Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
СДСМ се на власт веќе скоро година и половина и можеа до сега Грујо, Мијалков, Гоца, Миле, Латас, Чавков, Мукоски и.т.н. да ги струпаат во затвор милион пати, но некако не се случува баш тоа ... секако дека постои некаков политички пазар ... но само за овие покрупниве риби, онаа ситната боранија рајата што упадна во собранието лани е они ќе си лежат за нив политички пазарења не важат !
В затвор се струпува со докази. И досегашниве пресуди се без докази, на телефонски муабети. Допрва ќе има епизоди. Па жалби во Стразбур, а таму кога ќе видат какви постапки се водени... не ќе знаат дали да се смеат или да плачат. Па во меѓувреме е можна нова тура на процеси кога северномакедонците ќе отидат во опозиција.... Индиска серија.[DOUBLEPOST=1537180751][/DOUBLEPOST]
Њујорк тајмс: Конгресот одобрил 8 милиони долари за борба против руската пропаганда во Македонија

Џејмс Матис „Ако имате гласање, Москва ќе се меша. Јас сум загрижен за тоа. Такво мешање Русија практикуваше од Естонија до САД, од Украина и сега до Македонија, секогаш се прилагодува на конкретната ситуација“

Шеќеринска: Членството во НАТО ќе го намали руското влијание

Русиве испаднаа новиот Сорос :LOL:
Затоа имаме такви пријатели, што не ни требаат непријатели.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па само полов орган по чело заслужуеш, затоа што кога орце пијавицата цицаше со твојот господар од држаава ти не го гледаше тоа, а сега глумиш загрижен за ставовите на обична битанга.
И у село си последен, ич не се секирај.
Па кога ти лажеш, таков орган на друго место заслужуваш. Сам си измислуваш, се правиш најпаметен, пцуеш секого подолно и од кочијаш. Цел свет ти е виновен, имаш набиено комплекси, па сите ти се виновни. Веројатно не можеш да постигнеш повеќе, па пцуј... Психички случај. Има болници и лекарства, може да ти помогнат, побарај помош. 20 и 21 век има голем напредок човештвото и медицината, не чекај сосема да забегаш.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.816
Поени од реакции
17.032
На Северна Македонија е = на Северномакедонски. Дури и денес Парламент на Република Македонија е а, често се користи и Македонски Парламент. Мислам дека странците на големо ќе користат Северномакедонски и ќе те прашуваат од Северна или од Јужна си?
нека каже зајко кокорајко како Грција успеа да ја измајмуниса одлуката на ООН и наместо Фир Македонија во ЕУ да ја инсталира кованицата ФИРОМ ??
така сега ќе биде во Грција Северно од Македонија
а националноста и името на јазикот ќе се игнорира,
а нема да смее ни да се спомнува во Химна
..накратко ...ќе бидеме за надворешна употреба Безимени

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Така е, со вакво чудо од човек како премиеров лажго, се ќе биде. Мене ме чуди абдалите што му одат на митинзи и му ракоплескаат. И уште што се залагаат за промена на уставното име. Мивки. До вчера трубеа нема менување име, нема ова, нема она... се има. ЛАГИ. Заслужува црно место во историјата. Примитивецот од Муртино.[DOUBLEPOST=1537179343][/DOUBLEPOST]
Ама си ти паметен. И јасновидец стана. Ти кој речникот ти е под ниво. Кој само полови органи и сексуални активности, БДСМ, бизарности, фекалии... спомнува. Оди прво на психијатар да те доведе во ред, после обиди се овде.
Има секакви фаци, Јас мислам дека премиров да излезе и рече дека треба голи да скокаат во Вардар за да се измијат од антиквизацијата ќе се најдат веднаш 100.000 будали што ќе скокнат. Ваљда се работи за мешавина од трибалистички менталитет и замислена материјална корист. Се покажа северномакедонциве како ефтина роба.
Баш ме интересира која им е следната глупост на која ќе се палат овциве и одат на митинзи.[DOUBLEPOST=1537182105][/DOUBLEPOST]
нека каже зајко кокорајко како Грција успеа да ја измајмуниса одлуката на ООН и наместо Фир Македонија во ЕУ да ја инсталира кованицата ФИРОМ ??
така сега ќе биде во Грција Северно од Македонија
а националноста и името на јазикот ќе се игнорира,
а нема да смее ни да се спомнува во Химна
..накратко ...ќе бидеме за надворешна употреба Безимени
Не само за надворешна употреба туку и за внатрешна сакаат да не направат северњаци. Уште име на јазик остана се сменија да не го признале по некоја случајност во СФРЈ немале ни јазикот македонски да биде барем сега за сега...али гарант ќе стегнат некој дил со БАН овие од СМАНУ за да биде јазик втора книжевна форма на Бугарскиот. А Чаки може и струмички зборови да внесе во јазикот...толку му сече.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Па кога ти лажеш, таков орган на друго место заслужуваш. Сам си измислуваш, се правиш најпаметен, пцуеш секого подолно и од кочијаш. Цел свет ти е виновен, имаш набиено комплекси, па сите ти се виновни. Веројатно не можеш да постигнеш повеќе, па пцуј... Психички случај. Има болници и лекарства, може да ти помогнат, побарај помош. 20 и 21 век има голем напредок човештвото и медицината, не чекај сосема да забегаш.
Мрш бе таму, да не ти пратам еден ворд фајл!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не само за надворешна употреба туку и за внатрешна сакаат да не направат северњаци. Уште име на јазик остана се сменија да не го признале по некоја случајност во СФРЈ немале ни јазикот македонски да биде барем сега за сега...али гарант ќе стегнат некој дил со БАН овие од СМАНУ за да биде јазик втора книжевна форма на Бугарскиот. А Чаки може и струмички зборови да внесе во јазикот...толку му сече.
Се ќе направат. 100 пати и устави, и процедури, и закони се изигруваат, и сила се прикажува, се апсат луѓе без докази, се осудуваат без законски докази... Се протестираше кога А1 згасна, за ТВ Нова никој ни збор не кажа.. Телевизиите одеднаш станаа само емитувачи на вести и турски серии, во главно... Тотално распаѓање на државата... „Сичко“ исуши лажгото од Муртино.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Кој и да е црепов, три реченици не може да запамти али битно верува.

тој у средина е добар, пробува да држи осмех низ целото видео

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Се ќе направат. 100 пати и устави, и процедури, и закони се изигруваат, и сила се прикажува, се апсат луѓе без докази, се осудуваат без законски докази... Се протестираше кога А1 згасна, за ТВ Нова никој ни збор не кажа.. Телевизиите одеднаш станаа само емитувачи на вести и турски серии, во главно... Тотално распаѓање на државата... „Сичко“ исуши лажгото од Муртино.
Аргументите дека немало слобода на говорот и дека имало корупција не ми значеа ни кога гласав за Грујо нема ни да ми значат сега...Генерално ми се свиѓа што е опозиција малку подесна од власт за несреќа само малку.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Поранешниот вицепремиер Никола Тодоров кажа дека ќе гласа на референдумот за ЕУ и НАТО, но против Договорот со Грција. Ова тој го соопшти на трибината во МНР: ,, Дебатираме за НАТО,, на која присуствуваа и шефот на македонската дипломатија Димитров, поранешниот министер за надворешни работи на Бугарија,Соломон Паси, амбасадорот на Холандија Пломп, Исмет Рамадани од Евротлантскиот совет.

„Ќе умру“.
А како ќе гласа за ЕУ и НАТО, а против договорот? Нека кажат за да гласаме сите така? Ќе баталиме ајварите за друг ден. Тешки глупости.[DOUBLEPOST=1537186065][/DOUBLEPOST]https://a1on.mk/archives/948689
Спасовски жали за убиениот и запален во прилепско од страна на полицаец. И истакна дека бил примен во време на ВМРО ДПМНЕ. А тоа што истиот е кадар на ДУИ... „нема везе“. Оли... кога шеташе за убиениот Мартин Нешковски, немаше ли срам да користиш несреќен случај за добивање на власт? Е сега, сноси ги истите последици. Дај си оставка. Не биди лицемер, не оди преку мртви трупови. Летни Оли. Или... убаво ти е да си на власт? Гугни нешто, не се вади дека бил примен во друго време. Во твое време извршил убиство.

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
На овој референдум јас ќе излезам и ќе гласам „за“ ЕУ и НАТО, а „против“ договорот. Некој ќе рече нема такво прашање, јас ќе речам има. Се ми е јасно, јасен ми е контекстот, јасно ми е дека мораме да бидеме членка на НАТО, потоа и на ЕУ. Јасен ми е и регионалниот контекст, рече Тодоров.

До некаде и разумен е Тодоров за ова, колку и да не му се допаѓа договорот знае дека во иднина тешко дека во иднина ќе имаме подобар од него
До таму ли дојдовме бе, ова ѓубрево да биде репер за нешто? Нели беше министер за смрт, нели требаше да лежи затвор? Сеа уште го интервјуираат па и бил он некој кур фактор дали и за што ќе гласал. Не знам кога овој народ ќе сфати дека вмр-ОВЦИТЕ и сдс-ОВЦИТЕ се две лица на иста паричка, и овој народ ќе биде ебан додека не се разбуди и не го сфати тоа.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Абе јa видoвте ли нaјнoвaтa брукa нa aерoдрoм,Америкaнецoн никoј не гo пречекaл кoгa се симнувaл oд aвиoн,сaмo чистaчoт сo метлaтa штo гo чистел црвениoт тепих,a пoсле се стрчaле министрине. :facepalm:Абе еднaш прaшaв,пaк ке прaшaм-Кoи се oвие луге и oд кaде дoјдoa oгин дa ги изгoри[DOUBLEPOST=1537188191][/DOUBLEPOST]https://tv21.tv/mk/video-matis-gi-fati-nepodgotveni-chekashe-da-se-postele-tsrveniot-tepih-i-da-se-izmete/

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom