Што очекуваше ти?Разочарување е процесот за приватизација на НЛБ
Дека ќе има процес на продажба на еден сопственик на доминантниот пакет акции. Како приватизацијата на Телеком или ЕВН во Македонија.Што очекуваше ти?
Изгледа кај нас порано дојде Black Fridayкаква депресија на почеток .
Купувачи ни за лек...
Каде отиде оптимизмот?? Комерцијална како погодена со с400 . . . а и другите Грнт, ОКТА, ТМБ принудно приземјени . . .
Баталете ЕУ/Нато да ги замолиме Хари, Доне, Андреја и Чифлиганец ова да го вадат или отидовме во провалија . . .[DOUBLEPOST=1542707131][/DOUBLEPOST]А еве ја и Стопанска . . .
Паника . . .
Ова е писмо испратено како барање и сеуште нема одговор дали ќе биде на дневен ред?Оваа го објавиле подоцна, а никој го нема искоментирано
https://www.seinet.com.mk/Default.aspx?lang=MK&docID=44498
Оваа овде има најголема тежина
Напоменуваме, за започнување на постапката по Барањето за конверзија на приоритетните во обични акции потребна е соодветна согласност од сопствениците на двата рода акции.
Незнам зошто сопстевниците на приоритетните не побараат конверзија 1:1, можеби грците ќе се сожалат и ќе гласаат, вака 1:2 е речиси невозможно,
ај да не го дрвам пак оти го имаме коментирано претходно само ќе и посакам многу повеќе од среќа оти да беа засекирани како што беа во мај ќе го ставеа на дневен ред сами, ама како што гледате и тогаш и сега ги заболе за приоритетните.
Напротив, јас мислам дека за малите акционери е подобра ваква структура на сопственост.Дека ќе има процес на продажба на еден сопственик на доминантниот пакет акции. Како приватизацијата на Телеком или ЕВН во Македонија.
Паника на БихачкаПаника . . .
Што вика гатачката, ќе има ли барем петстотче дивиденда пред Нова година?Напротив, јас мислам дека за малите акционери е подобра ваква структура на сопственост.
Јас очекував преку овој процес да се дознае ако беа јавни понуди (индиректно или директно) вредноста на компанијата "НЛБ Македонија"Напротив, јас мислам дека за малите акционери е подобра ваква структура на сопственост.
Приоритетните имаат право на дивиденда, без разлика дали обичните ќе добијат дивиденда, други права немаат.Демек, имателите на приоритетни немаат никакви права и зависат од добрата волја на главниот акционер?
Не ќе да е баш така. Вреди да се прочита целото барање, оти аргументацијата е многу добра.
Всушност, барањето веќе беше прифатено пред пола година од страна на главниот акционер. Што покажува дека интересот е двостран.
По се изгледа нема да биде ставено на дневен ред, штом се повикале на законот, а во законот пишува дека само тие со над 5% од акциите со право на глас смеат да додаваат точка на дневен ред, значи приоритетните НЕМОЖАТ ДА ПРЕДЛОЖАТ ТОЧКА НА ДНЕВЕН РЕДОва е писмо испратено како барање и сеуште нема одговор дали ќе биде на дневен ред?
Со други зборови огромна е веројатноста да се добие ова, а ако случаконо некогаш повторно биде ставена на дневен ред и се соберат 50%+1 од приоритетните да се добие ова(4) Акционери кои заедно поседуваат најмалку 5% од вкупниот број на акциите со право на глас можат по писмен пат да бараат дополнување на дневниот ред со вклучување една или повеќе точки во дневниот ред на собрание коешто веќе е свикано.