В затвор се струпува со докази. И досегашниве пресуди се без докази, на телефонски муабети. Допрва ќе има епизоди. Па жалби во Стразбур, а таму кога ќе видат какви постапки се водени... не ќе знаат дали да се смеат или да плачат. Па во меѓувреме е можна нова тура на процеси кога северномакедонците ќе отидат во опозиција.... Индиска серија.[DOUBLEPOST=1537180751][/DOUBLEPOST]СДСМ се на власт веќе скоро година и половина и можеа до сега Грујо, Мијалков, Гоца, Миле, Латас, Чавков, Мукоски и.т.н. да ги струпаат во затвор милион пати, но некако не се случува баш тоа ... секако дека постои некаков политички пазар ... но само за овие покрупниве риби, онаа ситната боранија рајата што упадна во собранието лани е они ќе си лежат за нив политички пазарења не важат !
Затоа имаме такви пријатели, што не ни требаат непријатели.Њујорк тајмс: Конгресот одобрил 8 милиони долари за борба против руската пропаганда во Македонија
Џејмс Матис „Ако имате гласање, Москва ќе се меша. Јас сум загрижен за тоа. Такво мешање Русија практикуваше од Естонија до САД, од Украина и сега до Македонија, секогаш се прилагодува на конкретната ситуација“
Шеќеринска: Членството во НАТО ќе го намали руското влијание
Русиве испаднаа новиот Сорос![]()
Па кога ти лажеш, таков орган на друго место заслужуваш. Сам си измислуваш, се правиш најпаметен, пцуеш секого подолно и од кочијаш. Цел свет ти е виновен, имаш набиено комплекси, па сите ти се виновни. Веројатно не можеш да постигнеш повеќе, па пцуј... Психички случај. Има болници и лекарства, може да ти помогнат, побарај помош. 20 и 21 век има голем напредок човештвото и медицината, не чекај сосема да забегаш.Па само полов орган по чело заслужуеш, затоа што кога орце пијавицата цицаше со твојот господар од држаава ти не го гледаше тоа, а сега глумиш загрижен за ставовите на обична битанга.
И у село си последен, ич не се секирај.
нека каже зајко кокорајко како Грција успеа да ја измајмуниса одлуката на ООН и наместо Фир Македонија во ЕУ да ја инсталира кованицата ФИРОМ ??На Северна Македонија е = на Северномакедонски. Дури и денес Парламент на Република Македонија е а, често се користи и Македонски Парламент. Мислам дека странците на големо ќе користат Северномакедонски и ќе те прашуваат од Северна или од Јужна си?
Кој и да е црепов, три реченици не може да запамти али битно верува.
Има секакви фаци, Јас мислам дека премиров да излезе и рече дека треба голи да скокаат во Вардар за да се измијат од антиквизацијата ќе се најдат веднаш 100.000 будали што ќе скокнат. Ваљда се работи за мешавина од трибалистички менталитет и замислена материјална корист. Се покажа северномакедонциве како ефтина роба.Така е, со вакво чудо од човек како премиеров лажго, се ќе биде. Мене ме чуди абдалите што му одат на митинзи и му ракоплескаат. И уште што се залагаат за промена на уставното име. Мивки. До вчера трубеа нема менување име, нема ова, нема она... се има. ЛАГИ. Заслужува црно место во историјата. Примитивецот од Муртино.[DOUBLEPOST=1537179343][/DOUBLEPOST]
Ама си ти паметен. И јасновидец стана. Ти кој речникот ти е под ниво. Кој само полови органи и сексуални активности, БДСМ, бизарности, фекалии... спомнува. Оди прво на психијатар да те доведе во ред, после обиди се овде.
Не само за надворешна употреба туку и за внатрешна сакаат да не направат северњаци. Уште име на јазик остана се сменија да не го признале по некоја случајност во СФРЈ немале ни јазикот македонски да биде барем сега за сега...али гарант ќе стегнат некој дил со БАН овие од СМАНУ за да биде јазик втора книжевна форма на Бугарскиот. А Чаки може и струмички зборови да внесе во јазикот...толку му сече.нека каже зајко кокорајко како Грција успеа да ја измајмуниса одлуката на ООН и наместо Фир Македонија во ЕУ да ја инсталира кованицата ФИРОМ ??
така сега ќе биде во Грција Северно од Македонија
а националноста и името на јазикот ќе се игнорира, а нема да смее ни да се спомнува во Химна
..накратко ...ќе бидеме за надворешна употреба Безимени
Мрш бе таму, да не ти пратам еден ворд фајл!Па кога ти лажеш, таков орган на друго место заслужуваш. Сам си измислуваш, се правиш најпаметен, пцуеш секого подолно и од кочијаш. Цел свет ти е виновен, имаш набиено комплекси, па сите ти се виновни. Веројатно не можеш да постигнеш повеќе, па пцуј... Психички случај. Има болници и лекарства, може да ти помогнат, побарај помош. 20 и 21 век има голем напредок човештвото и медицината, не чекај сосема да забегаш.
Се ќе направат. 100 пати и устави, и процедури, и закони се изигруваат, и сила се прикажува, се апсат луѓе без докази, се осудуваат без законски докази... Се протестираше кога А1 згасна, за ТВ Нова никој ни збор не кажа.. Телевизиите одеднаш станаа само емитувачи на вести и турски серии, во главно... Тотално распаѓање на државата... „Сичко“ исуши лажгото од Муртино.Не само за надворешна употреба туку и за внатрешна сакаат да не направат северњаци. Уште име на јазик остана се сменија да не го признале по некоја случајност во СФРЈ немале ни јазикот македонски да биде барем сега за сега...али гарант ќе стегнат некој дил со БАН овие од СМАНУ за да биде јазик втора книжевна форма на Бугарскиот. А Чаки може и струмички зборови да внесе во јазикот...толку му сече.
тој у средина е добар, пробува да држи осмех низ целото видеоКој и да е црепов, три реченици не може да запамти али битно верува.
Аргументите дека немало слобода на говорот и дека имало корупција не ми значеа ни кога гласав за Грујо нема ни да ми значат сега...Генерално ми се свиѓа што е опозиција малку подесна од власт за несреќа само малку.Се ќе направат. 100 пати и устави, и процедури, и закони се изигруваат, и сила се прикажува, се апсат луѓе без докази, се осудуваат без законски докази... Се протестираше кога А1 згасна, за ТВ Нова никој ни збор не кажа.. Телевизиите одеднаш станаа само емитувачи на вести и турски серии, во главно... Тотално распаѓање на државата... „Сичко“ исуши лажгото од Муртино.
До таму ли дојдовме бе, ова ѓубрево да биде репер за нешто? Нели беше министер за смрт, нели требаше да лежи затвор? Сеа уште го интервјуираат па и бил он некој кур фактор дали и за што ќе гласал. Не знам кога овој народ ќе сфати дека вмр-ОВЦИТЕ и сдс-ОВЦИТЕ се две лица на иста паричка, и овој народ ќе биде ебан додека не се разбуди и не го сфати тоа.На овој референдум јас ќе излезам и ќе гласам „за“ ЕУ и НАТО, а „против“ договорот. Некој ќе рече нема такво прашање, јас ќе речам има. Се ми е јасно, јасен ми е контекстот, јасно ми е дека мораме да бидеме членка на НАТО, потоа и на ЕУ. Јасен ми е и регионалниот контекст, рече Тодоров.
До некаде и разумен е Тодоров за ова, колку и да не му се допаѓа договорот знае дека во иднина тешко дека во иднина ќе имаме подобар од него