Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Да не е многу поскапа од оваа хаиер тундра, за која се мислам. Евентуално да има и хепа филтер.

http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=70292
Нема шанси да стоплиш дуќан со оваа клима од 40 квадрати плус доле подрум. Кажи и висина на таван, чим е дуќан сигурно не е 2.5м.
А некој тука пиша иста ситуација кај што го изолирал таванот од подрумот, направи го и ти истото.

Дали грееш сега со нешто? Со 20.000 мислам дека нема автоматика на хоризонтала. Дај макс буџет.

Нема шанси да стоплиш дуќан со оваа клима од 40 квадрати плус доле подрум. Кажи и висина на таван, чим е дуќан сигурно не е 2.5м.
А некој тука пиша иста ситуација кај што го изолирал таванот од подрумот, направи го и ти истото.

Дали грееш сега со нешто? Со 20.000 мислам дека нема автоматика на хоризонтала. Дај макс буџет.
Cim klime veli mozi togas mozi .

Decki dajte sovet za klima za 25 kvadrati dnevna soba so pvc prozori i bez nekoja posebna izolacija(cigla do cigla) so moznost za greenje i spalna od 15 kvadrati.budzet do 40 iljadarki
Fala

Denovie ce mora da zemam uste edna klima.izborot mi se sveduva na gree lomo eco,vivax aeqi,vivax aesi+,ili vivax aemi.aesi+ imam popust i moze da go zemam po cena od 19990.skoro site modeli se so ista cena,samo sto lomo ima 10god garancija uslovna no i vivax ima tri no i tamu uslovna.sto da se zeme?

После толку срања, Стар Ворс не можат више лошо да ме изненадат. Мечка страв, мене не страв, ќе го глеам Соло, па шта буде.[DOUBLEPOST=1540485909][/DOUBLEPOST]
Тој вториот е само за фанови на Адам Сендлер
А првиот не е за никој. Ужас.

Последно уредено:
Denovie ce mora da zemam uste edna klima.izborot mi se sveduva na gree lomo eco,vivax aeqi,vivax aesi+,ili vivax aemi.aesi+ imam popust i moze da go zemam po cena od 19990.skoro site modeli se so ista cena,samo sto lomo ima 10god garancija uslovna no i vivax ima tri no i tamu uslovna.sto da se zeme?
Znaci i VIVAKS ima uslovna garancija samo.do.tri godini.
Nikoj tuka nema zbor.progovereno za toa deka i za Vivaks se doplaka.
Samo za GREE se potencira.daval 10godini.so doplata.
Klime neka ti preporaca koj Vivaks i neka ti ostavi telefon za konsultacii. :duel:

Vivax aesi+ e mnogu solidna klima.[DOUBLEPOST=1540482941][/DOUBLEPOST]
Klime neka ti preporaca koj Vivaks i neka ti ostavi telefon za konsultacii. :duel:
Jas ne sum trgovec kako tebe jas imam druga profesija.

Се доплаќа, што за мене е смешно и кретенско од страна на продавачите да не обезбедат мин од 2-3 безусловна гаранција. Утре за фен ќе воведат проверка.
Иначе од Техномаркет е ова, може важи и за други марки или во други маркети.

Sto Dobro ?
Da snimis video ke se vidi deka maksimum 30sekundi ke drzi potrotrosnja od 480W i ova podesuvanje 25 zadadena/AutoFan
na vtora minuta ke otide na 700W.....u treta na 1Kw....i sve taka u krug
Ne nozam da razberam zoshto da ja stavam klimata na vtora ili treta brzina ili zoshto AutoFan-ot se veli deka ne cini? Te prashuvam zashto ne razbiram. Mi nema logika klimata na AutoFan da kreva vtora ili treta brzina ako klimata bez problem si odrzuva temperatura so malu duvkanje. Ova e iskreno prashanje, ne e trolachko.

Ne nozam da razberam zoshto da ja stavam klimata na vtora ili treta brzina ili zoshto AutoFan-ot se veli deka ne cini? Te prashuvam zashto ne razbiram. Mi nema logika klimata na AutoFan da kreva vtora ili treta brzina ako klimata bez problem si odrzuva temperatura so malu duvkanje. Ova e iskreno prashanje, ne e trolachko.

Затоа што не читаш ли, климата ја клаваат во простории од 70м2 и очекуваат да ги стопли. И притоа сакаат да му штеди. Нека пробаат нареден пат во просторија од 150м2 нека ја наместат и нека гледаат во уредите за мерење потрошувачка и температура ко стоки. Притоа може да го отворат прозорецот и да го постават термометарот надвор.

На крајот на денот сепак таа е само клима декларирана како 3.5. И реална квадратура би била 35-40 квадрати. Затоа е испрограмирана просекот макс да и биде околу 900W. Затоа што не очекува некој да ја поставува во 100м2 и да лупа ко будала на макс компресор и да го прегори. Си има заштити, ладење ова она.

Според сите спецификации што ги гледав немаше доволно избор да бидам сигурен дека некоја 3.5 кај мене во 35м2 ќе ме згрее и купив 5.5. Но некој сака да грее 70м2 и да плаќа 1000 денари струја. Е кога тој разум ќе се закоси со секоја логика ќе се запрашуваш вакви прашања

Затоа што не читаш ли, климата ја клаваат во простории од 70м2 и очекуваат да ги стопли. И притоа сакаат да му штеди. Нека пробаат нареден пат во просторија од 150м2 нека ја наместат и нека гледаат во уредите за мерење потрошувачка и температура ко стоки. Притоа може да го отворат прозорецот и да го постават термометарот надвор.

На крајот на денот сепак таа е само клима декларирана како 3.5. И реална квадратура би била 35-40 квадрати. Затоа е испрограмирана просекот макс да и биде околу 900W. Затоа што не очекува некој да ја поставува во 100м2 и да лупа ко будала на макс компресор и да го прегори. Си има заштити, ладење ова она.

Според сите спецификации што ги гледав немаше доволно избор да бидам сигурен дека некоја 3.5 кај мене во 35м2 ќе ме згрее и купив 5.5. Но некој сака да грее 70м2 и да плаќа 1000 денари струја. Е кога тој разум ќе се закоси со секоја логика ќе се запрашуваш вакви прашања
Еве и јас по подолго време да пишам.
Прво да ви кажам темава отишла во неповрат истите ликови продаваат муда за бубрези.
Второ брате мису си е митсу и атофанот си работи супер ама во 45кв не во 70 како што наведе претходно.
Уште не е заладило како што треба па да видиме што е како е. Инаку брат ми којнисто така стави митсу35фх е презадоволен што не тегне дрва на 5ти спрат за натаму ке видиме.
П.с. е и да аерито си крчка кај родителите еве ви и сликичка во моментов поздрав то хејтерите

Attachments

• Screenshot_2018-10-25-21-56-11.png
    Screenshot_2018-10-25-21-56-11.png
    429,5 KB · Прегледи: 45

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom