Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Го најдов на Твитер
DoVgFpUWsAEeB5X.jpg:large
како тренд е интересна појава. Ама дека ова некој се заебава .... На страна фактот што во Македонија немало толку референдуми, средна вредност од 4.7 4.8 2,5... е 5,5 е луда математика

А и како би се достигнале тие 903 илјади гласови кога пола држава е иселена ... пола маало ми е на постојана или привремена работа и живот во странство а истите фигурираат како гласачи во списокот или пак некои личности кои половина век не излегле на ниту едни избори досега и сега е нон-сенс некој да очекува баш на овој референдум токму тие да излезат од пештерите и да гласаат !

А и како би се достигнале тие 903 илјади гласови кога пола држава е иселена ... пола маало ми е на постојана или привремена работа и живот во странство а истите фигурираат како гласачи во списокот или пак некои личности кои половина век не излегле на ниту едни избори досега и сега е нон-сенс некој да очекува баш на овој референдум токму тие да излезат од пештерите и да гласаат !
Како се достигнувал на сите можни избори досега?

Кој апстинира негов проблем и само 20-30 проценти да има излезност на референдумов, ќе бидат земени предвид само тие кои учествуваат во гласањето и гласале ЗА или Против !
Бојкоташите нека си бојкотираат а собранието од утре си ја превзема понатаму работата !

Висока излезност е 8% до 11 саатот.

Да видиме како ќе биде излезноста во 13 часот. Тогаш ќе се знае повеќе.

Било која излезност е за мене висока. Веројатно и за тебе.
Ама, објективно, не е. Далеку е од висока.
Мене ме изненадуваат албанциве (бар досега, заклучно со 10 сабајле). Помалку излегле во Тетово отколку у мојов град. :/

Aлбанците уште спијат, поголема излезноста во Берово, Делчево, Гевгелија и Паланка од Кичево, Тетово, Гостивар... исто и кај Ромите, излезноста во Шутка многу ниска утрово !
Изгледа му откажаа вазалство на Заев !

Едвај чекам прес на Ваце Ѓорчев вечер.
Не гласавме во Чучер Сандево, Македонска Каменица, во Сандево, Каменица и Чучер.

Не туку вака би звучело ... бојкотирафме стопосто у Зрновци, Ранковци, Нагоричане, Петровец, Белимбегово, Чешиново и.т.д. :D[DOUBLEPOST=1538307296][/DOUBLEPOST]Па и во право си е народот што не сака да гласа, па крај краева што ќе ни се па ЕУ и НАТО кога ние сме Антички Македонци и Хунзите од северен Пакистан ни се браќа, кој ги е*е Јенките (y)

Последно уредено:
Испаѓа севернокомуњарскиве Македонци поќе сакаат да го сменат името него Албанциве. Море предавнички ген во нас имаме како народ невидено нешто.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom