Најекономично греење и ладење

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
A zosto da ne mi dade popust? Ne zemam golema kolicna no bara da platam 30-50% plus od cenite vo sosedstvoto. Na popari-okubi vremeto mu se gleda krajot.

Moze da ja namali cenata i da zemam od kaj nego, ili da ja zgolemi cenata ili da ne ja promeni i da ne zemam od kaj nego.

So ovie ceni koi gi dobiv, sigurno ne zemam od ovdeka.
Ne se nerviraj tolku,klima kupuvas ne avion. Ako tebe ti dade 15%, na tie sto zimaat na golemo treba min 30%,a moze nema tolkava zarabotka. Vo sosedstvoto moze na pogolemo zimaat od nasive,i startnata cena im e poniska,pa moze da igra so cenata. Moze sosedive se zastapnici za regionov,nasive zimaat od niv,i zatoa cenite se visoki.
Nikoj ne te prisili da zimas od tuka,samo bez nervozi,a ako regularno ja uvezes klimata cenata garant ke bide povisoka od tuka

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Ne se nerviraj tolku,klima kupuvas ne avion. Ako tebe ti dade 15%, na tie sto zimaat na golemo treba min 30%,a moze nema tolkava zarabotka. Vo sosedstvoto moze na pogolemo zimaat od nasive,i startnata cena im e poniska,pa moze da igra so cenata. Moze sosedive se zastapnici za regionov,nasive zimaat od niv,i zatoa cenite se visoki.
Nikoj ne te prisili da zimas od tuka,samo bez nervozi,a ako regularno ja uvezes klimata cenata garant ke bide povisoka od tuka
Ne mozhe samo klimite da se tuka so povisoki ceni, a cela ostanata bela tehnika da e ista cena. Jedino Gree mozhda e so poniska.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
CARRIER Ventus Supreme inverter (R32):

Најдобар избор за секоја сезона.
Карактеристики на Carrier Ventus Supreme 12 inverter:

Капацитет ладење: 3,52 (1,1 ÷ 3,9) kW
Капацитет греење: 3,80 (1,0 ÷ 4,2) kW

Опсег на греење: -15°C ÷ +24°C;
Опсег на ладење: -15°C ÷ +46°C;

Eкстремно тивок и штедлив клима уред со SCOP и SEER од преку 7.2,
висока A+++ / A++ енергетска класа на греење / ладење,
Carrier 3D DC Hybrid инвертерска технологија, функција на самочистење,
5 во 1 антибактериски филтер и јонизатор за целосен третман на воздухот,
Auto-restart функција, 24h тајмер и можност за Wi-Fi управување!!!

Прегледај го приврзокот 197902

За било какви дополнителни информаци, обратете се наinfo@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/

Следете не на нашата facebook страна:
https://www.facebook.com/EnergijaMakedonija/

или повелете во нашиот продажен салон на
ул. Лондонска 1А, Скопје.
Може ли да ве прашам која е оваа политика на фирма да не прикажува точни модели на уреди и најбитното, цена?
upload_2018-10-10_14-23-25.png

На сајтот воопшто и ја нема оваа клима... И зошто кога веќе трошам време на интернет да пребарам одредени информации да бидам пренасочен на телефонски број па и таму да губам време. Кога купував клима пред еден месец на сајтот на енергија не се задржав повеќе од 1 мин и автоматски не ги ни разгледав понудите што се.

Една добронамерна критика од мене кога веќе правите интернет рекламирање барем нека биди професионално. Верувам дека би привлекле повеќе купувачи.

Член од
6 август 2018
Мислења
58
Поени од реакции
101
Може ли да ве прашам која е оваа политика на фирма да не прикажува точни модели на уреди и најбитното, цена?
Прегледај го приврзокот 197912

На сајтот воопшто и ја нема оваа клима... И зошто кога веќе трошам време на интернет да пребарам одредени информации да бидам пренасочен на телефонски број па и таму да губам време. Кога купував клима пред еден месец на сајтот на енергија не се задржав повеќе од 1 мин и автоматски не ги ни разгледав понудите што се.

Една добронамерна критика од мене кога веќе правите интернет рекламирање барем нека биди професионално. Верувам дека би привлекле повеќе купувачи.

Почитувани,

Да во право сте тоа е стариот модел меѓутоа моментално се работи на промена на веб страната поради тоа се уште не е променет моделот.

Со почит,
Енергија доо

Член од
2 август 2014
Мислења
1.785
Поени од реакции
4.148
Прегледај го приврзокот 197912

Патиштата кои водат до успесно продавање многупати се покажало дека често пати чудни и нелогични. Најдобар доказ за тоа е начинот на продажба на ГРЕЕ климите, на еден арогантен и често пати дрзок и непримерен начин кој ете можеби и има успех, во една констелација кога и немате вистинска стручна и правовремена информација што навистина купувате итн.......
За мене е стварно глупаво да на прв поглед немате цена на коштање на производот, како некакво првично приближување и будење на интерес за купување или за одбивање или играат на карта дека некој со својот љубезен глас у стручност ќе ве “натера“ да купите.
Има една интересна вистина во трговијата, која уште во 17-еттиот век ја приметил некој италијански економист: се вика правило 70-30. Имено 70 проценти од купувачите го прават 30 проценти од вкупниот промет или обратно 30 проценти од купуваќите ви прават 70 проценти од вкупниот промет. По таа логика зошто да се замарате со овие 70 проценти кои само ќе ве изморат, кога мозете со нив по кратка постапка сакаш несакаш ( при тоа нешто ќе упали), а убавите зборови и насмевки ќе ги сочувате за овие 30 проценти. Ова во последниве години е приметно во банките во Америка каде порано и 1 долар да ставате во банка ќе ви титраат јајца и ќе ви даваат кафиња, сега тоа е мртво, ги бираат само оние кои им носат вистински профит (баш оние 30 проценти од погоре).
Ете и оваа политика на цени можеби нешто такво...... го чекаат тој што ќе ги контактира да му се посветат во потполност.....или пак ќе им се јавуваат само овие досадниве од овие 70 проценти и ќе ги умрат со празни муабети......

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Македонија ќе го смени името во Република Цена Инбокс.

Тоа би било најпрецизно територијално име.

Штом гледаш македонски сајт знаеш дека нема цени. Ни под разно!!! Секоја чест на Анхоч како лидери во ова поле, потоа и Нептун секако. Техномаркет и сетек се колку толку океј. А на темава сите линкови се од klimi.mk од проста причина што има разни марки и ЦЕНИ! најголемиот број луѓе сајтот го користат информативно и ќе си одберат од друго место клима, или од дистрибутер или од некаде кај што знаат некон, за утре кога ќе затреба да имаат џокер-зови. Ама сајтот го линкаат и има посетеност. Зошто кај нас се знае дека ако немаш познат ќе си троа почекаш, ако воопшто некој се позамара се тебе.

И така... кога нема цени на сајт не ме ни интересира сајтот. Затоа што без цена незнам што гледам. Ќе си отворам сајт за клими Дајкин. Ај чекај има 5 модели. Аха епа овој е бољи... овој најбољи. Ај цени? Нема. Барај барај по нетов... 2000 еур, 2400еур... пуууу бе другар, џабе сум гледал значи.

Затоа цена.

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Na komsijava Denes mu go montiraa ovoj model za 50m2 solidno izoliran prostor i sto e NAJVAZNO od greenje na drva premina na greenje so inverter
klima.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Патиштата кои водат до успесно продавање многупати се покажало дека често пати чудни и нелогични. Најдобар доказ за тоа е начинот на продажба на ГРЕЕ климите, на еден арогантен и често пати дрзок и непримерен начин кој ете можеби и има успех, во една констелација кога и немате вистинска стручна и правовремена информација што навистина купувате итн.......
За мене е стварно глупаво да на прв поглед немате цена на коштање на производот, како некакво првично приближување и будење на интерес за купување или за одбивање или играат на карта дека некој со својот љубезен глас у стручност ќе ве “натера“ да купите.
Има една интересна вистина во трговијата, која уште во 17-еттиот век ја приметил некој италијански економист: се вика правило 70-30. Имено 70 проценти од купувачите го прават 30 проценти од вкупниот промет или обратно 30 проценти од купуваќите ви прават 70 проценти од вкупниот промет. По таа логика зошто да се замарате со овие 70 проценти кои само ќе ве изморат, кога мозете со нив по кратка постапка сакаш несакаш ( при тоа нешто ќе упали), а убавите зборови и насмевки ќе ги сочувате за овие 30 проценти. Ова во последниве години е приметно во банките во Америка каде порано и 1 долар да ставате во банка ќе ви титраат јајца и ќе ви даваат кафиња, сега тоа е мртво, ги бираат само оние кои им носат вистински профит (баш оние 30 проценти од погоре).
Ете и оваа политика на цени можеби нешто такво...... го чекаат тој што ќе ги контактира да му се посветат во потполност.....или пак ќе им се јавуваат само овие досадниве од овие 70 проценти и ќе ги умрат со празни муабети......
Има повеќе варијации на ова. Последното што го имам читано е поврзано со успехот на индивидуата и вика дека на денешницата процентите се стасани до 95 - 5, да не се повторувам на тоа што значи бидејќи го објасни.

Сепак сега е време на интернет живот и иако сме заостанати не значи дека треба во целост да заостануваме. На крајот на денот прашај го алиекспрес за тоа како треба да изгледа успешен сајт. Замисли таму да пишуваше пратете емаил и ќе ви доставиме спецификации за производот. Праќаш емаил, чекаш една недела нема одговор, се јавуваш и ти викаат абе заборавивме да провериме. Претпоставуваш колку продажби ќе имаа?

Иако кај нас сеуште е менталитет напумпај цена, најди повеќе наивни и будали кои нема да се бунат, а на поупорните спуштај му цена и ценкај се, доаѓа време кога оваа финта не работи. Тоа е нешто што го има по сите македонски огласници на фб и реклама 5. Знаеш колку производи имам купено што имаат цена по договор? 0! Знаеш кое замарање е постојано да се јавуваш и да се ценкаш со идиоти што пумпаат цени до бескрај и се со менталитет да те закрпат или увалат нешто. Јас дури и би го забранил тоа цена по договор, не живееме во време кога еднаш неделно идат трговци од солун па кој колку ќе продаде и како ќе се договориш така. Се дури прават така ќе ме губат мене како клиент, а верувам и поголем дел од новите генерации што се интернет пописмени. Подобро ќе платам нешто поскапо отколку цел ден да се зафркавам барајќи попусти без да знам точни информации.

И да, бев инспириран затоа што прават реклама на интернет простор со сосема погрешен пристап. Впрочем мислам дека не ме ни почитуваат како потрошувач доколку ме тераат да му пишувам во инбокс и мене ми нудат една цена а на други друга. Затоа и купив клима од Сетек затоа што ги имаше сите спецификации, ти кажуваат точно оваа е цена во готово оваа на рати и во рок од 5 минути си завршил работа. Без лаги, без превари. Му фали само уште едно копче плати преку интернет и достава и да бидат комплетни. Веќе има неколку такви маркети вклучувајќи ги Нептун, Техномаркет, Амц, Анхоч. За мене како потрошувач овие 5 се доста, но никогаш не боли глава од повеќе конкуренција и понуда.

@Toshiba Carrier

Kajgana Shop

На врв Bottom