Може го сметаат за успех, зашто лани не пративме филм - наводно не биле квалитетни и немало достоинствено да ја претстават Македонија. А ко ќе ми текне што се пративме во минатото, Златна петорка за некои од нив е Кум.Не ми се верува дека уште има луѓе што не сфаќаат како функционираат Оскариве за странски филмови (на фејсбук, не на форумов нормално)
Исцелител е одбран да биде дел од поголемиот избор за филмови од неанглиско говорно подрачје.
Ова не е никаков успех нити нешто неверојатно.
Речиси секоја година праќаме филм.
Исцелител беше најпопуларен и најзборуван филм од сите (пар) филмови што излегоа кај нас лани.
Не знам зошто ова го сметаат за огромен успех.
Ова е исто како да пратиме песна во полуфинале на Евровизија... нормално, очекувано и најверојатно нема да донесе никаков успех и никој во светов нема да знае дека постоел филмов.
Лично за мене е успех што не се изглупиравме и не пративме нешто друго, туку најнаградуваниот филм во годината, а не ко во 2016 - наместо Џган, го пуштија Ослободување на Скопје, што реално беше ем полош, ем никој не го виде. Џган исто добро помина по фестивалчиња.
)
денес и вториот дел+Dan in real life<3многу убав филм ми е овој она што викат warm family movie with little sparkles како и да е гледајте го Mandy ПОШО Е ПАРТАЛИ САМО ФАЛЕШЕ уше малце,и да Hearts Beat Loud е одличен за сите оние кој се ложат на инди
Ник оферман е закон!