UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Не значи дека ако играчот е во катстрофална форма овај период е исто така лош играч, шо скокаш како прле одма, и Гризман и Коста се катастрофа овај месец дали тоа значи дека овие двајца се лоши играчи?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не може најдобриот лев бек во свет да е дупка во одбрана или сакаше да кажеш дека само во моментов е дупка во одбрана? :brlav:

Не.[DOUBLEPOST=1540421628][/DOUBLEPOST]

Карактеризиран е како сељачки и копачки ама не можеш ради 20 фудбалери у цела лига, истата лига да ја окарактеризираш како сељачка или ради 2ца такви играчи у тим цел тим да биде таков. Свесен си и сам дека ради немоќ играа прегрубо ама пак ќе кажам, можеби ете и јас претерав со постот, не сакав да навредам ама според мене така не треба да се претстави една екипа. Тука немав намера да ја омаловажам величината на Ѕвезда, сепак се некогаш Европски Првак што е за почит. Секако, за почит е и тоа што се дел од ЛШ.

Си знаеш и самиот. Ти испаѓа постот дека сакаш да ги омаловажиш комшииве.

Иначе, мене баш ми се јасни со таквата игра, ама не дека се обидуваат некого да повредат намерно, туку, треба да ги разбереш малце од каде им мотивацијата и агресивноста. Минатата недела играа со Динамо од Врање, пред 2000 гледачи, а сега играат на еден од стадионите со најголема традиција со светот, пред 65.000 луѓе, па и не ме чуди што вака наапани излегле на терен. Да не зборам дека на добар дел он нив ова им е шанса да се продадат некаде.

Вториот дел си го опишал и самиот, веројатно тие го прават истото во домашното првенство тоа што им го правевте вечерва, па нервозата си го прави своето.

Не губи надеж, можеби и твојот клуб ќе помине. Сепак освоиа бод велик као куча против Наполи во Белград.
Куде си бе куртон, чудно ке ми беше да не се јавеше, а још почудно ми е како немаш срам после тој што га доживе твој манчестер у вторник да се јавиш на тему да коментираш за звезду, јеботе манчестер[DOUBLEPOST=1540452560][/DOUBLEPOST]Оваа е тоа што во денешен модерен фудбал ретко кој го има, и покрај забраната за гостински навијачи и покрај пораз од 4:0 овие луѓе остануваат и после крајот на утакмицата, што сите сме сведоци баш во таа премиер лига при неповолен резултат 10 минути пред крај луѓето си одат незадоволни од играта на својот клуб.

Последно уредено:
Збор два за вчерашните дуели (гледани од моја перспектива) и општо за италијанските екипи...

Toтенхем се дно сезонава, Барса можеше 5 комада да даде, капа доле за Борусија (не само утакмицава туку прејако играат сезонава), разочаран од Атлетико М. и ПСЖ... Секоја чест за Наполи, сите италијански екипи играат прејако сезонава во ЛШ и на добар пат се сите 4 да обезбедат 1/8..
1.Наполи игра во претешка група, но мислам дека има солиден распоред, дома со Звезда и ПСЖ и у гости со Ливерпул и сметам дека и со 4 бода би се пласирале понатака бидејќи калакурница е групава и тешко дека 2 екипи би имале 10+ бода во групава...
2. Интер исто така се на добар пат, иако изгубија (сосема заслужено, класа две се Барса појаки) али со победа дома со ПСВ и бод во Лондон 100% идат даље.. Така да би им биле 4 бода доволни, па дури и 3 бода под претпоставка да изгуби Тотенхем од Барса...
3. Рома исто така со 4 бода би била 99% сигурна, доволен и е бод во москва и победа против Плзен..
4. Јуве нема потреба да се коментира, следен меч ако победи дома е 100% на првата позиција, а му е доволен бод за понатамошен пласман...

Оваа е тоа што во денешен модерен фудбал ретко кој го има, и покрај забраната за гостински навијачи и покрај пораз од 4:0 овие луѓе остануваат и после крајот на утакмицата, што сите сме сведоци баш во таа премиер лига при неповолен резултат 10 минути пред крај луѓето си одат незадоволни од играта на својот клуб.

За ова се зборува во цел свет.

Не може најдобриот лев бек во свет да е дупка во одбрана или сакаше да кажеш дека само во моментов е дупка во одбрана? :brlav:

Не си до толку па да ти објаснувам шо сакав да кажам, да Фелипе е паднат во формата, уствари и годинки си има.
Кога можи најдобриот централен дефанзивец да е дупка и најдобриот играч во светот да не постои месец дена можи и најдобриот лев бек да е дупе во одбрана( никогаш немам речено дека е најдобар ама ај)

Не си до толку па да ти објаснувам шо сакав да кажам, да Фелипе е паднат во формата, уствари и годинки си има.
Кога можи најдобриот централен дефанзивец да е дупка и најдобриот играч во светот да не постои месец дена можи и најдобриот лев бек да е дупе во одбрана( никогаш немам речено дека е најдобар ама ај)

44897481_10156457803683001_8698033240893554688_n.png

Dortmund pak e merak za gledanje. Eden trener sto moze da napravi momentalno dobro moze da se vidi kaj Favre. Podcenet trener sekako - sigurno i potezok karakter ama pocna da se opusta covekot ocigledno od atmosferata vo Westfalen i najladnite lugje omeknuvaat (y) Pokraj odlicniot trener i transferite letovo bea poln pogodok. Pocnuvakji od grabezot Alkaser kogo Dortmund odamna go gledase pa se pruzi prilika (25m EUR), preku Diallo (28m) koj vo tandem so mladiot Akanji ili Zagadou ja stabilizia odbranata, preku Witsel (20m) i Delaney (20m) za koi site se somnevaa deka se material za top klub - naprotiv se motori vo sredinata i mu donesoa na Dortmund pobednicki mentalitet. Hakimi za zal e samo pozajmen iako na stranicnite bekovi i posebno za Piscek treba zamena no ete deckoto odma mu pomaga na Dortmund i na kraj toa e bitno. Posle 2 godini se vrakja vo Real i tamu ima uste edna godina dogovor. Ke vidime sto planira Real so ogled na toa sto BVB ima "mathing right" znaci ako Real resi da go prodade Dortmund moze prv da go kupi ako dade ista suma kako drug klub. Odlicen e zasega iako imase i slabosti vcera no toa e normalno za mlad igrac. Dortmund so tie uslovi sto gi ima odlicno si ja zavrsi rabotata na Transfer pazarot. Pokraj toa mladite igraci kako Pulisic, Sancho i Larsen odlicno se prezentiraat i mozeme pak astronomski ponudi da ocekuvame. Posebno Anglicanecot Sancho ke bide sledniot 100m EUR Transfer i ke se vrati vo Anglija koga i da e.

Isto taka se pokaza korisno sto Dortmund ima mnogu igraci oti pak ima problemi so povredi. Vcera Alkaser, Schmelzer, Akanji, od prviot tim ne igraa a toa ne ni se oseti. Za razlika Baern so povredite na Tolisso i Coman i do neodamna Rafinha odma dobi problemi da gi ispolni poziciite soodvetno a i starite Riberi i Robben so 35 godini ne se vo sostojba sekoi tri dena da pokazat dobri partii.

Ke ima i slabi fazi ama zasega Dortmund e na odlicen pat. Rabotea na problemite. Isto taka so Sammer dobija nadvoresen sovetnik koi ima uloga i Sebastian Kehl kako menadzer na timot dosega dobro se pokazuva i go spremaat za naslednik na Zorc. Za razlika vo Baern Uli i Rummenigge se predominantni i ne ostapuvaat od nivnite pozicii. Ne za dzabe Lahm ili Eberl od Gladbach odkazaa da stanat sportski direktori tuka koga i onaka nemaa sto da odlucat. Sega tuka e Salihamidzic koj iako bese cenet kako igrac, izgleda samo kako marioneta na Henes i Rummenigge bez nikakvi ingerencii.[DOUBLEPOST=1540463383][/DOUBLEPOST]
DqTXm2NWwAAOtj5.jpg:large

:D mozese i dve vospitni da izede Costa na kraj pak nesto se kurcese.

Последно уредено:
i mozeme pak astronomski ponudi da ocekuvame. Posebno Anglicanecot Sancho ke bide sledniot 100m EUR Transfer i ke se vrati vo Anglija koga i da e.

Со здравје да си ги трошите парите. Што убаво така гордо си го кажуваш тоа како “фан“ дека ќе земете многу пари за младите играчи наместо тие што ги фалиш во управата да почнат да имаат муда да одбиваат големи понуди и да се обидат да ги задржат тие играчи подолг рок и да го направи тој потребен чекор Дортмунд како клуб во иднина и да не наликува на Бит пазар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom