МЕНЕ НЕ МИ Е СТРАВ, АМА ИЧ . . .AJMO RAJO POCELA RASPRODAJA HAHAHAHHAHAHA!!! MECKA STRAV NA SITE VI E STRAV PROMET RASTEEEE
Јас ја преживеав економската криза 2008/09, па европската банкарска криза, па грчката криза . . . . . се очеличив . . . Ама има НАТО херои кои наполни ја гаќи, па само за политика мелат . . .
Затоа пред референдум ставив зимница за неколку години . . .
Види точка 3 што пишав во петокот . . . тоа и се случува . . . само да видиме колку ќе туркаат, ова засега е малку . . .
Продадов денес 15% од КМБ на 525х денари . . .
Тактиката „врапче во рака“ не е на одмет.
Чистам позиции купени од пред 2 години на 2300 ден. од 3 причини.
1. Тевдо уште не поднел измени за законот за персонален данок ??? па за секој случај да свртам некоја ниска позиција.
2. Ме разочараа НАТО фановите со оптимизмот, па решив да земам малку кеш. Јас поголеми „серковци и филозофи“ од овие наши НАТО фанови не сум видел . . . Абе толкав оптимизам, а ни една акција не купија или можеби несакаат да ни кажат па и ние некој денар да не ќариме .
3. Ја намалувам изложеност кон КМБ . . . се плашам од локални игри и манипулации, сакам помирно да спијам,без поголеми нервози...
Неможам да проценам насока на движење, па не е лошо да се има кеш. барем додека не влеземе во ЕУ .... Сега може каде сака индексот нека оди... Сака горе, сака доле се ми одговара . . . Никогаш не сум бил толку во кеш.
p.s.
Еве уште една земја (Црна Гора) не потепа со раст на економија . . . 4,9% . . .
Колку за споредба, да видиме колку е часот . . .
http://www.seebiz.eu/crnogorski-bdp-u-drugom-kvartalu-skocio-49/ar-182251/