Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ne ja gledav emisijata no i taka jas pojma nemam od ustav i zakon i takvi pravni raboti. Me interesira samo dali tetka Caca se povika na nadustavni akti koga go otkorna Dimce. Te prasvam tebe posto znam deka si ekspert za takvi nadustavni raboti.[DOUBLEPOST=1537427451][/DOUBLEPOST]
A so mislis ti demek neznaat. Site znaat za sto e referendumot samo ete malce go filovaja za da se tesat. Jas kolku sto voidov nikade ne se spomnuva Severna Makedonija tuku Evropska i kako med i mleko ke teci i pojma nemam sto. Dogovorot od Prespa ne e ni spomnat. I posle standard, nie vo podrum bevme, pojma nemavme ti rekov mi rece.
Јбг, народот ти е како овца, способен е да прочита 1000 статии на медиумите што ги следи, ама нема шанса ниту еднаш да го отвори официјалниот документ што е потпишан и после не му чини кога го прават слеп на очи.[DOUBLEPOST=1537457793][/DOUBLEPOST]
И кое е решението чесни политичари и работлива администрација...исто е како да бараш невина трудница. Мислам дека народов појма нема од решение за овој проблем. Сите име и презиме да смениме нема да се подобри работата се додека се крстиме и надеваме од државата.
Заедницата се формира затоа што така се луѓето посилни и целта е да се грижат едни за други и да имаат доверба едни во други, тоа е идејата и на државата, затоа народот чека од државата. Лидерите се тие што треба да го водат, чунки тие се "паметните чауши", ама тука тие се само арамии и ништо друго.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.309
Поени од реакции
1.832
Ако еден референдум немаат гласано повеќе од 50% избирачи значи не е успешен, ако излезат пример 5% ептен е неуспешен и нема никаков легимност, ако примерно излезат сите албанци 20% пак е малку и нема легитимитет, но ако излезат 20% албанци и 20% заблудени македонци, тогаш веќе може да се збори за некаква легитимност и душманите ЗЗ, НАТО ќе кажат ете народот сака, преку закон ќе смениме име.
Главното е тотален бојкот, сепак македонците сме 80% , ако никој не излезе Зајко ќе е како посран и ќе треба да си поднесе оставка и нови избори.
Дилемата е бојкот и смена на хунтата со нови избори или учество, смена на име, распад на државата.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па во моментов, ЕУ и НАТО е единствениот пат.
Кој би бил другиот пат?
Па прашај го другар ти Заев. Тој самиот призна дека не' воделе 27 години по другиот пат.

~>}VOJVODATA~~LAVOT{<~

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.354
Па прашај го другар ти Заев. Тој самиот призна дека не' воделе 27 години по другиот пат.
Не знам он што признал, но изминативе 27 години тој пат беше и е единствен. Друг нема на видик.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.354
Поени од реакции
16.535
Мала исправка Петре не е политичар туку политикант преварант

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk
Шилегов демантира дека користи калдрма од плоштадот Македонија за неговата викендица во Маврово[DOUBLEPOST=1537462664][/DOUBLEPOST]
Коментар на грчка пратеничка ги разгоре страстите на синоќешната седница на мешовитиот парламентарен комитет
Убаво Мисовски и „го спопикал“. И сега кога ќе дојде некое поглавје за пристапни договори, Мисовски ќе „и објасни“, ама Грција ќе стави вето, заради непочитување на договорот за добрососедтство. Па ќе кукаме дека Грција не е во право, ама името ќе си биде веќе Север(и)на Македонија. И оди после докажи кој е во право.
може Мисовски да и “објасни“ ако и напраи бловинг уп со северномкд јазик, да види таа дека е ист како македонски јазик:icon_mrgr:

Последно уредено:
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Шилегов демантира дека користи калдрма од плоштадот Македонија за неговата викендица во Маврово
Не ме изненадува тоа е одлика на сдс разликата е што сдс со тендер ги растура ,а дпмне со тендер да изгради нешто и веќе ми прекипе и одиме на трета опција

~>}VOJVODATA~~LAVOT{<~

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.354
Не ме изненадува тоа е одлика на сдс разликата е што сдс со тендер ги растура ,а дпмне со тендер да изгради нешто и веќе ми прекипе и одиме на трета опција

takae dpmne gradese a ovie samo rasturat i rusat

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Ке ме извините почитаеми, ама некоj да ми дефинира "боjкот", во однос на "референдум". По дефиниција "референдум" е всенародно сослушуванье по некое прашанье. Народот е во можност да гласа "да" или "не". Може и да не гласа, кое ке речи, дека го боли курот во однос на прашаньето и не е заинтересиран. Ако референдумот собере 50+% гласачи, тоа ке речи дека народот е заинтересиран и тогаш референдумот е успешен и владата мора да се усогласи со резултатот. Ако е 50-%, се смета, дека народот не му е гаjле, референдумот се смета за неуспешен и владата може да си прави, што си сака. Сепак, резултатот може да се отчети, примерно ако од 101 гласачи 100 не гласале, а еден гласал "за", резултатот е дека ни еден не бил "против" и владата мора по преценка да се сообрази и со тоа. Така е таа работа во цел свет. "Боjкот" може да се дефинира, како сопротива на векье некое направено решение на владата, например таа рекла "сите да одаат у десно", а народот напук се урнал у лево.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.578
Поени од реакции
1.882
Ова е банер на мечот кој се игра моментално помеѓу ПАОК - Челзи

Дали УЕФА ќе ги казни? Или само нашите навивачи е дозволено да се казнуваат?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Тарчуловски: Ако гласам за промена на Уставот, нека бидам убиен од Македонците со оваа кама и револвер!

Дали таков вид на патриотизам сеуште проаѓа кај популацијата во Македонија?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.842
Поени од реакции
50.180
Zosto da zastanam pozadi sovetite i zelbite na nepismeni penzioneri?
... кога фино лепо можеш да застанеш позади советите и желбите на зоран заев на пример.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.494
Поени од реакции
18.167
Ке ме извините почитаеми, ама некоj да ми дефинира "боjкот", во однос на "референдум". По дефиниција "референдум" е всенародно сослушуванье по некое прашанье. Народот е во можност да гласа "да" или "не". Може и да не гласа, кое ке речи, дека го боли курот во однос на прашаньето и не е заинтересиран. Ако референдумот собере 50+% гласачи, тоа ке речи дека народот е заинтересиран и тогаш референдумот е успешен и владата мора да се усогласи со резултатот. Ако е 50-%, се смета, дека народот не му е гаjле, референдумот се смета за неуспешен и владата може да си прави, што си сака. Сепак, резултатот може да се отчети, примерно ако од 101 гласачи 100 не гласале, а еден гласал "за", резултатот е дека ни еден не бил "против" и владата мора по преценка да се сообрази и со тоа. Така е таа работа во цел свет. "Боjкот" може да се дефинира, како сопротива на векье некое направено решение на владата, например таа рекла "сите да одаат у десно", а народот напук се урнал у лево.
Мали Џокица си замишља право.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom