Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Секој да прави како што сака, а 99% од членството им е за бојкот, така да не знам како е ова повик за гласање, но кој како си сфаќа :)
па нормално е вмро како партија несмеат официјален став да имаат да кажат за да се гласа против затоа што и да кажат така прво им оди у прилог на сдсм со тоа што ке има излезеност а второ пред еу и пред цела заедница и сите останати надворешни фактори директно кажуваш дека си ПРОТИВ.. значи ке ти речат ти како партија си против нато и ЕУ.... сосема очекувано е да имаат ваков став а во реалноста ставот нивни сите го знаеме... бојкот тоа е тоа.. замо тој е начинот да пропадне референдумот СЕГА ЗА СЕГА

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Секој да прави како што сака, а 99% од членството им е за бојкот, така да не знам како е ова повик за гласање, но кој како си сфаќа :)
Ама не е ни повик за бојкот. Нема потреба од тешење. :D

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ова неговово е вртење у празно.... а позадината сите ја знаеме што сакаат да кажат... не сака да каже даека е против (читај несмее) несака да каже дека е ЗА... а па да каже да се бојкотира референтумов излагаат како несериозна партија која не мисли баш добро на државата...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.517
Поени од реакции
8.230
Шекеринска е дефиниција и олицетворение на злото.
Таква арогантна и лажлива гадура, страшна работа.
Штом ја видам во истиот момент ми се повраќа, кења и гади во исто време. Троен ефект предизвикува.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.593
Поени од реакции
13.963
Никој не ни очекуваше :D мислев после средбите со странциве, да несе излезе со став да се гласа против, но сепак остана неутрално, односно прикриен бојкот.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
Немам ништо против членството ама да не кажеш став за вакво прашање а да повеќе од пола од поновата македонска историја после 91ва да си на власт е во најмала рака смешно. 27 години живеат од молење на истиот тој народ да им даде мандат а кога згусти сами одлучете... оти не рекоа дали сакате барок сами одлучете, дали сакате 5 споменици на метар квадратен во центар сами одлучете... сигурно сами ќе одлучевме парите да не им ги дадеме да ги украдат...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Никој не ни очекуваше :D мислев после средбите со странциве, да несе излезе со став да се гласа против, но сепак остана неутрално, односно прикриен бојкот.
Потајно бар тие што ги знам а се членови очекуваа повик за бојкот. Се усра сега раководството, тоа е.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Јас пак имам други чаршиски информации, дека не е баш унифициран ставот за бојкот кај членството.

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
па нормално е вмро како партија несмеат официјален став да имаат да кажат за да се гласа против затоа што и да кажат така прво им оди у прилог на сдсм со тоа што ке има излезеност а второ пред еу и пред цела заедница и сите останати надворешни фактори директно кажуваш дека си ПРОТИВ.. значи ке ти речат ти како партија си против нато и ЕУ.... сосема очекувано е да имаат ваков став а во реалноста ставот нивни сите го знаеме... бојкот тоа е тоа.. замо тој е начинот да пропадне референдумот СЕГА ЗА СЕГА

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
ова неговово е вртење у празно.... а позадината сите ја знаеме што сакаат да кажат... не сака да каже даека е против (читај несмее) несака да каже дека е ЗА... а па да каже да се бојкотира референтумов излагаат како несериозна партија која не мисли баш добро на државата...
Абе за вакво прашање мора да имаш став и муда да го кажеш, не само по потреба гласачите да ги повикуваш како на дугме кога ќе ти требаат.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.593
Поени од реакции
13.963
Потајно бар тие што ги знам а се членови очекуваа повик за бојкот. Се усра сега раководството, тоа е.
Јас пак имам други чаршиски информации, дека не е баш унифициран ставот за бојкот кај членството.
Можеби, не сум член на никоја партија, ниту пак сум бил по штабови. Само сум против договорот :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Можеби, не сум член на никоја партија, ниту пак сум бил по штабови. Само сум против договорот :D
Исто и јас, ама вака шо имам правено муабет со членови, викаат дека имало поделба во партијата, ни во СДС не е се монолитно, ама кај нив е морковот моментално, па на членството му се обеќа се и сешто, проверени тактики им се тие.

И

Име И Презиме

Гостин
Законски несмеат да завземат страна со да/не .Зајко проба да ги намести да кажат дека бојкотират, на крај немиен го лапна.Сите од вмро нема да гласат, па да видиме кој народ и дали ке може да одлучи.

T

Terroir

Гостин
Мицковски покажа дека нема муда да биде вистински лидер, поважно му беше да испадне ок во очите на Европските лидери отколку кај членовите на неговата партија

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мицковски не беше на кафе муабет у германска амбасада со Меркел пред некој ден. Не знам како не ви е јасно дека и кампањата „бојкотирам“ е вмровски поткована, за да се подели населението на „ЗА“, „ПРОТИВ“ и „БОЈКОТ“. Со ваква поделба на три опции, излезноста ќе биде драстично намалена со што пак од тие што ќе излезат, многу голем дел ќе биде „ЗА“ затоа што оние кои се против се поделени на пола (дали да излагаат и да бидат против или да не излагаат) со што ЗаеБ ќе има основ да каже „ете, тие што излегоа, оние на кои им е битно си гласаа ЗА а ние мора да го почитуваме мислењето на граѓаните на кои ова прашање им е битно“.

Нема позиција опозиција во оваа ситуација, јасно е дека и на дпмне им е битно да помине ова со што би имале чиста опција со нова гарнитура и на следни избори да ги бутнат од власт есдеес со муабетот „го продадоа името“, нешто што 25 години го фураат со знамето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom