Nema takvo nesto kako normalna izolacija, se znae kakva e izolacijata, ima takvi sto moze da ti presmetaat kolkavi zagubi imas, mozes i samiot samo treba da izguglas...Kaj mene bese isto kocan ladno vo spalnata, e godinava ne e poke...Imav ploca gore i neizoilran tavanski prostor a nadvor imav izolacija so stiropor, ama ne e to to..Ako ne ti e gore izolirano dzabe...Pitaj go klime zoso mu se javuva mufla go zidovite i ke ti kaze poradi pvc dogramata koja ja stavil, e ako mu veruvas na Klime si se zeznal...I toj gore ima ploca samo,i za nego to e odlicna izolacija ...I da za komsikata elektricen kamin da gi gleda drvata kako gorat vo HD )..Sem ako imas spalna kako mojata kade e smrzvachka i moram i na trojka izduv da ja drzam klimata za da moze da e ramnomerna temperaturata.
Moram da go resham problemov so spalnava, imam mnogu ladni dzebovi bidejki ima kako prekrsuvanja sobava. I gubitoci toplotni imam mnogu, a ne mozam da utvrdam kade. Ne znam kako da proveram. Prebrzo mi se ladi sobata, a ne e samo radi izolacija, bidejki normalna izolacija si ima i 5 komorni prozori. Se javiv kaj toj shto mi gi prodade klimite, ima aparati za merenje temperaturi, termalni kameri pa da dojdi da razgledame shto i kako e pa naredna nedela ke dojdi da vidi.
Zato pred da stavis klimi ti trebaat toplinski zagubi da utvrdis..Ako ne sakas da citas guglas, go imas Klime on ti neviden expert...Samo tesko mu odi so komsikite nikako da gi stopli ...
Toa 10...11 ili 12kw mozi da bidi i pomalce ako dobro izolirate,nezavisnot dali e Gree i Mica ili koj bilo tip na greenje...
Kaj mene e 7kw dnevno..za razlika od lani koga bese 10-11kw vo isti uslovi..
PS postot ne se odnesuva samo na tebe licno tuka na site koi treba da naucat nesto,pred da se opredelat za vakov tip na greenje...
Znaci bez @Klima ured samo koga se odlucuvate za nesto...nedaj boze da mu si komsija ili komsika