Скапи испити и често повеќекратно полагање за возачка дозвола

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво,

Дали некој знае како оди сега полагањето градска во Битола?
Дали се уште во тој фазон - положување од четврти пат?

Мене да ми направат така ....ќе ја заглавам гаста во трета и ке скокнам од колата.....нека гинат стоките...

потоа ке речам дека сакале да ме силуват и ме фатила параноја:helou:
Ѕвер хахаха:)

Дали може со 19 год да полагам за Ц? И колку време треба да помине од кога ќе земеш за Б па да одиш за Ц?
Прашав и прочитав сите различно ми кажаја

Може ли да се возат часеви во Скопје а да се полага во друг град?

Може ли да се возат часеви во Скопје а да се полага во друг град?
Може кај сакаш да возиш, ама ќе полагаш тестови во градот по лична карта од каде што си.

Пошо сега новиот испитен центар почна со работа и многу се паѓа. 70 кандидати има на ден за градска а од нив само по 5 души поминуваат. Комисијата составена од 3 члена си имала тарифа. По 50 евра за секој член и си поминал градска. Некој со слична инфорамција?

А ова?

Тоа прашав, да возам во Скопје часеви, а да си полагам во градот по лична карта.
Можеш на пример да си и жител на друг град и да полагаш во Скопје, но по закон мора во последните 6 месеци да си регистриран дека си престојувал во Скопје.

Кога ја полагав можеше било каде да се земаат часови а полагањето се вршеше во градот кој ти е заверен како живеалиште во лична карта. Не би требало и сега да е нешто сменато.

Иначе во Охрид се откри скандал дека комисијата што испитуваше работеле години без лиценца, па сеуште гледам кај истите полагаат децава. Значи која дисфункционална држава сме, немам коментар...

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

А ова?

Тоа прашав, да возам во Скопје часеви, а да си полагам во градот по лична карта.

не, оти ги викаш:

часеви часеви часеви часеви

giphy.gif

Дали може со 19 год да полагам за Ц? И колку време треба да помине од кога ќе земеш за Б па да одиш за Ц?
Прашав и прочитав сите различно ми кажаја
Можеш, но само ако ти истекле 2 години откако си положил за Б, но кога ќе наполниш 21 година ќе можеш да си ја земеш возачката и да возиш камион/комбе со Ц.

Само сакам да се надоврзам на темава и нешто да ве прашам
Дали знаете колку чини полигон и градска од прв пат за уплаќање?

Само сакам да се надоврзам на темава и нешто да ве прашам
Дали знаете колку чини полигон и градска од прв пат за уплаќање?
Po 2200 eden.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom