Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Зар не сфаќаш дека све тоа го прават тие што сега се доселија? Овие нелуѓе им ја уништија цела населба!
Мора некако да ги заштитиме правилните, оригинал центарци и карпошани, и строго да се венчаат измеѓу себе, а и да се прекине вселувањето од страна. Таков ариевски ген греота е да се меша со сумливи, под ниво сорти.
Ги викaaт грaдски зид,a се мaлoгрaѓaни пo стaнoвите.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
Јас имам европско државјанство. Тоа е таа разлика, кога кога си „внатре“ и „надвор“. Штом имаш европско државјанство, не можат да те депортираат како куфер, ама вас, привремените, треба да ве шутнат назад, да јадете корења како што се фалевте, затоа што подобро и не заслужувате. Па да ви стегне Грција некое ембарго, па да секнат кредитите, тогаш да видиш што оро ќе има.
Ма шта причаш бона.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Јас имам европско државјанство. Тоа е таа разлика, кога кога си „внатре“ и „надвор“. Штом имаш европско државјанство, не можат да те депортираат како куфер, ама вас, привремените, треба да ве шутнат назад, да јадете корења како што се фалевте, затоа што подобро и не заслужувате. Па да ви стегне Грција некое ембарго, па да секнат кредитите, тогаш да видиш што оро ќе има.
Pa toa de i jas velam. Ti si zede evropski pasos ili tamu belosvetski, pa drugite koj gi eba neka gi vratat. A kako go zede toj evropski pasos nekazuvas. Se otkaza od nacionalnosta, verata. Ne ti dadoja tuku taka od sto si licna. Koja cena ja plati za toj evropski pasos. Dali morase da se mazis za evrein, vas smrten neprijatel za da se doberis do toj evropski pasos. Imam tuka uste mnogu da se prasa ama aj i ova e dosta kako za pocetok.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.897
Само си кажувам мое искуство каде сум бил преставник на државата наша дали е тоа европска организација или светска каде сме членки на секој состанок или семинар ми пишуваше ФИРОМ дури имаше ситуации каде презентерите ке ме праша за нашата легислатива и не знаеа како да ја наречат. Или сме или не сме... Не можеме да се нарекуваме Македонија а каде и да одиме сме под ФИРОМ преставени
toa e tvoj problem cim ne si gi poznavas tvoite prava. vo dogovorot od 1995ta ubavo si pisuva deka oficijalno e FYR Macedonia i deka e zabraneto zborot "Macedonia" da se skrati na bukvata "M". zakonski e FYR Macedonia" ili "MKD", FYROM ne postoi spored dogovorot od 1995ta. toa so fyrom e samo zelba na grcite, tie se nadevaa deka so tek na vreme nelegalno segde ke ne isturkaat kako fyrom bidejki zvuci do negde i kako zbor a ne samo kako skratenica. jas ziveam vo stranstvo i nigde makedonija ne ja vodele kako fyrom/ejrm, koga i da sum naisol na toa kulturno sum im objasnal koja e oficijalnata verzija i sum insistiral zborot makedonija da go napisat celosno.

ete kako sto kazav prethodno UEFA i FIFA imaa navika da ne pisuvaat kako FYROM, no imase pritisok od nasa strana i poslednite 2-3 godini ne vodat kako FYR Macedonia. grcite za zal imaat pogolemo lobby i mozat povise da stiskaat, no ne mozat nisto koga crno na belo pisuva kako e pravilno (mada toa e borba koja postojano treba da se vodi bidejki grcite non stop se trudat da se koristi nelegalnata verzija FYROM).

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Ти изгледа си имаш друга мака одамна никој не ти ја орал нивата па си малку фрустрирана.
Пиши ПП ако имаш мака наши сме ќе си помогнеме.
Не јa бивa

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Ти изгледа си имаш друга мака одамна никој не ти ја орал нивата па си малку фрустрирана.
Пиши ПП ако имаш мака наши сме ќе си помогнеме.
Ne ste vasi osven ako ne si secen. Taka da ako ne planiras da si go skastris batali taa rabota. Zensko e ke se snajde. Niedna od niv od glad ne umrela nikogas nikade vo istorijata.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Пази дур пишуваш и шеташ по слободна Европа да не ти го опне некоја европска црнчуга, ќе биде после барање азил во РМ, ама нече мочи ове ночи хххххх
Дa не јa исплaшиш пaзи ;) Стaрa кoкa е тaa ситo и решетo пoминaлa тaму пo белиoт свет.Oд Арaпи,Кинези....

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Дa не јa исплaшиш пaзи ;) Стaрa кoкa е тaa ситo и решетo пoминaлa
Превентивно и кажувам, зашто после ниту еден од тие копуци, по кои плука моментално и што и се испод ниво нема да ја ожени, а кој знае можда и домашните ќе се преправаат дека не ја знаат. Тежок е животот европско-слободарски. :unsure:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Vo sekoj slucaj tebe ti e taman. Vsusnost taman ti e od koga se potpisa dogovorot so Bugarija. Tolku vreme si se stegal, si gi potisnuval svoite probugarski custva. Se drugo posle toa a i pred ke ti go racuname kako bonus od toa sto si go ocekuval i posakuval. Ne e ni cudno sto si tolku gneven na Gruevski. Si ocekuval znaes ona kao probugarska partija da prknis malce, da se oslobodis ama stativa. Za srekja se toa go najde vo SDSM. E pa slavi, ne si ja stegaj dusata. Konecno mozes bez strav da kazes sto si i koj si.
Зашто сите куртони коа зборите со мене за некоја тема, овде на форумов, не зборите за темата него само за мене? Разбирам ја дека сум харизматичен и све тоа, али оф топик е. Плус, некој би рекол дека немате ебан аргумент па само адхоминем знаете.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.897
Во 90-те бев доволно голема да почувствувам што значат затворени граници, блокада и ембарго. И тоа ви го посакувам да видите што значи да можеш да патуваш само до Београда, а не да одите на кафе у Венеција и Барселона.
a koj rekol deka izborot e EU ili zatvoreni granici/blokada/embargo? sto se glupiras so takva izjava? bas zaradi toa si "smesna". ete grujo bese 10+ godini na vlast pa iako bese prilicno sigurno deka pod nego nema da vlezime vo EU sepak vo toj period padnaa vizite, stana polesno da se stekne rabotna dozvola vo EU drzavi itn. prestanete so tie propagandi deka bez vlez vo EU odnosno bez dogovorot so grcija makedonija ke stane severna korea, nikoj ne vi go veruva toa bidejki ne e taka.

najgolema greska na makedonija e sto nemase referendum uste pred 15 godini i sto nemase politicar so madinja koj ke prasase "sakate vlez so promena na ime ili tesna sorabotka so EU bez vlez i kako republika makedonija?". mesto da tapkame na mesto 15 godini ke mozevme da se fokusirame da gi podobrime odnosite bez clenstvo, nesto sto uste od poodamna go pravat island, svajcarija i norveska, a vo idnina i velika britanija i mozda uste i nekoja druga clenka koja se uste e del od EU. ne sakam da kazam deka ke bevme na toj level, daleku od toa, no so tek na vreme ke gi dobieme recisi istite prava kako clenka od EU bez da vlezime vo EU.

iako mnogu ljuge mislat deka e naopaku vo EU pre sakaat da doagaat makedonci, srbi, ukrainci, gruzijci pa i albanci odkolku severnoafrikanci bidejki znaat deka random balkanecot/evropeecot podobro se integrira i pre saka da raboti odkolku da zivee od socijalno, zaradi toa i bez vlez vo EU i ponatamu ke bide se polesno da se stigne do rabotno mesto vo EU drzava duri i makedonija nikogas da ne vlezi vo EU. jas sum ubeden i da ne vlezime vo EU sepak najkasno za 10-15 godini (koga i verojatno najrano bi vlegle) bi gi imale slicnite prava kako i EU clenkite, politikata na EU poslednite 10 godini ednostavno preocigledno odi vo toj pravec. prvin gi ukinaa vizite, pa olesnii vrabotuvanje vo struka, pa rabota vo gastronimija i drugi struki za poslabo skolovani itn. toa e proces so kontinuitet bidejki potreben im e sekoj pazar i sekako rabotna sila bidejki demografijata gi "ubiva".

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.801
In the other news : Се спукаа Зоран Божиновски - Буре Весник и Боки Јовановски !!!! Идете читајте и очекувајте "машка" ферка помеѓу наведените двајца во студио или надвор од него ( иницирана од Боки ). Ова е поголемо дури и од неуспешниот референдум, пошто дава реална слика за трулото општество во кое живееме.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ете така, Фиромци.
Димитров ќе си ги спакува куферите, туку вие, патриоти, вие кај ќе одите?

Свесни ли сте дека сме соседи со земја во која претседателот нареди војската да биде во највисок степен на воена готовност?
http://www.politika.rs/scc/clanak/412163/Vulin-Naredba-Vucica-o-borbernoj-gotovosti-do-daljnjeg

Патриоти и бојкотирачи, вие не сте виделе што значи војна одблизу, пушка имате видено само во Кантер страјк, немате служено војска, ако пукне, мамето мамино ќе ви го расплачат, ќе треба УЧК да ве брани!
И во ДК кажав и овде ќе кажам: сакам да го вратат визниот режим, сите привремени гастербајтери да ги вратат назад, па да видите што значи да си „внатре“ и „надвор“. Тогаш ќе ве прашам дали нема да го давате името. Ќе плачете за референдум, ама ќе го нема, копита едни.
Од кого да се плашиме??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom