Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
kakvi iskustva ste imale dosega tie kade sto ima razlika vo prezimnjata? pravat li problem konkretno sovetot? na primer vo star dokument da e prezimeto so -OV , a prezimeto podocna stanalo - SKI ?

Член од
30 ноември 2018
Мислења
110
Поени од реакции
144
Има некој што му се сменило од дополнителна во финална што е бил на интервју ноември 2016 Благодарам однапред?

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
kakvi iskustva ste imale dosega tie kade sto ima razlika vo prezimnjata? pravat li problem konkretno sovetot? na primer vo star dokument da e prezimeto so -OV , a prezimeto podocna stanalo - SKI ?
Од матичните книги нека ти издадат уверение за промена на презимето. Ќе збркаш работа.
Моментално се врши селекција на тие со потврди, стари документи, натурализација итн. Ќе ја одкочат од фебруари, најрано.
Оваа информација ми е од денес[DOUBLEPOST=1543543951][/DOUBLEPOST]Инаку, ги имам следните информации, значи како што ми е кажано така ви пренесувам и немам намера да дебатирам
1. Се врши селекција на начинот на кој се аплицира
2. Ќе се намалува бројот на преписки, со други зборови ќе има прекини
3. Интервјуата ќе се построги
4. Ќе се признаваат само документи со државен печат
5. Ова ќе е од фебруар

Последно уредено:
Член од
14 декември 2013
Мислења
9
Поени од реакции
3
Добро утро на сите.
Дали веќе имате промена на статус кај оние кои биле на интервју во Февруари 2018 година?

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Добро утро на сите.
Дали веќе имате промена на статус кај оние кои биле на интервју во Февруари 2018 година?
Јас сум со образувана преписка од 11.01.2018 и нема уште промена.
Ќе си почекаме,има преписки од 6м 2017,10м 11 и 12 м кои уште не се разгледани,уште се на задолжителна.

Член од
9 март 2017
Мислења
68
Поени од реакции
95
Ima li promeni od finalna vo polozitelno za tie sto bevme fevruari 2016 na intervju, a sto bevme po godina i pol na dopolnitelna.

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Луѓе, сега ако закажам термин за интервју во Софија, кога ќе ми го закажат?
bev pred 2 dena za sofija na 2 braka im zakazaa intervju za 8 avgust 2019 deckite vlegoa i izlegoa od pravosudieto za pomalko od 10 min guzvi nema ako imas zakazano za ukaz toj den slobodno kazi si na portiro deka si za ukaz ke te najde na listata i ke te pusti da si go zemes sekako so platena taksa i dokumenti za ukazot

Член од
30 ноември 2018
Мислења
110
Поени од реакции
144
Jas sum noemvri 22../2016
Cela godina na dopolnitelna
Исто и јас 25**/2016 ноември на дополнителна од 1 јануари до сега со какви документи си јас со прабаба 1912 рок имав до април да доставам документи доставив во март

Член од
3 септември 2018
Мислења
14
Поени од реакции
7
Исто и јас 25**/2016 ноември на дополнителна од 1 јануари до сега со какви документи си јас со прабаба 1912 рок имав до април да доставам документи доставив во март
i jas noemvri 2016 na intervju uste dopolnitelna so dokumenti od brat

Член од
24 јуни 2016
Мислења
20
Поени од реакции
9
Нема проблем, до вчера бев на финална, од денес е новиот статус
Еве инфо како што ветив, од Министерството бараат документи од дедо, прадедо, но бугарски. Исто така ми кажаа дека треба да се достави потврдата од БККС.

Член од
8 септември 2018
Мислења
154
Поени од реакции
291
Jas bev na intervju 1vi noemvri 2017, uste mi pisuva status prepiskata se namira po procedura na zadolzitelbo saglasuvanje, a gledam kaj nekoi sto se i pri krajot na noemvri im e smeneto statusot, kaj moj drugar 20 dena bese pred mene kaj nego dvapati do sega se smeni. Ima li nekoj sto e blizu toj datum da e uste so istiot status?
Јас бев крај на октомври и векје чекам указ стара бг лична карта и пасош од вујко

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Еве инфо како што ветив, од Министерството бараат документи од дедо, прадедо, но бугарски. Исто така ми кажаа дека треба да се достави потврдата од БККС.
А дали ја достави ти потврдата во оригинал?[DOUBLEPOST=1543570234][/DOUBLEPOST]Не во ДАБЧ,туку во правосудие со молбата?
Зошто јас вадев дупликат од потврда оригинал зошто службениците ми рекоа дека копии не ги Важат.[DOUBLEPOST=1543570309][/DOUBLEPOST]И што ако немаш бугарски документ?
Дали ако ја однесеш само потврдата ќе ти ја важат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom