Па обновуваат пасоши на секои 5-10 години. Што значи се. Зошто те чудат 2.45 милиони државјани?и сите тие се со двојни државјанства и сите се живи и здрави? се проверува дали некој во австралија е уште жив? или може некој друг да гласа во негово име?
Ја дал личната карта на Зелен Пазар, земал ваги-на услугаНајако е ова, јаки фигури на Дуи и Сдсм,гадно влијателни,пародија жива,да не можат да гласаат .... Ова како на Кралицата Елизабета да и бараш лична ....
Епа не се однесувај така самоуверено, како да си правник и како да си прочитал и разбрал.Не не, не сум. Ти филозоф беше, нели?
Иначе, за тоа ли ја теравте кампањата #бојкотирам, дека Зоки не ја следел постапката? Ги немал сите документи? Сериозен си сега го кажуваш ова??
Оти не сум гласал против ли? Оти ме превеслала Солза Грчева ли? Оти не сум праел ти како шо сакаш, вие како шо сакате? Навикнати сте да ви се оди по газот бе, никако да се излечите од тоа. Сите се глупи, сите се прости, народО не знае, вие знаете, вие сте умни...Се осеќате сеа малце глупо, рази?
Најголем срам имаат семејство Коловозови,куртоните пејачи-ЗА,Павле Трајанов,Лилјана Поповска ..... Бајрам е циган,нема срам.... Работи прљаво .... Овие другиве се пичиња и ќутат ..... Амди пика прсте у анус....Амди Бајрам во моментов го фаќа срам од Заев.
Пример...Јанко Бачев.Дајте друго дете, ова Демократа Човек ќе се расплаче...
А и сите други позади него...
На 93% изброени има 560.000 гласа за, значи до крај ќе бидат негде околу 590.000. Мислиш дека опција против при услови на масовно гласање ќе ја префрлеше таа бројка?Јас не бев да гласам и мислам дека беше катастрофална грешка тоа што две третини од народот го направивме.
А штомислиш дека жителите во ЕУ не живеат од кредит на кредит а??? Побетер се од нас впрочем немаат свој имоти и домови оти се е на банкаHah, ja u nikoj slucaj nema da skapam.
Ke skape nepismenoto sueverno naselenie sto zima 200 - 350e mesecno i zivee od kredit na kredit.![]()
Рази, вие испаднавте појако заево мандало од сите соросоидни невладини, заедно. Договорот бил преседан, браво бе дечко, ти си сигурно на Архимед некој внук.Епа не се однесувај така самоуверено, како да си правник и како да си прочитал и разбрал.
Бојкотирав од принципиелни причини. Договорот е нелегален(не у смисла на документи, не бладај), е преседан во меѓународното право, е грубо прекршување на природните колективни права, е насилнички и ревизионистички.
Ама ја друго ти објаснував, оти викаше дека некој некого превеслал. Не, некој на луѓето им објаснил дека мораат да бидат мудри и да не дозволат некое магаре таму да се пере со нив и да вика "народот така сакаше". Башка шо ќе покажат високо ниво на демократска зрелост ако не легитимираат нелегални...како викаше хорхе, правни/политички дивоградби. Може не морало да им објаснува и знаеле, ама кога веќе имаше таква (нелегална) кампања ЗА, со ненормален интензитет, добро е да има различни аргументи, па и такви за бојкот, за да можеме да тврдиме дека живееме у демократско општество.
Оти не сум гласал против ли? Оти ме превеслала Солза Грчева ли? Оти не сум праел ти како шо сакаш, вие како шо сакате? Навикнати сте да ви се оди по газот бе, никако да се излечите од тоа. Сите се глупи, сите се прости, народО не знае, вие знаете, вие сте умни...
Делегитимирано е магарето бе друже, јебига. Делегитимирани сте сите шо трубевте без срам и осет, шо прдевте флоскули без кочница, онака ги ропавте makedoniaueu глупостите и пак спиевте мирно. Се искинавте од лажење и пари трошење и пак на крај ви се посра милион и кусур народ у уста, дали како резултат на нечија кампања или свест и совест, не знам*.
*не ги знам причините, не дека не ги разбирам поимите свест/совест, кои шо ако сакаш исто може да ги објасниме, па да ги пренесеш на butthurt другарчињата.