Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Макрон во 3 минути кажа работи кои Заев избегава да ги каже 3 месеци. :D

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Не гласајте се за ЗА инаку ќе бидете овци пред кланица

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

B

Bafra

Гостин
Сигурно си многу јак математичар и високоинтелегентен штом слепо веруваш на белосветски мешетари.И во 2004 за време на референдумот за територијална поделба кој беше фалсификуван исто така ни доаѓаа разноразни мешетари со порака дека треба да се бојкотира бидејки бил против евроатлантските интеграции. И така референдумот пропадна и пола Скопје,Струга и Кичево се европеизираа т.е. албанизираа.Ти најверојатно и тогаш си ги послушал мешетарите и си го бојкотирал реферндумот врз база на твоите математички вештини,како што и сега ке излезеш да гласаш на повик од исти такви мешетари.
Како тоа се албанизираа и што има врска со тоа што одговорните за државнниот систем се корумпирани... Штом наталитет им е поголем од нашиот, нормално ќе направам услови какви бараат. Имавме 70 години да ги вклопиме во системот, да зборат Македонски, да почитуваат правилата. Не го направивме и јбг.
Се албанизира и што добија ... Пак вода немаат, пак ѓубре насекаде, мито и криминал без проблем си функционира. УЈП,МВР,ЈО,ДБК Македонци се на чело на тие позиции, што не средат или си полнат џебовите ...

Никако да кажеш побројни се тие ПРОТИВ, или овие ЗА. По плачењето и тоа дека ќе имало местенки излегува дека малку ве има, или слабо математика. Јас па бев сигурен дека сите што се ПРОТИВ, да излезат ќе имаат повеќе гласови, ама сум згрешил.

Друга работа, нели пееме Солунско поле, епа еве можност да го добиеме, не знам што се буните :toe: .

И така 30 години сме биле пасивни, сме бојкотирале 1000ци криминали и неправди, зашто па и за ова не би било исто (y)
Ќе чекаме од Бога да реши, оти ние сме избраните и нема шо да се трудиме.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
можно е, влатата се е спремна да направи. толку брзаат овие дпмне медиуми да избацат некоја „вест“ што не се ни трудат грешки во текст и наслов да исправат.
ајде уште 99.900 и ќе има сдсм доволно за референдумот.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Што и да биде со договоров, не верувам дека пред 30-та би влегле во ЕУ.
Тоа е и работата, овие генерации што ќе гласаат сега во суштина нема никогаш да ги добијат благодетите од ЕУ, особено тие што се со возраст над 30 години. Додека да влеземе во ЕУ и да добиеме дозвола да работиме во европските земји сигурно ќе минат над 15 години, така да сакале да си признаат во себе или не, ќе скапат во дупкава сите генерации кои се во положба да формираат фамилии или веќе формирале. Нивните деца можеби и ќе успеат, иако иселувањето како опција е возможно и сега и не мора да промениме име за да се иселиме или да чекаме 15 години, дури ни бугарски пасош немаат потреба да вадат тие што имаат малку од малку во главата.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Единствено поморонско од референдумот е кампањата околу него, која наликува како предизборна кампања во Северна Кореја. Трошка медиумски простор по ТВ-станиците нема за опциите Бојкотирам и Против. ДПНЕ стандард кога треба да бидат вистински патриоти креваат раце. Ниту митинг, ниту фракција, ни ништо, помножени се со нула.
Бива ли толкави ќутуци и продадени души да сме бре, циганите ни се смеат, дно дна сме.

B

Bafra

Гостин
Заев ме потсеќа на Трамп.
Свашта може да каже.
Па одамна сум напишал истото дека слични сме со САД. Од нас почиња се. :D Не знам што се бунат против Зајко, овие што се за Трамп :toe:

Плус шо има лошо во тоа, како беше онаа "што на ум тоа на друм". Другите или ќутат или нешто вртат сучат, а после трето прават.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.486
Макрон во 3 минути кажа работи кои Заев избегава да ги каже 3 месеци. :D

Мене ова што ни се додворуваат белосветските моќници ми личи исто како кога во некоја дискотека во доцните часови кога на некоја полупијана и полуоблечена жеМска ќе и се набацуваат ,,типови,, .....со пијачки, со комплименти за лепота и нејзина иднина.....

а сето тоа е после да ја ,,ОНАДАТ,, и тоа од сите страни и по можност повеќемина

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.414
Поени од реакции
3.248
Па одамна сум напишал истото дека слични сме со САД. Од нас почиња се. :D Не знам што се бунат против Зајко, овие што се за Трамп :toe:

Плус шо има лошо во тоа, како беше онаа "што на ум тоа на друм". Другите или ќутат или нешто вртат сучат, а после трето прават.
Да бидеме поточни : "Трамп потсеќа на Заеф :D "
Да не омаловажуваме...он секогаш - што каже тоа прави...а не ко овие другиве..да прават трето, четврто или петто...:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom