Машки ташнички за на рамо каде можам да најдам докај 2000 ден Скопје
За лаптопи во анхоч и слични такви, а за папири во офис-плус или просветно дело
Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Машки ташнички за на рамо каде можам да најдам докај 2000 ден Скопје
Лаптоп и такви работи, ме интересираше дали има некој што прави.За што ти треба стикерот, за на кола или лаптоп, ова она?
Пиши им на скринпринт, 99,99% сум сигурна дека прават ама да не се акаш за џабе прво контактирај ги http://www.screenprint.com.mk/Лаптоп и такви работи, ме интересираше дали има некој што прави.
Некој да предложи добар туторијал за Arcgis ?
Што ќе работиш поконкретно во Arc GIS и до кој левел ти треба?Некој да предложи добар туторијал за Arcgis ?
Јас сакам да ја користам програмата како археолог. Изготвување на мапа, потоа од податоците кои би ги вметнала (база податоци за местоположба на локалитетите) да се изведе некоја просторна анализа (пр. дали локалитети од бронзено време се на надморска висина над 500 метри.. колку се одалечени од водни површини и слични кравини).Што ќе работиш поконкретно во Arc GIS и до кој левел ти треба?
Материјалите кои ги нуди ESRI се примарен извор, а имаш на youtube, udemy туторијали со практични примери (3д модели, работа со растери, скриптирање во ArcPy, работа со веб сервиси и тн).
How to.... на гугл ќе ти биде најдобар другар тогашЈас сакам да ја користам програмата како археолог. Изготвување на мапа, потоа од податоците кои би ги вметнала (база податоци за местоположба на локалитетите) да се изведе некоја просторна анализа (пр. дали локалитети од бронзено време се на надморска висина над 500 метри.. колку се одалечени од водни површини и слични кравини).
Е сега јас сум скроз почетник. Незнам ништо како функционира. Гледав некои туторијали ама пример незнам како да вметнам layers, basemaps дури незнам како да вметнам ни податоци од ексел табела со координати за локалитетите. Еве незнам ни да ви објаснам добро.
Значи ми требаат ептен бејсик работи. Сакам да разберам како функционира програмата за да можам да разберам како можам да си имплементирам јас во струката. Ама да е поедноставно објаснето.
Прегледај го приврзокот 200595
Денес со триста маки успеа да го направам ова. Секој локалитет посебно му ги внесував координатите.
Патем од ерси најдов и за GIS in archaeology арно ама таму се само резултатите од истражувањата прикажани. Не и постапката.
Колку што знам го нема никаде надвор од Скандинавија. Во Македонија 99% дека го немаСе наоѓа снус некаде во Скопје?
![]()