Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Денес гледав два многу слични филма, по многу работи: двата европски, двата од 2017, двата кандидати за Оскар на своите држави, двата стигнаа до кратката листа од 9 филма пред номинација и двата не беа номинирани. И двата филма се со еден многу сличен тон - оставаат грутка во грлото и се прекрасен опис на тагата по загубата на некој близок. Германскиот In the Fade и израелскиот Foxtrot. Вториот некако ме погоди малку повеќе, зашто проникнува во суштината на прашање како бесмисленоста на војната и истовремено на многу суптилен начин ја пародизира и исмева. Ако сакате филм кој буквално не мрднува од место, а на крајот ве вади од патики и буквално ве мрднува од место - препорака од мене! Љубители на акција и Холивуд - стоп.

Гледајте го клипчево, нема никаков спојлер.

Ау Burning, ау, ау, ау... :cuc: Мислам дека ова може да биде еден од најзборуваните на форумов за годинава. Корејците стварно се надминуваат себеси. @џимеј , тебе мислам дека особено ќе ти се допадне, ќе ти кажам зошто откако ќе го гледаш.

Ау Burning, ау, ау, ау... :cuc: Мислам дека ова може да биде еден од најзборуваните на форумов за годинава. Корејците стварно се надминуваат себеси. @џимеј , тебе мислам дека особено ќе ти се допадне, ќе ти кажам зошто откако ќе го гледаш.

Кај го најде за симињање?

најјако е кога Strelec и GT1 си прават муабет на темава, а сигурно седат еден во иста соба
а ништо чудно и една личност да е (поделена)
[DOUBLEPOST=1541414314][/DOUBLEPOST]
овакво сајтче може секој да направи и да пишува што сака
на вакви сајтови и Македонија беше лидер во регионот

Mnogu filmovi gledas so Anthony Hopkins

Ептен ми го направи кејфот сега, ќе морам да го гледам, иако за тепање сум периодов, три изгледани филма во 2 месеци, брука невидена сум. Се тешам со тоа дека овде @whatto гледа колку за сите нас.

За да смее да ја има музиката во филмот, се мешаат сопствениците на музиката. Во случајов Квин. Значи мора да одобрат сѐ во филмот. Затоа е и тралалајка според нивни терк. Ако некој сака да направи филм за вистината - нема да добие одобрение, значи нема да ја има музиката. Отприлика тоа е.

Ја пред 2 дена го стаив у вочлиста и ептен се хајпнав али за таков чекам јак 1080 рип, а ко шо глеав и вчера немаше

Ја пред 2 дена го стаив у вочлиста и ептен се хајпнав али за таков чекам јак 1080 рип, а ко шо глеав и вчера немаше
WEB-DL има, сосема солиден рип.

Знам знам, али чекам блуреј од тие со многу гига сили шо се, да пичи и у темни кадри :D
Е да, филмов е баш за блуреј. Не спомнав - тој е освојувачот на Златна камера 300 на Манаки во Битола годинава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom