@Klima ured te snema be drugarce, ne mi odgovori ili nejasni ti se prasanjata pak?Seriozen si ili me vozis?
2 pati ti kazav,ili ne si slusnal za beko,fonko,carrier.
@Klima ured te snema be drugarce, ne mi odgovori ili nejasni ti se prasanjata pak?Seriozen si ili me vozis?
2 pati ti kazav,ili ne si slusnal za beko,fonko,carrier.
[DOUBLEPOST=1541672298][/DOUBLEPOST]Me prasuvas od koga se graeam na klima.
Vaka na klima se gream uste od pred 10 dodini so toa sto togas imav on-off klima beko 3.5kw ne inverter do -3 se greev so klimata a ako bese pogolem minus togas uklucivav panelka Thermor posle imav isto on-off klima Korel 3.5kw isto taka se greev do -3 so klimata posle so panelka Thermor
Od pred 3 godini kupuv inverter Vivax 5.5kw bekoto i Korel klimata gi prodadov i Sega gream 55m2 so inverter vivax
Za led sijalici site sijalici mi se led pvc prozori imam stiropor fasada imam
Jas kazav Sega ti kazi na sto se grees.
Jas kazav ti kazi na sto se grees ?@Klima ured te snema be drugarce, ne mi odgovori ili nejasni ti se prasanjata pak?
@murto imal toplana vo dvor za negovi potrebi i edna nuklearna centrala za klimite inverter na komsiite. Aj sega prasaj go pak na sto se gree, ziti se prasaj go.[DOUBLEPOST=1541672298][/DOUBLEPOST]
Jas kazav ti kazi na sto se grees ?
Isklucija klimata od steker pocekaj 5min i posle uklucija vo steker za toa vreme izvadi gi bateriite i stavi gi pak vo dalecinskoto stavija na HEAT na 25 stepeni i vo 3 ta brzina fan od vkupno 5 brzini ( ili sonce na displey-ot od dalecinskoto ) i iscisti gi filtrite na klimata ako e povtorno isto povikaj servis za LG.Чаре некое?
Ќе пробам вака, фала. Инаку климата е купена во летото и користена е само неколку месеци т.е. многу ретко... дали 3-4 пати неделата пуштана по 2 саати.Isklucija klimata od steker pocekaj 5min i posle uklucija vo steker za toa vreme izvadi gi bateriite i stavi gi pak vo dalecinskoto stavija na HEAT na 25 stepeni i vo 3 ta brzina fan od vkupno 5 brzini ( ili sonce na displey-ot od dalecinskoto ) i iscisti gi filtrite na klimata ako e povtorno isto povikaj servis za LG.
Mozebi fali freon vo klimata.
Kolegata go ima ovoj model i do Sega nema nikakov problem so klimataЌе пробам вака, фала. Инаку климата е купена во летото и користена е само неколку месеци т.е. многу ретко... дали 3-4 пати неделата пуштана по 2 саати.
Slikaj go dalinskito za da vidime kako gi imas namesteno setinzite na klimata?Ајде ако можи совет
https://www.neptun.mk/categories/INVERTER_SISTEMI/KLIMA-LG-P-12-EN-NSJ---P-12-EN-UA3
дома го имам овој уред.
При мала работа поладно време, како ова надвор ноќни и утрински температури, климата дува со мала топлина (млако) и нема шанси да загрее било каков простор со таа топлина која ја исфрла. Му треба доста време.
Режимот на работа е на 4 црти (брзина на вентилатор), наместена на топло. Кога ќе ја пуштам во JETmode брзина на вентилатор, топлината на издув се намалува.
Чаре некое?
така и ќе биди изгледа. фала во секој случај.Kolegata go ima ovoj model i do Sega nema nikakov problem so klimata
Probaj so sovetite ako e isto moj sovet ti e da viknes servis i taka ti e klimata pod garancija.
океј се сетинзите, али ајде кога ќе одам вечер дома ќе сликам.Slikaj go dalinskito za da vidime kako gi imas namesteno setinzite na klimata?
Slikanja i klimata i dalecinskoto.така и ќе биди изгледа. фала во секој случај.
океј се сетинзите, али ајде кога ќе одам вечер дома ќе сликам.
Slikaj pred da gi napravis rabotite shto ti gi preporacha @Klima uredтака и ќе биди изгледа. фала во секој случај.
океј се сетинзите, али ајде кога ќе одам вечер дома ќе сликам.
На ова ќе додадам само НОРМАЛНО, прав одговор.Да споделам и овде
Е вака за дечките со GREE и најдобрите клими.
Еве зошто постои еуровент и што значи.
Ова е нов модел на fujitsu https://www.electronica.gr/F02EEB12.el.aspx
KGTA
И на папир вака документи од нив напишани изгледа стварно одличен бај.
5.1 scop средна зона, 770 m3/h проток на воздух, твин ротари. R32 се тоа супер.
Дуру кога ќе де погледне во сервисно си има табелички за испорачана топлина на надворешна -15 и внатрешна 20 како што тестира еуровент.
И резултатите бар напишани од нив делуваат, увуао прекрасно.
На -15 внатре 20 испорачува 3.36 kw со потрошени 1.36 kw/h струја.
Фантастично.
Ама фала му на бога што има независна лабораторија што ги тестира овие болд стејтмнтс на произведувачите.
И резултатите се малку шок.
На -15 во внатрешна 20 степени eurovent измерил дека климичката дава 2.15 kw со 2.81 cop.
Тоа е 1.21kw разлика во оддадена топлина измерена од eurovent.
1.21kw е плус една панелка или плус уште една клима на -15.
Затоа читајте eurovent за нештата да станат појасни.
А ако нема eurovent, well тогаш можеш да тврдиш дека климите ти се no 1 у светот
Сеа јасно им е на остатокот од светот зошто треба еуровент, и колку се валидни тие табелите што ги цртаат инжињерите на GREE со желба за топлина од нивните клими.
Sent from my iPhone using Tapatalk
абе каков еуровент какве си пичке материне си го имаат гри стрелец со мерачитеДа споделам и овде
Е вака за дечките со GREE и најдобрите клими.
Еве зошто постои еуровент и што значи.
Ова е нов модел на fujitsu https://www.electronica.gr/F02EEB12.el.aspx
KGTA
И на папир вака документи од нив напишани изгледа стварно одличен бај.
5.1 scop средна зона, 770 m3/h проток на воздух, твин ротари. R32 се тоа супер.
Дуру кога ќе де погледне во сервисно си има табелички за испорачана топлина на надворешна -15 и внатрешна 20 како што тестира еуровент.
И резултатите бар напишани од нив делуваат, увуао прекрасно.
На -15 внатре 20 испорачува 3.36 kw со потрошени 1.36 kw/h струја.
Фантастично.
Ама фала му на бога што има независна лабораторија што ги тестира овие болд стејтмнтс на произведувачите.
И резултатите се малку шок.
На -15 во внатрешна 20 степени eurovent измерил дека климичката дава 2.15 kw со 2.81 cop.
Тоа е 1.21kw разлика во оддадена топлина измерена од eurovent.
1.21kw е плус една панелка или плус уште една клима на -15.
Затоа читајте eurovent за нештата да станат појасни.
А ако нема eurovent, well тогаш можеш да тврдиш дека климите ти се no 1 у светот
Сеа јасно им е на остатокот од светот зошто треба еуровент, и колку се валидни тие табелите што ги цртаат инжињерите на GREE со желба за топлина од нивните клими.
Sent from my iPhone using Tapatalk