Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380
Не замина оди гледаш какви се платите тука, дека здравството и образованието ни е никакво, правда нема, хигиена и заштита на животна средина е непостоечка работа. Еден куп вакви како тебе вклучувајки ги и оние со бугарски пасош сега денеска ќе бојкотираат, оти одат со логиката јас се снајдов а за тебе ме боли к.. седи си изолиран таму.
Од утре и ти ќе бидеш во ЕУ и Нато. Така Заев ти вети.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.871
Тоа прашње нема благе везе со предходната дискусија. Веројатно генијалната стратегија ти е, да скокаш од гранка на гранка, се додека не испаднеш некако во право.
Но, да не се лажеме хендикепираноста при дискусија ми е вообичаено да ја регистрирам кога зборам со некој ко тебе.

Патем, не знам зашто мене ми ги поставуваш овие прашања. Нигде нема да најдеш пост, во кој ја хејтам дијаспората или тие со бугарски пасош.

Ај сеа пробај некоја шеста тема, може ќе ти се посреќи.(y)
Не.Не е скокање од гранка на гранка.Кажи ми зошто се дупчиш за овие со бг пасош.
Еве зошто не го правиш тоа за албанците те прашувам.
И ќе ти дадам и одговор.Албанските гласови ти одат во прилог,па затоа чутиш.Гласовите на патриоти со бг пасош,се против твојата партија па затоа нив ги хејташ.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.356
пишав сабајле на соодветниот форум ама никој ништо не коментира... зошто од сабајле ФБ не работи, НЕ СЕ освежуваат постовите, не моиже да ги отварам известувањата и не може ЛОГ АУТ... Дали нешто глобално или локална работа ???
Тоа сигурно се тактички маневри на власта, како да се збуни непријателот.... и ете гледам успешно функционира, координаторот на пратеничката група на дпмне се збунил и уште во 7 частот гласал.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.776
Поени од реакции
17.006
Кај мене беше и еве сега се’ е во ред. Значи ќе да е нешто до кај тебе, интернетот или слично.
се друго работи, само ФБ... колку знам ако ме блокирал некој на ФБ нема да може да се логирам..
еве сега се пушти пост од пред 3 минути од пријател.. ама известувањата се уште не се отвараат..
.. се сомневам на успорувањето кај пријателите од Хрватска, каде е уведена а цензура на ФБ

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.505
Поени од реакции
1.894
Не замина оди гледаш какви се платите тука, дека здравството и образованието ни е никакво, правда нема, хигиена и заштита на животна средина е непостоечка работа. Еден куп вакви како тебе вклучувајки ги и оние со бугарски пасош сега денеска ќе бојкотираат, оти одат со логиката јас се снајдов а за тебе ме боли к.. седи си изолиран таму.

Од како ке се смени името и ке се интегрираме во Илирида и Бугарија ке ни тргне и ке се зголемат платите и стандардот.

T

Terroir

Гостин
Од утре и ти ќе бидеш во ЕУ и Нато. Така Заев ти вети.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
НАТО ќе биде за многу брзо време ако помине договорот и во собрание, што ќе биде доволно да се зголемат инвестициите во Македонија и да имаме некаков економски раст и пад на невработеност за почеток. За Европска унија секако дека треба многу повеќе од реализирање на договорот, ама барем ќе нема да не лажат неписмени политичари дека Македонија е лидер на балканот и (скоро) се е идеално само проблемот е уште кај клетите Грци кои не кочат инаку спремни сме да влеземе во унијата

Од како ке се смени името и ке се интегрираме во Илирида и Бугарија ке ни тргне и ке се зголемат платите и стандардот.
Не бе ќе се изолираме од цела Европа, а вие патриотите под јорган планина ќе ја браните државата од непријателите

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.881
Висока излезност е 8% до 11 саатот.

Да видиме како ќе биде излезноста во 13 часот. Тогаш ќе се знае повеќе.
Се знае дека париски војници излегуваат до 10 часот, за да имаат после појасна слика за излезноста.
Мене па ми личи дека не е голема излезноста, очекувам да биде околу 45% на крај.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Туго брееј до 11 само 8 посто на толку пување. Којмунарите више рано гласале, мие обичните грајџани еве уште спиеме. Му пурит референдумот на Заева му пурит.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Официјалниот список ке си биде во ДИК, тоа е оној список кој го води избирачкиот одбор и во кој те заокружуваат кога одиш да гласаш и во истиот се потпишуваш дека си гласал. До тој список освен службено ДИК ,,друг никој нема пристап,, , си стои во вреќите затворен со ,,оние таквине,, за кои збореше Миле во бомбите. А други, неофицијални, списоци секако дека си водат и двете страни, па затоа внимавај, може да ти се одрази.
Не е дали ќе ми се одрази, работата е дали некој ќе го злоупотреби да гласа место мене.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.776
Поени од реакции
17.006
Тоа сигурно се тактички маневри на власта, како да се збуни непријателот.... и ете гледам успешно функционира, координаторот на пратеничката група на дпмне се збунил и уште во 7 частот гласал.
и е..не може ни да пратам објава ниту да коментирам, а ДОЈДЕ пропагандна објава од ФБ дека е Референдум .. ја скенирав во паинт ама нема како да ја постирам тука, линк да и ставам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom