Македонска берза

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
AJMO RAJO POCELA RASPRODAJA HAHAHAHHAHAHA!!! MECKA STRAV NA SITE VI E STRAV PROMET RASTEEEE :)
МЕНЕ НЕ МИ Е СТРАВ, АМА ИЧ . . .
Јас ја преживеав економската криза 2008/09, па европската банкарска криза, па грчката криза . . . . . се очеличив . . . Ама има НАТО херои кои наполни ја гаќи, па само за политика мелат . . .
Затоа пред референдум ставив зимница за неколку години :D:D:D . . .
Види точка 3 што пишав во петокот . . . тоа и се случува . . . само да видиме колку ќе туркаат, ова засега е малку :D:D . . .

Продадов денес 15% од КМБ на 525х денари . . .
Тактиката „врапче во рака“ не е на одмет.
Чистам позиции купени од пред 2 години на 2300 ден. од 3 причини.
1. Тевдо уште не поднел измени за законот за персонален данок ??? па за секој случај да свртам некоја ниска позиција.
2. Ме разочараа НАТО фановите со оптимизмот, па решив да земам малку кеш. Јас поголеми „серковци и филозофи“ од овие наши НАТО фанови не сум видел . . . Абе толкав оптимизам, а ни една акција не купија или можеби несакаат да ни кажат па и ние некој денар да не ќариме :).
3. Ја намалувам изложеност кон КМБ . . . се плашам од локални игри и манипулации, сакам помирно да спијам,без поголеми нервози...

Неможам да проценам насока на движење, па не е лошо да се има кеш. барем додека не влеземе во ЕУ :D:D.... Сега може каде сака индексот нека оди... Сака горе, сака доле се ми одговара . . . Никогаш не сум бил толку во кеш.

p.s.
Еве уште една земја (Црна Гора) не потепа со раст на економија . . . 4,9% . . .
Колку за споредба, да видиме колку е часот . . .
http://www.seebiz.eu/crnogorski-bdp-u-drugom-kvartalu-skocio-49/ar-182251/

Член од
16 февруари 2018
Мислења
18
Поени од реакции
27
BIZNIS .SEX I FUDBAL nese uci od gledanje...
Koga Vi kazuvav deka ne ja biva rabotava plukavte Po mene...
Koga Vi zborev deka nema Ni BROJCANIK,EU.NATO ZATVOR Pak nekako ne Vi beshe verno.
Koga Vi kazav deka GRUJO ke Vi se vrati za pretsedatel- kosa Vi se digase.
Mozam da kazam deka gledav iskrena zelba kaj Zaev da napravi nesto od nasheto drzavce.. ama celata bagra kriminalci ,lopovi ,nepismeni,nesposobni,eftini shvalecinja sto ja imashe sobrano mu go zabiberi ... Pak ke kazam celiot zivot sum bill simsimpatizer na ovie ama edno definitivno veke znam...Ova e prokleta partija so iskompleksirani faci..

Zatoa bez nervozi ...ova shto fati udolnica fati .. I batee Bole Vi napisa pred nekoj den- prodazba vo najava ama Vie.... Koga jas si kazav deka prodadov se smeevte ,Sega neznam na kolku Vie ke prodadete - ama jas nema da Vi se smeam...

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
KMB najmnogu se raduva cifliganec on kupil vreka denes i zbira na poeftino kolku sto moze ;) Pa ne e loso na 5000 da si dokupis sepak do kraj na mesec ke iskoci tret kvartal tik-tak tik-tak ako vaka potrae ke zbere 50.000 akcii ama pust zort pred kraj sepak sobra se do 5080 da ne slucajno utre se stsbilizira :)

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Утре очекувам потоп, предводен од Макстил.

Макстил пред затварање, поради сечење на пругата за Грција. Ако не се смениле работите една банка има најмногу изложеност.

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Vremeto za prodavanje pomina-bese do 15-20 septemvri, a na ovie ceni samo prodavaat panicari i pocetnici ili onie so slabo srce kako sto gi vika Bosko.Za site drugi ovaa e prilika za DOKUPUVANJE!!!!!Krizata ke pomine ovaka ili onaka,koga cela EU i SAD sakaat da ne priberat vo NATO toa i ke se sluci-nemajte somnenie, samo ke im ostane gorcliv vkus vo ustata na onie sto izbrzaa.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Добро само по себе не мора тоа да е лошо, им треба кеш а имаат големо учество сопствени акции. Поефтино од кредитна рамка. Кај оваа компанија ликвидноста на акциите е проблем не можеш ни да купиш ни да продадеш
Не знам што читате вие, но јас тука читам одлука за продавање и која е номиналната цена на акцијата. Нема цена за продавање во одлуката.

Друга работа што @Бубастис ја виде потребната исправка на поварувањата и тоа за 100%. Тоа се прави во случај ако компаниите се веќе во стечај. Дури КБ за нова година иако Фени беше веќе во стечај го отпиша со 50%. Ако ги отпишуваа банките сите ненавремени отплати на кредити со 100% сите нето добивки ќе им беа во минус.

Како и да е ADING е компанија за идни неколку години. И во случај на превземање не е за продажба. Јас сум на куповна страна ако се појави количина, а ако остани нешто ќе му пиштиме на Буби за 350.

Член од
4 септември 2013
Мислења
79
Поени од реакции
27
Размислувам да купам од обврзницата од Стопанска Битола. Ќе се заебам ли?

Член од
24 јуни 2018
Мислења
11
Поени од реакции
4
Ne kupuvaj,cekaj do 650 den.Jok intuicija,iskustvo..
Многу тешко до 650. Следниот отпор е на 720. Искуствено мислам дека вториот отпор нема да го пробие. Потребни се многу катаклизмични сценарија тоа да се оствари. Така да по моје максимално што можеме да се надеваме е до 730...740.

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Размислувам да купам од обврзницата од Стопанска Битола. Ќе се заебам ли?
Јас мислам ќе се заебеш. Поврат од 6% е премал за таква фирма. Денес се купуваат УСА бондс за 3,3%.

Веројатно на секундарен пазар ќе оди со поврат од 7-8%. Купи си ги тогаш

Член од
4 септември 2013
Мислења
79
Поени од реакции
27
Јас мислам ќе се заебеш. Поврат од 6% е премал за таква фирма. Денес се купуваат УСА бондс за 3,3%.

Веројатно на секундарен пазар ќе оди со поврат од 7-8%. Купи си ги тогаш
Благодарам за одговорот - ќе те послушам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom