- Член од
- 3 август 2015
- Мислења
- 1.722
- Поени од реакции
- 2.958
Prasaj vo maticar ako se srekaavaat dve razlicni preziminja neka ti dadi uverenie deka postojat i ke nemas makaKaj mene stoeshe Naumov Stojanov a vo umrenicata aleksovski
Prasaj vo maticar ako se srekaavaat dve razlicni preziminja neka ti dadi uverenie deka postojat i ke nemas makaKaj mene stoeshe Naumov Stojanov a vo umrenicata aleksovski
Од матичните книги нека ти издадат уверение за промена на презимето. Ќе збркаш работа.kakvi iskustva ste imale dosega tie kade sto ima razlika vo prezimnjata? pravat li problem konkretno sovetot? na primer vo star dokument da e prezimeto so -OV , a prezimeto podocna stanalo - SKI ?
Јас сум со образувана преписка од 11.01.2018 и нема уште промена.Добро утро на сите.
Дали веќе имате промена на статус кај оние кои биле на интервју во Февруари 2018 година?
bev pred 2 dena za sofija na 2 braka im zakazaa intervju za 8 avgust 2019 deckite vlegoa i izlegoa od pravosudieto za pomalko od 10 min guzvi nema ako imas zakazano za ukaz toj den slobodno kazi si na portiro deka si za ukaz ke te najde na listata i ke te pusti da si go zemes sekako so platena taksa i dokumenti za ukazotЛуѓе, сега ако закажам термин за интервју во Софија, кога ќе ми го закажат?
Jas sum noemvri 22../2016Има некој што му се сменило од дополнителна во финална што е бил на интервју ноември 2016 Благодарам однапред?
Исто и јас 25**/2016 ноември на дополнителна од 1 јануари до сега со какви документи си јас со прабаба 1912 рок имав до април да доставам документи доставив во мартJas sum noemvri 22../2016
Cela godina na dopolnitelna
i jas noemvri 2016 na intervju uste dopolnitelna so dokumenti od bratИсто и јас 25**/2016 ноември на дополнителна од 1 јануари до сега со какви документи си јас со прабаба 1912 рок имав до април да доставам документи доставив во март
Еве инфо како што ветив, од Министерството бараат документи од дедо, прадедо, но бугарски. Исто така ми кажаа дека треба да се достави потврдата од БККС.Нема проблем, до вчера бев на финална, од денес е новиот статус
Јас бев крај на октомври и векје чекам указ стара бг лична карта и пасош од вујкоJas bev na intervju 1vi noemvri 2017, uste mi pisuva status prepiskata se namira po procedura na zadolzitelbo saglasuvanje, a gledam kaj nekoi sto se i pri krajot na noemvri im e smeneto statusot, kaj moj drugar 20 dena bese pred mene kaj nego dvapati do sega se smeni. Ima li nekoj sto e blizu toj datum da e uste so istiot status?
А дали ја достави ти потврдата во оригинал?[DOUBLEPOST=1543570234][/DOUBLEPOST]Не во ДАБЧ,туку во правосудие со молбата?Еве инфо како што ветив, од Министерството бараат документи од дедо, прадедо, но бугарски. Исто така ми кажаа дека треба да се достави потврдата од БККС.