The Return
Спора драма, споро движење на камера, спор развој на настаните, а можев да го гледам филмов уше едно 4-5 саата.
Друга работа што прилично ретко се случува, посебно во драми е уште во првите неколку минути и со почетната сцена да успее да ме внесе филмот.
Кинематографијата преубава. Максимално користење на руската природа.. одмор за очите. Затоа и за драми не треба да се штедат гигабајти кој има можност. Овој го најдов од 20гига и вредеше.
Ликовите направени многу реално, затоа и лесно беше да се поврзеш со нив, а се подразбира дека помогна и маестралната глума на сите, али посебно на децата и посебно на најмалиот.. не ни делуваше дека глуми. Браво.
И овој си спаѓа во омилениот жанр на корвус камиг оф ејџ, две деца првпат во животот го гледаат татко им и одат на "екскурзија" со него, едниот го идолизира другиот не го прифаќа, а во меѓувреме со секој ден "растат". А многу интригантен ми беше таткото и коа ќе размислам и боље беше шо така магловиото беше преставен. Најмногу ме интересираше зошто морал да замине. Вака делуваше ко строг бесчувствителен човек ама мислам дека внатре не беше таков што се покажа и со сликата од фамилијата која децава ја најдоа на крај.
Како и да е супер драма, се мислев доста дали 4 или 4ипол ѕвезди али нека биде за сеа првото зашо иако држеше јако цело време не ме потресе до крај.. 8/10
Хипстери
Руски мјузикл кој си имаше и пикови и падови.
Како шо у гратчето у Футлус беше забранет рокенролот, овде во Русија е забранет џезот. А кога е џез во прашање автоматски саундтракот е добар, мада имаше и по некоја песна од други жанрови.
Филмов генерално ми се свиѓаше до последната третина кај што ни опадна малку. Исто ми беше на моменти ко шо викаат на англиски, неизрамнет, со начинот на кои беа прикажани на пример сцените со војна, секс.. ко да ми искачаа од тонот на филмот. И едно пола саат мислам дека има вишок.
Инаку главнава глумица
.. убавица. А и таа строгата коа се дотера достигна високо ниво на слаткост.
Како и да е забавен беше, гледлив и нешто неочекувано коа станува збор за руски филмови.. 6,5/10