Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Зашто сите куртони коа зборите со мене за некоја тема, овде на форумов, не зборите за темата него само за мене? Разбирам ја дека сум харизматичен и све тоа, али оф топик е. Плус, некој би рекол дека немате ебан аргумент па само адхоминем знаете.
Sega kako da ti recam, kako si si poslal taka ke si legnis. Baska mnogu ni si interesen, prosto placis nekoja institucija da se pozanimava so tvojata harizma, posebno mentalnata. Veruvam mnogu ke doprinesis za naukata, medicinata, psihologijata itn itn.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.897
Јас имам европско државјанство. Тоа е таа разлика, кога кога си „внатре“ и „надвор“. Штом имаш европско државјанство, не можат да те депортираат како куфер, ама вас, привремените, треба да ве шутнат назад, да јадете корења како што се фалевте, затоа што подобро и не заслужувате. Па да ви стегне Грција некое ембарго, па да секнат кредитите, тогаш да видиш што оро ќе има.
vo germanija dovolno e da imas 5 godini oficijalen prestoj za da steknes pravo dozivotno da ostanes vo drzavata, a posle toa mozes duri i da steknes pravo da rabotis prilicno lesno i vo drugi EU drzavi bez da go izgubis statusot vo germanija. zakonite se liberalni i stanuvaat uste poliberalni. baska posle 8 godini duri mozes i da si go zemis germanskoto drzavjanstvo. taka sto nema ni potreba od "evropsko drzavjanstvo" za da ne mozat da te sutnat, zacabe se falis so toa blagokrvno drzavjanstvo^^

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Sega kako da ti recam, kako si si poslal taka ke si legnis. Baska mnogu ni si interesen, prosto placis nekoja institucija da se pozanimava so tvojata harizma, posebno mentalnata. Veruvam mnogu ke doprinesis za naukata, medicinata, psihologijata itn itn.
Озбилно владе, батали ме мене или отвори тема па дркај таму.

Се шегувам бе, ми прија пажња.
carry on! (y)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.965
Само си кажувам мое искуство каде сум бил преставник на државата наша дали е тоа европска организација или светска каде сме членки на секој состанок или семинар ми пишуваше ФИРОМ дури имаше ситуации каде презентерите ке ме праша за нашата легислатива и не знаеа како да ја наречат нашата држава. Или сме или не сме... Не можеме да се нарекуваме Македонија а каде и да одиме сме под ФИРОМ преставени
Oti ne si se pofalil porano deka si bil na Evrovizija?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Смрди на Сдсмовско масло "оставката" на Димитров или не? :D
Комплетно ја засени Лејди Зло во секој поглед:icon_lol:

Ама пак две класи повисоко е минимум човекот, така да...

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Озбилно владе, батали ме мене или отвори тема па дркај таму.

Се шегувам бе, ми прија пажња.
Ne si laskaj be vojvodo, jas te bataliv uste koga go otepaja toj starecot zatoa sto ja falel Katica. Onaka si pagjam cifra so tebe. Veruvam znaes sto e pagjanje cifra. Sepak si rezerven oficer.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Иванов: Неуспешен референдум, време е за одговорност пред македонскиот народ

Иванов зборува за одговорност пред македонскиот народ! :vozbud: Цел сум се претворил во уво!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Јас имам европско државјанство. Тоа е таа разлика, кога кога си „внатре“ и „надвор“. Штом имаш европско државјанство, не можат да те депортираат како куфер, ама вас, привремените, треба да ве шутнат назад, да јадете корења како што се фалевте, затоа што подобро и не заслужувате. Па да ви стегне Грција некое ембарго, па да секнат кредитите, тогаш да видиш што оро ќе има.
Од такви продадени души како тебе го јадеме ние Македонците.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не трескај само да бидеш центар на внимание... со простјалок од овој тип сме на ово дереџе, нација на јогурт и геврек
Ај бе глеј си тaму рaбoтa у пaрaлелниoт свет,небoтo кaквa бoјa е кaжи ни?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
vo germanija dovolno e da imas 5 godini oficijalen prestoj za da steknes pravo dozivotno da ostanes vo drzavata, a posle toa mozes duri i da steknes pravo da rabotis prilicno lesno i vo drugi EU drzavi bez da go izgubis statusot vo germanija. zakonite se liberalni i stanuvaat uste poliberalni. baska posle 8 godini duri mozes i da si go zemis germanskoto drzavjanstvo. taka sto nema ni potreba od "evropsko drzavjanstvo" za da ne mozat da te sutnat, zacabe se falis so toa blagokrvno drzavjanstvo^^
Ако го вратат визниот режим, нема да можете да излезете од ФИРОМ, а регулиран престој ќе може само да сонувате.

Ама нема врска, уживајте! Референдумот помина по ваше!
Уживајте како девојка што ја моли дечкото да му се смири. Само што тоа не е решение на проблемот. Но прочитав дека некој репддложи Македонија да била како Молдавија или Белорусија. Ако некој има такви амбиции, тогаш нема што да коментирам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Па не е баш така.
Она е Македонка, исто ко тебе.
По дифолт тоа ти е продадена душа, на овој или оној начин. Докажано!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.965
Не трескај само да бидеш центар на внимание... со простјалок од овој тип сме на ово дереџе, нација на јогурт и геврек
kaza toj sho saka da se napravi interesen so "republika makedonija ne postoi".
ne mozete da prifatite zaebancija, fakti a bogami i prosta matematika.
abe se e protiv vas, nikako vie da ste problemot.[DOUBLEPOST=1538415128][/DOUBLEPOST]
Ако го вратат визниот режим, нема да можете да излезете од ФИРОМ, а регулиран престој ќе може само да сонувате.

Ама нема врска, уживајте! Референдумот помина по ваше!
Уживајте како девојка што ја моли дечкото да му се смири. Само што тоа не е решение на проблемот. Но прочитав дека некој репддложи Македонија да била како Молдавија или Белорусија. Ако некој има такви амбиции, тогаш нема што да коментирам.
EDIT: mozno e lazna vest

prestanete so doomsday scenarijava, beter ste od vmro so soros panikata.

Последно уредено:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.268
Поени од реакции
13.224
Па не е баш така.
Она е Македонка, исто ко тебе.
По дифолт тоа ти е продадена душа, на овој или оној начин. Докажано!
Oва дека е македонка е мноооогу сомнителна работа ;)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
А од кај знаеш дека нема потекло од Бугарија/Хрватска/Словенија па затоа има таков пасош? Дотолку повеќе, сестра на другар доби белгиско државјанство со самото живеење во Белгија повеќе години.

Али океј, фиромскиот менталитет е одма да се навреди, да се плаче итн.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom