Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
Еве и јас да се приклучам со препораките, и да ја дополнам листата. Далеку се од десетки, ама мене ми оставиле добар впечаток и ми котираат високо.

Трилер

Searching (2018)
Wind River (2017)
Nocturnal Animals (2016)
Good Time (2017)
John Wick: Chapter 2 (2017) + кецот.
10 Cloverfield Lane (2016)

Split (2016)

Драма

The Revenant (2015)
Demolition (2015)

I, Tonya (2017)
45 Years (2015)
Brooklyn (2015)
Everybody Wants Some!! (2016)
Isle of Dogs (2018)
The Little Prince (2015)

Комедија

The Disaster Artist (2017)

Baby Driver (2017)
The Big Sick (2017)

Non - English

Victoria (2015) [Germany] - Своевремен хит на форумов.
Train to Busan (2016) [Korea] - Најдобар филм со зомби на сите времиња.
La tortue rouge (2016) - Studio Ghibli.
Spacewalk (2017) [Russia] - го предложив во филм клубот. Доби одлична overall оценка.

Salyut-7 (2017) [Russia] - ако ти се свиѓа погорниот, и овој ќе ти се допадне.
Three Seconds (2017) [Russia] - Не сум љубител на кошарка, ама овој искина.
Your Name. (2016) [Japan] - едно од најдобрите анимеа од оваа декада.
Rekvijem za gospodju J (2015) [Serbia] - Балканско црнило. Ако сакаш уште повеќе да се убедачиш...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Upgrade го немате на ниедна листа бе? Крајот го вади, не е лош. Али треба да надокнадам со филмови 2018 многу малце имам гледано.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Фала ви на сите,

чисто да ви доловам колку сум бил активен, еве што ми е гледано од сите филмови кои ги предложивте:

Arrival,
Blade Runner 2049,
Annihilation,
War For the Planet of the Apes,
Едит:
The Revenant (2015)

:sramezliv:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Фала ви на сите,

чисто да ви доловам колку сум бил активен, еве што ми е гледано од сите филмови кои ги предложивте:

Arrival,
Blade Runner 2049,
Annihilation,
War For the Planet of the Apes,
Едит:
The Revenant (2015)

:sramezliv:
Гледај La La Land. Мене тој ми е број 1 од последните 3 години, и веројатно во all time топ 5.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Dzabe plakjav kino karti za A Star is Born...

(n)(n)(n)
Обично ко ќе се појавиш на темава со некој ваков коментар, а па особено кога е за филм на кој повеќето му аплаудираат со овации, мислам дека си претенциозен. И бев спремен да го изгледам денес, и да се вратам тука и да се карам со тебе. А испадна дека мислам оти никогаш не си бил повеќе во право. (y)

P.S. Роденден му беше на Синеплекс, јас само 100 денари платив. :kuracc:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Обично ко ќе се појавиш на темава со некој ваков коментар, а па особено кога е за филм на кој повеќето му аплаудираат со овации, мислам дека си претенциозен. И бев спремен да го изгледам денес, и да се вратам тука и да се карам со тебе. А испадна дека мислам оти никогаш не си бил повеќе во право. (y)

P.S. Роденден му беше на Синеплекс, јас само 100 денари платив. :kuracc:
Ja za dvajca 20 evra samo karta a ne bese ni na cineplex standard :(

Ovoj Bradley sekoja godina pred oskari vadi vakvi filmovi.. Mada se iznasmeav sto go vidov kako reziser na krajot, valda zatoa deluvase amatersko sve.. Ama glumata od nego top

Ke se naucite deka stalno sum u pravo, in time... :d

Inace @Io Sono Interista taka i pravam obicno, samo blokbasteri i toa najocekuvanite, ali koga imam sansa retko mozam da oddoleam

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Ja za dvajca 20 evra samo karta a ne bese ni na cineplex standard :(

Ovoj Bradley sekoja godina pred oskari vadi vakvi filmovi.. Mada se iznasmeav sto go vidov kako reziser na krajot, valda zatoa deluvase amatersko sve.. Ama glumata od nego top

Ke se naucite deka stalno sum u pravo, in time... :d

Inace @Io Sono Interista taka i pravam obicno, samo blokbasteri i toa najocekuvanite, ali koga imam sansa retko mozam da oddoleam
Јас имам многу да зборувам за филмов. Ај стави го во таа темата spoiler free, за тие што го гледале. BTW, свесен си дека сме сами против цел форум? Море, сами против цел свет, изледа!

Типичен Oscar bait филм. Ама барем да не беше до толку лош.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Јас имам многу да зборувам за филмов. Ај стави го во таа темата spoiler free, за тие што го гледале. BTW, свесен си дека сме сами против цел форум? Море, сами против цел свет, изледа!

Типичен Oscar bait филм. Ама барем да не беше до толку лош.
Факју, Златко

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Па морам да го гледам Оби-Ван Кеноби како се обидува да се протне како скоро 40-годишен, а во делови од филмот мора да глуми и младич.
Во Goodbye Christopher Robin (2017) ќе го видиш во слична позиција и Генерал Хукс.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Во Goodbye Christopher Robin (2017) ќе го видиш во слична позиција и Генерал Хукс.
Него пак само како Генерал Хукс не можам да го гледам. Го гледам во филмови како About time и Ex Machina и одеднаш го гледам почнал да се дере ко Хитлер... :)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Пика Пика Пикачу

Без снорлакс не идеме никаде,ајде кој го чува црвениот албум со сликички поќемон,јадеш краосан,ем благо,ем собираш its fun for everbody,башка Рајан е пикачу така да би требало да биде интересно

Kajgana Shop

На врв Bottom