Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.871
Се знае дека париски војници излегуваат до 10 часот, за да имаат после појасна слика за излезноста.
Мене па ми личи дека не е голема излезноста, очекувам да биде околу 45% на крај.
Многу е 45%.Тоа ти се 850 000 гласови.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.356
Не е дали ќе ми се одрази, работата е дали некој ќе го злоупотреби да гласа место мене.
Технички е тешко изводливо некој да гласа за тебе. Теоретски е можно ако сите во просторијата, целиот избирачки одбор и набљудувачи се инволвирани во таква работа па кога ке ги пребројуваат гласовите да направат таква ујдурма. Практично е неизводливо затоа што во одборот имаш членови од сите партии плус набљудувачи од сите партии и еден куп ,,невладини,, организации.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Е зошто очаен спин, кога од тие што се пријавиле да гласаат излегле 35 посто, незнам што е тука спин, и така мислам дека треба да има минимум на пријавени за да има гласање, неможе секаде каде што има дијаспора да се пуштаат кутии за гласање а никој да не е пријавен да гласа.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Колку е минимумот пријавени жити се?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Се знае дека париски војници излегуваат до 10 часот, за да имаат после појасна слика за излезноста.
Мене па ми личи дека не е голема излезноста, очекувам да биде околу 45% на крај.
Цензусот во секој случај не верувам да го стигнат. Ама ако има 45% излезност ќе биде практично како да победиле. Со капитал од 800 илјади гласа ќе го бута чудово да го спроведе.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.775
Поени од реакции
17.006
Технички е тешко изводливо некој да гласа за тебе. Теоретски е можно ако сите во просторијата, целиот избирачки одбор и набљудувачи се инволвирани во таква работа па кога ке ги пребројуваат гласовите да направат таква ујдурма. Практично е неизводливо затоа што во одборот имаш членови од сите партии плус набљудувачи од сите партии и еден куп ,,невладини,, организации.
а зошто тога јадеа гомна 2 години 24/7 ???[DOUBLEPOST=1538302953][/DOUBLEPOST]
Тоа сигурно се тактички маневри на власта, како да се збуни непријателот.... и ете гледам успешно функционира, координаторот на пратеничката група на дпмне се збунил и уште во 7 частот гласал.

ајде, ОДГОВОРИ
ете како се злоупотребува ФБ, а и од завод за Статистика најде вчера да ми се јавуе, гоа статистика кој работи и колку земате плата вкупно дома, чиста пропаганда, е сега јавно ќе им кажам, против сум ЕУ бидејќи сега е добро а во ЕУ ќе биде полошо

T

Terroir

Гостин
Наводно Мицковски немал да гласа. Ете го добија одговорот за кој замараа два месеца.
Долго време му требаше да си ги најде јајцата и да го каже барем неговиот став дали ќе гласа или не, кога веќе нема муда да го повика членство на бојкот.

ајде, ОДГОВОРИ
ете како се злоупотребува ФБ, а и од завод за Статистика најде вчера да ми се јавуе, гоа статистика кој работи и колку земате плата вкупно дома, чиста пропаганда, е сега јавно ќе им кажам, против сум ЕУ бидејќи сега е добро а во ЕУ ќе биде полошо
Ни враќа Марк оти го заебавме да го испитуваат Американските конгресмени околу изборите

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.356
Да.Кога ќе се наполнат кутиите во албанските села
На моето гласачко место нема ниту еден гласач албанец и секогаш излезноста е најголема од 16 до 19 часот. Никој нема во недела да го навие будилникот за да оди на гласање до 10 часот. Се знае таа работа после ручање и винце. Оние кои се ,,ватрени,, на некоја партија може да одат и пред отворање да чекаат таму ама домаќин човек никогаш не оди така рано да гласа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не.Не е скокање од гранка на гранка.Кажи ми зошто се дупчиш за овие со бг пасош.
Еве зошто не го правиш тоа за албанците те прашувам.
И ќе ти дадам и одговор.Албанските гласови ти одат во прилог,па затоа чутиш.Гласовите на патриоти со бг пасош,се против твојата партија па затоа нив ги хејташ.
Каде гледаш дека ги дупчам Бугарите?
Напротив, ја одувек сум бил за нив. Од оноа пробугарското крило на Љубчо сум јас.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.356
а зошто тога јадеа гомна 2 години 24/7 ???[DOUBLEPOST=1538302953][/DOUBLEPOST]

ајде, ОДГОВОРИ
Имаш многу други начини како да направиш ујдурма на гласањето. Полнењето и кршењето кутии е застарен модел. Никој никогаш не се побунил или кажал дека дпмне полнеле кутии. Затоа ние во принцип секогаш сме имале ,,технички,, регуларни и демомократски избори, никогаш фалсификатот не се правел на лице место во просторијата каде се гласа, таму е се демократски и во најдобар ред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom