Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
T

Terroir

Гостин
Пак ќе им завршиш. Ќе излезат 500.000, од тие 400.000 ќе бидат ЗА. Сегде ќе се труби народот е ЗА, парламентот ќе си речат, па ја почитуваме волјата на народот :pos: и ќе си изгласаат ЗА. Врти сучи, дупе ти е .....
Ако така Филип сметал дека нема шанса против соседите, немало ни први да создадат глобален свет, каде сите ги прифаќале парите со ликот на Ацета :cool:

Нели го сакавме Солун, еве шанса да го добиеме, без крв се надевам, оти Гејците немаат каде веќе со банкротот. :D
Ами таков референдум нема никаков легимитет, се знае дека треба 50+ 1 за да биде успешен

За гласање во собрание и да влезе во сила договорот им треба 2/3 мнозинство кое во моментов го немаат, а и прашање е дали ќе го добијат некогаш. Според мене најголема грешка направи Заев прво што брзаше со договорот и прифати се и сешто (уставни измени, севкупна употреба и сл) а второ зошто не беше малце по флексибилен околу прашањето на референдумот - по секоја цена сакаше да вметне и ЕУ во него и затоа сега толкава поделеност кај народот и солидна бројка која сигурно ќе го бојкотира.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
НЕ НЕ НЕ , не може ти мене да ме советуваш. За да ме советуваш треба да си направил повеќе од мене во животот, да си попаметен или посилен. Јас не те знам, па нема да те послушам

Овој пат идам да гласам.
1. Зашто НЕ го заслужуваме ова парче територија. Како што и самите Б.Ц, Зајко и останати си кажаа.
2.. Зашто сакам да Македонија цела да е. Штом ова ќе биде Северна, значи има и Јужна. тогаш САД ќе не спојат, патот на свилата веќе се трасира и ќе си имаме и индустрија и море.
3. Има уште зашто, ама нема да сфатиш, капацитетот за сега толку ти е. Можеби кога ќе потпораснеш ќе сфатиш

Ах бе паметњакович, тоа ти кажав претходно, и да нема кворум, од тие што излегле повеќето ќе бидат ЗА. После тоа парламентот ќе има оправдување да изгласа ЗА. А доколку сите вие излезете што сте божем за името и гласате ПРОТИВ, би требало вашиот глас да биде мнозински. Тогаш парламентот и да изгласа ЗА, може народ да иде да го запали со сите тие внатре, зашто не се почитува желбата на народот.
Ако и сега не ти е јасно, слободно бојкотирај

Штом доаѓаат премиери, претседатели, министри од земји кои претходно се подмочувавме ако пуштеа 3 ешалон има ЗАШТО. Јас затоа ќе излезам и ќе гласам.
А ти ако си математички писмен би требало исто да излезеш и ПРОТИВ да заокружиш. А тоа дека се местело, добро утро, но затоа си ги имате лидерите па нека се изборат за чесна процедура, или заедно не дупат 30 години па нема да мрднат
Тогаш од таквите како тебе Македонија како што го познваме и од нашите татковци нема да постои ќе биде избришана и тоа благодарение на твојот мозочен капацитет. А знаете ли разликата меѓу Р. Северна Македонија и Северна Р. Македонија па преиспитај си е тука нема јужна туку таа јужната е Македонија ,а овде нема име и јазикот и индентидет македонски се избришани односно јазикот е татарски ,а овде јазикот е албански инаку зошто гласале за двојазичност

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

B

Bafra

Гостин
Ами таков референдум нема никаков легимитет, се знае дека треба 50+ 1 за да биде успешен

За гласање во собрание и да влезе во сила договорот им треба 2/3 мнозинство кое во моментов го немаат, а и прашање е дали ќе го добијат некогаш. Според мене најголема грешка направи Заев прво што брзаше со договорот и прифати се и сешто (уставни измени, севкупна употреба и сл) а второ зошто не беше малце по флексибилен околу прашањето на референдумот - по секоја цена сакаше да вметне и ЕУ во него и затоа сега толкава поделеност кај народот и солидна бројка која сигурно ќе го бојкотира.
Ти барем си пишувал логични работи во други теми, не знам како не разбираш што пишав и на другите членови. Ама ај Петок е :D :
Да, во право си, нема да има ценсуз/кворум референдумот. Но од тие излезените, повеќето ќе бидат ЗА. После ова топката ја префрлаат во парламент. Тие во парламент ќе речат, резултатот од референдумот иако немаше кворум, повеќето беа ЗА. Затоа ние како пратеници мораме да почитуваме желбата на народот и ќе изгласаме ЗА. Тоа дека сега немаат 2/3 после 30ти што мислиш така ќе остане или ....:D

А замисли, онака само замисли, нели на народот ова му било многу битно прашање (ја мислам, го боли таквото), побитно и од избори, да излезат и тие што не излегувале, да заокружат ПРОТИВ. Што ќе биде оправдување на тие во парламентот ....

Тогаш од таквите како тебе Македонија како што го познваме и од нашите татковци нема да постои ќе биде избришана и тоа благодарение на твојот мозочен капацитет. А знаете ли разликата меѓу Р. Северна Македонија и Северна Р. Македонија па преиспитај си е тука нема јужна туку таа јужната е Македонија ,а овде нема име и јазикот и индентидет македонски се избришани односно јазикот е татарски ,а овде јазикот е албански инаку зошто гласале за двојазичност

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk
Алооо читаш ли што напишав.... Баш сакам да се избрише Македониа, зашто 30 години и ебавте мајката, кој за запослување, кој за тендер, кој за субвенции, кој функција, кој крадења итн итн. Моето е само последица на вашето. Затоа изигравај душогрижник колку сакаш, ама штом претходни 10 години нигде те немаше, можеш само да :place: .

А за јазик, 1000+ години се зборел, не гледам причина да не продолжи. Освен ако снема народ нели, поради економска причина. Ама и така ги славите Кире и Мето, Блаже К, не знам зашто се грижиш за јазикот, тој и така ти е променет ако не си знаел :P

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Togas ke si go preformuliras prasanjeto. I normalno deka sekoj ima pravo da izlezi ili da ne izlezi da glasa, nie tuka onaka si pravime muabet sto i kako koj planira da pravi ili koj e pogolem ili pomal patriot, prodaena dusa ili za koj kako. Da ne recam da se vrti muabet.
Ти уште не сфати дека не беше тоа прашање?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
А кои се уствари тие многу познати лихвари што го тепале дечкото во Аеродром?
Кажал дека се многу познати во Скопје...

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Ти барем си пишувал логични работи во други теми, не знам како не разбираш што пишав и на другите членови. Ама ај Петок е :
Да, во право си, нема да има ценсуз/кворум референдумот. Но од тие излезените, повеќето ќе бидат ЗА. После ова топката ја префрлаат во парламент. Тие во парламент ќе речат, резултатот од референдумот иако немаше кворум, повеќето беа ЗА. Затоа ние како пратеници мораме да почитуваме желбата на народот и ќе изгласаме ЗА. Тоа дека сега немаат 2/3 после 30ти што мислиш така ќе остане или ....:D

А замисли, онака само замисли, нели на народот ова му било многу битно прашање (ја мислам, го боли таквото), побитно и од избори, да излезат и тие што не излегувале, да заокружат ПРОТИВ. Што ќе биде оправдување на тие во парламентот ....

Алооо читаш ли што напишав.... Баш сакам да се избрише Македониа, зашто 30 години и ебавте мајката, кој за запослување, кој за тендер, кој за субвенции, кој функција, кој крадења итн итн. Моето е само последица на вашето. Затоа изигравај душогрижник колку сакаш, ама штом претходни 10 години нигде те немаше, можеш само да :place: .

А за јазик, 1000+ години се зборел, не гледам причина да не продолжи. Освен ако снема народ нели, поради економска причина. Ама и така ги славите Кире и Мето, Блаже К, не знам зашто се грижиш за јазикот, тој и така ти е променет ако не си знаел
Ооо Бафра пардон Багра јас си мислев дека си интелигетен ама се разочарав . Ќе гласаш за ЗА и велиш дека 30 години ја ебавте мајката значи си ги удоволил на политикантите и ве дупат во здрав мозок и згора на тоа ќе гласаш ЗА оти си тераш инает поради политикантите што ја ибаа Македонија и велиш дека сакаш да избришеш Македонија значи ти си еден од Ботови и натрапник во македонска заедница , а за јазик не 1000 години туку за 20 па дури и за 10 години ќе се прогласи за блгарски јазик и не ќе смееш да изговориш на Македонски по примерот на егејците во гејција што не смее збор да изусти на македонски јазик така ќе биде и овде ,браво бре Бафра ти си никој и ништо бидејќи немаш одважност и чест

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
.. а за јазик не 1000 години туку за 20 па дури и за 10 години ќе се прогласи за блгарски јазик и не ќе смееш да изговориш на Македонски по примерот на егејците во гејција што не смее збор да изусти на македонски јазик така ќе биде и овде ...
A емигрантите? Кај се они у големата слика на иднината?
Не е ваљда дека ќе останеме без нив? :(

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
A емигрантите? Кај се они у големата слика на иднината?
Не е ваљда дека ќе останеме без нив? :(
Ќе останат и ќе им се додели државјанство исто како на косоварите еве ќе ти каже Бафра со нелогично размислување

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Pa i dijapsorata ke pravi sto saka. Sto tebe te zabole pickata dali ke bojkotirale ili ne pa go tupis tuka so denovi da ne recam so meseci. Na site prozivka mu napraj a ti kako tipicno pice ne kazuvala sto ke pravi. Patem receno ne te prasav za sto ke glasas tuku dali ke odis. Ima razlika.
Те зачеша тебе пи**то и за дијаспората. Дека ги серам у секој пост, па као многу се трескаш за нив.
A те заболе пи*ето и за име и за држава...само да имаш некој "лидер" на кој ќе му се пикаш во анус "дека е патриот". Твојата "сендвич сорта" е таа шо не догура до овие срања, така да ич к** не ме боли ни шо те занима, ни што (си замишљаш дека) мислиш. Ќе одработиш на 30-ти на дугме како и да е...

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Етничката припадност на населението во попис нема никакво значење ниту во ЕУ, ниту кај нас. Можеш да се пишеш што сакаш, како џедај на пример.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jedi_census_phenomenon
Ama zatoa ima znchenje vo Ramkovniot i 20% ili taka neshto Albanian ethnic minoriti ...Ostaj go ovie Dznedaj, tie si mislat deka se cool i toa e se. Psihijatriski sluchai ili chista zaebancija.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Ama zatoa ima znchenje vo Ramkovniot i 20% ili taka neshto Albanian ethnic minoriti ...Ostaj go ovie Dznedaj, tie si mislat deka se cool i toa e se. Psihijatriski sluchai ili chista zaebancija.
Не е според етничка припадност во рамковниот, туку според мајчин јазик. А пред некој месец имаше некој муабет пуштен од власта дека на следниот попис нема да се прашува етничка припадност и религија, туку само мајчин јазик (нешто со кое што се согласувам).

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
НЕ НЕ НЕ , не може ти мене да ме советуваш. За да ме советуваш треба да си направил повеќе од мене во животот, да си попаметен или посилен. Јас не те знам, па нема да те послушам :P

Овој пат идам да гласам.
1. Зашто НЕ го заслужуваме ова парче територија. Како што и самите Б.Ц, Зајко и останати си кажаа.
2.. Зашто сакам да Македонија цела да е. Штом ова ќе биде Северна, значи има и Јужна. тогаш САД ќе не спојат, патот на свилата веќе се трасира и ќе си имаме и индустрија и море.
3. Има уште зашто, ама нема да сфатиш, капацитетот за сега толку ти е. Можеби кога ќе потпораснеш ќе сфатиш

Ах бе паметњакович, тоа ти кажав претходно, и да нема кворум, од тие што излегле повеќето ќе бидат ЗА. После тоа парламентот ќе има оправдување да изгласа ЗА. А доколку сите вие излезете што сте божем за името и гласате ПРОТИВ, би требало вашиот глас да биде мнозински. Тогаш парламентот и да изгласа ЗА, може народ да иде да го запали со сите тие внатре, зашто не се почитува желбата на народот.
Ако и сега не ти е јасно, слободно бојкотирај :D

Штом доаѓаат премиери, претседатели, министри од земји кои претходно се подмочувавме ако пуштеа 3 ешалон има ЗАШТО. Јас затоа ќе излезам и ќе гласам.
А ти ако си математички писмен би требало исто да излезеш и ПРОТИВ да заокружиш. А тоа дека се местело, добро утро, но затоа си ги имате лидерите па нека се изборат за чесна процедура, или заедно не дупат 30 години па нема да мрднат :D
Твојата математичка супериорност и интелегенција не одговори зошто странците инсистираат на цензус:да се мести или не референдумот?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Твојата математичка супериорност и интелегенција не одговори зошто странците инсистираат на цензус:да се мести или не референдумот?
Зашто Груевски на триста начини интервенираше во избори кои и така ќе ги добиеше?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom