smetal da turi uste 1 vezen za da moze da ja iznese topkata, pa koj i da e trener da bese taka ke napravese zs toa e logicen poteg.. Koga togas juve ke dadese gol zs visese golot na inter u vtoro da ne se lazeme.. e tuka se vide kvalitetot.. pa posle od koa primi gol spaleti stavi 2 napagjaca iigrase 4-2-4 formacija ama kasno bese..
Muabetot e deka inter so vadenjeto na politno ja izgubi moznosta da kreira sansi, so ogled na faktot deka vo site tri bese direktno involviran.
Toa deka juve smeni igra vo vtoro e poveke od jasno, deka spaleti trebase nesto da menuva, i toa bese poveke od jasno, ama toa ne trebase i ne smeese da bide, eve poinaku da se izrazam, eden od najdobrite igraci na inter na terenot. :)
Kapiras sega ? :D
Ubavo vika stekot, so vadenjeto na politano, fakticki spaleti bese zadovolen so tie 0-0, taka mu doaga, i uvek koga pravis nekoj takov kukavicki poteg, fudbalskata karma si go pravi svoeto i ti vlaga so klizaci, ostro, so dve noze.

Ja veruvam deka u glavata na spaleti toa imalo logika, sve nego mu ima logika, ama toa nema efekt, rezultatite toa go govorat, a i igrata.

Muabetot mi bese deka juve ja nagazi topkata, taka da ke dadese gol i politano da bese u igra jer gi stisnaa do 16tnikot na inter,
А ти од кај знаеш дека Јуве ќе дадеше гол? Од една страна викаш дека може Интер ќе изгубел 3-1 и да останел Политано, ама од друга страна знаеш дека Јуве ќе дал гол. Реално Јуве даде гол без некаква игра, точно е дека играа висок пресинг во второ ама не создаваа шанси, немаа течна игра...

Реалноста е дека кога се повлекуваме примаме гол 102%
Не можеш да се браниш ти кога пола противнички тим ќе ти биде во 16тник,имајќи го Ханда на голот.Значи 100% примаме гол од центаршут,пошто принцов не се помрднува од линијата.

Сеа ме терате пак долги постови да пишувам. :)

@Syn па за Спалети правиме и двајцата муабет, мора неговата работа да ја анализираме. Со Торино беше негова грешка, мењаше непотребно формација, со Аталанта беше негова грешка, ставањето на Сантон лани против Јуве беше очигледна негова грешка, тоа никој не го спори. Работата е што вие секој негов потег, во утакмица каде Интер не вади позитивен резултат, го третирате како грешка и го потенцирате. Тоа е bias не е анализа. Исто беше со коментарите по натпреварот со Рома, после натпреварот со Тотенхем и после натпреварот со Барса. Дали е пристап, формација, играње на еден играч место друг, определена измена, кога се прави измена, се оди одлично до моментот кога Спалети со една или две одлуки не го губи натпреварот. Никогаш не е поради тоа што, тоа се реалните можности на тимот, ради лоши индивидуални перформанси или лоши потези на определени играчи. Дај да бидеме сериозни, другото е муабети за во кладилница

Сите тренери прават грешки, сите тренери прават некои добри работи. Дај да видиме дали има добри работи кои Спалети ги има направено, да ги споменеме и нив кога веќе носиме оценка за неговата работа. Не викам ти или некој друг да не го критикуваш, туку да го критикуваме за тоа што заслужил. Ако мислиш дека овој тим на Интер има потенцијал да се бори за титула, тогаш ок, во секој случај за тебе Спалети потфрла, и тогаш ќе правиме муабет дали е вистина дека тимот има капацитет за борба за титула. Ама ако и двајцата мислиме дека нивото на Интер е 2/3 место, пред или позади Наполи, тогаш дај да почекаме да видиме со колку бодови и на кое место ќе ја заврши сезоната Интер, па после ќе носиме оцена и ќе праиме муабет дали Спалети го десеткувал или го реализирал потенцијалот на тимот. Јас мислам дека ќе стигне до границата на 80 поени и ќе биде на 2 или 3 место на табела на крај на сезона, и дека тоа е реалниот капацитет на тимот. Ако пак се бори за 4то мести или заврши со ист број на бодови како лани, тогаш веќе се согласувам дека можеме да го почнеме муабетот за промена на тренер. Ако сакаш некоја организација да има прогрес, треба на секој вработен да му ја дефинираш работата и да му дадеш материјал за работа и соодветно да наградуваш или казнуваш, врз основа на тоа колку ја завршил работата. Во спротивно, наместо прогрес, организацијата ти се претвара во поле за интерни политики и почнува да стагнира. Тоа важи и за фудбалски клубови, и другите потенцијални тренери гледаат Интер што прави со нивните претходници. Спалети, ваков или таков е првиот што после Мурињо ги остварил целите на клубот за сезоната, првиот што го врати тимот во ЛШ после 7 години, ниту пак се посрамоти таму во една од најтешките групи, како некои од неговите претходници. Да видиме прво до каде може, па после да се носат одлуки, а не да предвидуваме колку може. Клубот треба да има стабилност, и кадровски и спортски. зошто тоа е најважно за да градиш на темелите во вакви волатилни индустрии. Гасперини ја имаше својата шанса пред многу години. Да беше и он во ваква ситуација истото ќе го зборев и за него.

За последниот дел, споменуваш нестандардни сезони на секои од тимовите и секој од тренерите. Мала е веројатноста за секој од тие настани да се случат, што не значи дека не може да се случат. Ама ако си ја базираш стратегијата на тоа клубот да ти има таква сезона, тогаш тоа е одличен начин да го ставиш клубот во позиција констатно да потфрла, зошто такви околности не се местат секоја сезона, ко што имаше Раниери со Лестер, Конте со Челзи или Жардим со Монако. Доволен доказ е каква следна сезона имаа сите тие клубови, освен Јуве нормално кои изиграа паметно. Усвтари Интер ја следеше таа стратегија 7-8 години наназад, затоа и воопшто не сте ми јасни. Барате да се врати менталитетот и нерационалноста што тука скоро сите со години ја критикуваа.

@Io Sono Interista не верувам дека ќе се согласиме за ова. Јас стварно не гледам како измената беше пресудна, може до мене е. И пред да го извади Политано, Интер 15 мкнути имаше проблеми на средината, организацијата на играта комплетно не беше на ниво. Пад на концентрација и пресингот на Јуве беа причината за голот, според мене. А тоа е зошто едно 5 минути ја продаваа топката уште на почеток на напад. За мене поголем проблем беше што Миранда утна едно 3 или 4 едноставни пасови, што пола тим кога е под притисок дава недефинирани пасови кон никого, што Гаљардини и Весино не можат технички да се носат со ликови ко Бентакур и Винкс. Политано е ок играч, ама не е Салах од ланската сезона. Еве на крај ги стави и Кеита и Лаутаро, што смени во напаѓачката игра. Проблемот е што на средината комплетно им падна нивото од 55 минута па натаму. Шансите ги ствараа кога топката се движеше квалитетно од почеток на напад.

@Stefan-kobe Не го правдам Спалети, пробувам да сум реален кога веќе анализираме за што е одговорен он, а што е надвор од негова контрола. И Конте, на кој сте фанови, да беше тој што ја направи измената истото ќе го зборев. Мене ми имаше логика, што не значи дека сум во право. Вас ви немало логика, што не значи дека и вие сте во право.
Гаљардини, веројатно не го смени зошто е единствениот кој има физички карактеристики да влага во дуели со Матуиди и Бентакур. Борха, според мене, требаше да направи вишок во средина и да ја задржи топката малку, за да се апсорбира притисокот на Јувентус. Кога веќе го извади Гаљардини се виде колку можат Борха и Брозович да издржат дуел игра со играчите на Јуве во средина.
Да почекаме до крајот на сезоната и да видиме колку напредувал или не Интер со Спалети, па после ќе се анализира дали треба да си оди или не. На другото во постот веќе одговарав претходно.

За мене поголем проблем беше што Миранда утна едно 3 или 4 едноставни пасови, што пола тим кога е под притисок дава недефинирани пасови кон никого, што Гаљардини и Весино не можат технички да се носат со ликови ко Бентакур и Винкс.
Да не ме сфатиш погрешно, само си разменуваме мислења, не пробувам нит да се карам нит со сила да ти наметнувам мислење зашто те почитувам како член и сметам дека со тебе и со уште пар други може најнормален муабет да се направи па макар најспротивни мислења имаме.

Околу Миранда, зошто го стави него а не Де Фрај? Реално знаеш и самиот дека најдобриот тандем во одбраната ни е Шкринијар-Де Фрај. Кој го стави Миранда? Спалети нормално. :)

Друга ствар, не побарав јас нигде смена на Спалети сега, џабе е сега и Гвардиола да дојде ништо посебно нема да постигнеме. Мене ме боли што мислам дека не се користи целиот потенцијал на тимот, односно се десеткува со некои нелогични одлуки на Спалети. Дали го критикував после Тотенхем? После Рома? Не, затоа што поставеноста на играчите беше таа, немавме и среќа во одредени моменти и тоа е тоа. Не е Спалети крив што Брозовиќ е ретардиран, јебига. Еве и вчера одлично ја имаше поставено играта и до измената Политано-Валеро бевме подобар тим, ама зошто побогу ги прави тие лузерски потези и оди на 0-0? Тоа ми пречи мене, не нешто друго.

Да не ме сфатиш погрешно, само си разменуваме мислења, не пробувам нит да се карам нит со сила да ти наметнувам мислење зашто те почитувам како член и сметам дека со тебе и со уште пар други може најнормален муабет да се направи па макар најспротивни мислења имаме.

Околу Миранда, зошто го стави него а не Де Фрај? Реално знаеш и самиот дека најдобриот тандем во одбраната ни е Шкринијар-Де Фрај. Кој го стави Миранда? Спалети нормално. :)

Друга ствар, не побарав јас нигде смена на Спалети сега, џабе е сега и Гвардиола да дојде ништо посебно нема да постигнеме. Мене ме боли што мислам дека не се користи целиот потенцијал на тимот, односно се десеткува со некои нелогични одлуки на Спалети. Дали го критикував после Тотенхем? После Рома? Не, затоа што поставеноста на играчите беше таа, немавме и среќа во одредени моменти и тоа е тоа. Не е Спалети крив што Брозовиќ е ретардиран, јебига. Еве и вчера одлично ја имаше поставено играта и до измената Политано-Валеро бевме подобар тим, ама зошто побогу ги прави тие лузерски потези и оди на 0-0? Тоа ми пречи мене, не нешто друго.

Таман работа бе. :) На тој начин и те сфатив, и тебе и Syn и Io Sono, правиме нормален муабет без никаква лоша намера. Од таа претпоставка тргам со било кој и да комуницирам на форумов. Ги почитувам и вашите мислења и мене лично ми е интересно вака нашироко, во форма на докторска теза :), да размениме мислења и би го правел почесто да имав повеќе време. Фан-клубов е генерално кул место, нема его трип клошари или досадни тролови, ко по други платформи или социјални медиуми. Не знам само што стана со Џонтра Волта, тој беше интересен лик, го снема одеднаш од форумот?

Иначе,.јас уште кога го поставија Спалети за тренер, без подготвен на такви “чудни“ потези во текот на натпреарот, зошто тоа и порано го правеше во текот на кариерата. Еве, ако има фанови на Рома, може и они да потврдат дека in-game менаџирањето секогаш му било слаба страна. Знае од време на време да носи чудни и нелогични одлуки, да не ротира и да сака да се прави тактички гениј. Меѓутоа, има и добри страни, што има дефиниран добар систем и што знае добро индивидуално да работи со играчите, генерално ги подобрува играчите кои работат со него. Плус е стабилен тренер, знаеш што добиваш со него. Затоа и бев за негово поставување како тренер и би го задржал дури не видам колку му е максимумот.

А ти од кај знаеш дека Јуве ќе дадеше гол? Од една страна викаш дека може Интер ќе изгубел 3-1 и да останел Политано, ама од друга страна знаеш дека Јуве ќе дал гол. Реално Јуве даде гол без некаква игра, точно е дека играа висок пресинг во второ ама не создаваа шанси, немаа течна игра...
Tocno, ne mozam da kazam so sigurnost deka juve ke dal gol... ama juve koga pritisna dade gol i posle se smiri igrata.. da ne dadese juve gol ke stiskase celo vreme.. ne mozes 30-40 minuti da si stisnat a da ne primis gol zatoa sto ke napravis greska pred svoj 16tnik i tuka ima protivnikot opasna sansa (primer ti e greskata na miranda)... bidi realen i kazi dali Juve nagazi u vtoro i ne mozevte od svoj 16tnik da izlezete kamoli li polovina

@loophole, се согласуваме дека измената не е пресудна за голот што падна. Гол можеби секако ќе паднеше, или повеќе од гол. Тоа и јас го пишав.

Јас мислам дека никако не требаше да го вади единствениот играч што создаваше прилики за гол. Тоа ми е тотално неразбирливо. Ниту Кансело се затвори, нити создадовме шанса напред после тоа. Што и да мислел, згрешил.

Друго, сакал да нагази топка а има играч што не може да се состави со топката, го држи на терен. Од друга страна, Политано и тоа како знае со топка...

Да не се повторувам за другите работи.

Јака дискусија околу Спалети :D
Има тука луѓе кои го пратат Интер и се разбираат од фудбал, знаеме дека секој тренер може да направи грешки но мора да признаеме дека Спалети редовно си прави грешки ..

Прво грешка не требаше да почне од старт со Галиардини, човекот незнае да подаде имаше акција кога топката во нога го погоди незнае кај трча :pos:, за шансата за гол што се чудиме толку му е знаење јбг ..

Втора грешка го вади Политано и го игра Марио крило :facepalm: , а не го вади Галиардини :tapp:

Се согласувам дека Интер со овој ростер е уште далеку зад Јуве , но Спалети може летоска да си пакува куфери , не кошта бодови и веќе направи доволно киксеви !

Баталете грешките на Спалети, ако го избркаме на сред сезона ќе се закопаме. Прашање е и дали ЛШ ќе фатиме. Ако има подобри опции на лето зошто да не, ама сега бркање тренер никако!

Политано ни е најјако појачување од Икарди наваму заедно со Шкриниар.

Поздрав и форца Инда!

Утре без Весино, Марио, Гаљардини и Наинголан, кој повреден кој нема право на настап. Нека ни е Господ на помош, веројатно Азамоа во средина ќе игра а Дамбо лево.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom