Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
И ти со поддршката инвестираше во нив. Дали финансиски, дали бројчано.
Знам дека те боли ама тоа е, памет за друг пат. Од грешки се учи, е сеа некој од свои некој од туѓи.
Со која црна поддршка бе? Па уште финансиска...

И сега кој слави до ниедно време ноќеска?
Овие со повеќе гласови ЗА или овие што демек нема цензус кој е правно небитен, посебно пред странците?

Дојде пак избори со пунење и со купување цигани да биде "свечен чин за влез у ЕУ"....на тие шо стварно сакаат у Европа им е преку кур од вакви сељачки работи.
И многу празни ветувања, поточно на секој му се ветуваше работа, сега кога дојде време за наплата, градоначалникот се крие како никаде да го нема, не се јавува на телефон, а и дома се криеле кога некој ќе им отишол на гости.

Сега ми дојдоа на врата. Ми викаат ние сме неопределени активисти за европска Македонија:facepalm: Излезете на гласање ми викаат.

Да ти се плукнам на европскава влада. Ова у време на Грујо го немаше
Go imase go imase, da ne se praime budali zorle sea :D

Сега ми дојдоа на врата. Ми викаат ние сме неопределени активисти за европска Македонија:facepalm: Излезете на гласање ми викаат.

Да ти се плукнам на европскава влада. Ова у време на Грујо го немаше
Im svari li barem poedno kafence za dobredojde. Napateni dusicki.
:vozbud:

Заев убаво си кажа пред некој ден ... ќе се бројат само тие кои излегле да гласаат (ЗА/Против) !
Уставот убаво си кажа пред некоја деценија, јасно и децидно - ако нема цензус, референдумот е неуспешен.

Заев ако решил да не почитува демократија, Устав, закони, односно ако решил да изиграва мало Ердоганче пробувајќи на сила да го протне ова со договоров, тоа си е негов проблем.

Доколку не се постигне цензус, ќе биде забавно да се гледа како куртоните кои до вчера квичеа за демократија и диктатура, сега се пењават дека сето тоа е океј и дека морало така да биде за да оди Северна Македонија напред, во спротивно ќе имало војна, поделба на државава, изолација и слични штабски мантри.

Со други зборови, фејк демократите и штабските куртони ќе испливаат на површина како суви лепешки во Вардар.

:tvg:

И сега кој слави до ниедно време ноќеска?
Овие со повеќе гласови ЗА или овие што демек нема цензус кој е правно небитен, посебно пред странците?
Правно небитен бил цензусот :facepalm:

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Јес да сум правник и не ми иде математика ама... дик не покажува точни податоци...

П.С. до пред некоја минута на дик стоеше 22.7% сега стои 22.68%... just sayin'
99335f3eaf0da8275198e2bc94583b09.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Добра ти е математиката само гледаш погрешен податок треба да го земаш “Запишани избирачи во ИМ од кои пристигнале податоци“ = 1.799.661.

Не бе луге име на држава не се менува со предизборна кампања со лажни ветувања

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom